Hur man tar bort giftiga lÀnkar frÄn min webbplats och blockerar dem med Google Disavow (exempel) | Se hur det Àr gjort

0 Shares

SEO pÄ Google Àr avgörande för utvecklingen av din webbplats. Vi mÄste dock vara försiktiga med negativ SEO som kan ta bort din webbpositionering; det Àr dÀrför vi tycker att det Àr vÀrt att lÀra sig hur man tar bort giftiga lÀnkar frÄn min sida och vÀljer bort det med google disavow.

TyvÀrr Àr giftiga lÀnkar en ganska vanlig strategi för att förstöra din domÀns ranking hemsida. Detta hÀnder nÀr nÄgon vill fÄ ranking för ett viktigt sökord.

De försöker förstöra sajten, positionering pÄ Google, besök etc. Att den skulle försvinna frÄn sökmotorn och det skulle bli lÀttare för dig att positionera. Detta Àr en praxis som kallas Negativ SEO och det intrÀffar oftare Àn du kan förestÀlla dig.

Vad Àr Google Disavow och vad Àr det till för?

Disavow-verktyget Àr verktyget det ger oss Google. Den finns i Google Search Console och anvÀnds vanligtvis för att avsÀga sig inkommande lÀnkar till vÄr webbplats. SÄ att sökmotorn inte tar hÀnsyn till dem pÄ nÄgot sÀtt.

TyvÀrr letar mÀnniskor som skapar giftiga lÀnkar efter pÄverka placeringen av vÄr webbplats de Àr vanligare Àn man kan tro. DÀrför rekommenderar Google sjÀlva att anvÀnda detta verktyg för att avvisa lÀnkar, sÀrskilt nÀr det handlar om en betydande mÀngd.

Kort sagt, verktyget anvÀnds för att tala om för Google att inte ta hÀnsyn till dessa lÀnkar och veta att det Àr spam. Avvisar giftiga lÀnkar undvika negativ pÄverkan positionering av din butik.

Observera att i fallet med ett litet antal lÀnkar rekommenderas det inte att anvÀnda det hÀr verktyget. I sin tur Àr det viktigt att vara helt sÀker pÄ att lÀnkarna du Àr pÄ vÀg att avbryta Àr giftiga.

Om du anvÀnder det hÀr verktyget med lÀnkar av hög kvalitet kan du ha en negativ inverkan pÄ din webbplats SEO. SÄ det kan vara ett tveeggat svÀrd.

Det Àr viktigt att analysera noggrant varifrÄn de olika lÀnkarna kommer. Om du stöter pÄ webbplatser för vuxna, webbplatser med för mÄnga utgÄende lÀnkar, webbplatser pÄ konstiga sprÄk eller kataloger med lÀnkar som inte tillför nÄgot vÀrde, rekommenderas du att kassera dem utan att tveka.

Ner förneka lÀnken tas inte bort av sig sjÀlv. Det vi gör Àr att informera Google om att denna lÀnk skapades av en tredje part, att det inte Àr vÄrt fel och att den inte tar hÀnsyn till det.

Hur man tar bort eller avvisar lÀnkar med Disavow

Det första du behöver göra Ă€r att upptĂ€cka webbadresserna som pĂ„verkar din webbplats. För detta Ă€ndamĂ„l kan du anvĂ€nda Google Search Console. Det finns Ă€ven andra verktyg som SEMrush eller Ahrefs som Ă€r av utmĂ€rkt kvalitet. Även om de Ă€r betalda.

NÀr lÀnkarna har upptÀckts mÄste du komma Ät verktyget för att avvisa lÀnkarna. Naturligtvis mÄste du logga in pÄ kontot dÀr du har din webbplats.

Google kommer att kĂ€nna igen de domĂ€ner som du har registrerat med Search Console. Du mĂ„ste vĂ€lja den sida du vill börja arbeta med och klicka pĂ„ “Avauktorisering av lĂ€nkar“.

Nu ska du göra skapa en .txt-fil och skriv ner alla giftiga webbadresser. NĂ€r du Ă€r klar klickar du pĂ„ “Avauktorisering av lĂ€nkar“Ett fönster öppnas dĂ€r”vĂ€lj en fil“. Genom att klicka pĂ„ den kan du ladda upp den tidigare skapade .txt-filen.

Klicka sedan “Skicka“Det enda som Ă„terstĂ„r Ă€r att vĂ€nta pĂ„ att Google ska verifiera allt. Observera att denna process kan ta ett tag och betyder inte att din position förbĂ€ttras omedelbart.

LÀr dig dock hur du tar bort giftiga lÀnkar frÄn min webbplats och vÀljer bort dem med det hÀr verktyget Google Disavow Tool Det Àr absolut nödvÀndigt att skydda din webbplats frÄn negativ SEO, vilket Àr ganska vanligt.

PÄ sikt kommer du att mÀrka en förbÀttring av din webbpositionering om du gör rÀtt och du bör dÄ och dÄ kolla lÀnkarna som pekar till din webbplats för att undvika negativ SEO. Speciellt om din webbplats fÄr ett betydande antal besök.

0 Shares