Hur man tar bort en fil permanent frÄn papperskorgen (exempel)

0 Shares

Om du nÄgonsin har velat ta bort en datafil frÄn din dator har du förmodligen försökt ta bort den med hjÀlp av filens snabbmeny. Men det skickar den bara till papperskorgen och filen finns fortfarande kvar. SÄ hur kan du radera filen permanent frÄn papperskorgen?

Medan papperskorgen kan vara mycket anvÀndbar för att ÄterstÀlla raderade eller raderade bilder frÄn Android eller PC, andra gÄnger vill vi helt enkelt inte anvÀnda den.

Kanske för att ta bort filer som innehÄller konfidentiell eller personlig information som vi inte vill ska vara tillgÀngliga för nÄgon. I dessa fall vill vi se till att dessa filer inte kan ÄterstÀllas.

Men de vanliga alternativen som erbjuds av vĂ„r dators operativsystem inaktiverar bara filen. Även en fil som raderats och skickats till papperskorgen kan Ă„terstĂ€llas med nĂ„gra fĂ„ klick.

DÀrför kommer vi i den hÀr artikeln att lÀra dig nÄgra sÀtt radera dina filer permanent ingen möjlighet till ÄterhÀmtning. Men vi kan ocksÄ behöva en applikation för att ÄterstÀlla raderade filer frÄn mobilen, sÄ vi ger dig ocksÄ andra anvÀndbara rekommendationer för att skydda din raderade filinformation.

Ta bort filer permanent utan att skicka dem till papperskorgen

Ett sÀtt att ta bort eller radera filer utan att skicka dem till papperskorgen Àr att anvÀnda en tangentkombination. VÀlj filen eller filerna du vill ta bort och sedan tryck Skift + Del.

Du kommer att se ett varningsfönster som lĂ„ter dig bekrĂ€fta om du vill ta bort de valda filerna permanent. Klicka pĂ„ “OK” sĂ„ kommer dessa filer att raderas permanent frĂ„n din dator. Du kan till och med utföra ett test genom att trycka pĂ„ Ctrl + Z för att försöka Ă„ngra processen och du kommer att se att det inte Ă€r möjligt.

Filer kan inte ÄterstÀllas pÄ samma sÀtt som om de hade skickats till papperskorgen. Detta Àr det första sÀttet att permanent radera filer frÄn din dator. Ta bort filer permanent frÄn papperskorgen

Om filerna du vill ta bort permanent redan finns i papperskorgen kan du ta bort dem manuell tömning av soporna. Högerklicka pĂ„ papperskorgen pĂ„ skrivbordet och vĂ€lj “Töm papperskorgen” frĂ„n snabbmenyn.

Du kan ocksĂ„ dubbelklicka pĂ„ ikonen, gĂ„ in i papperskorgen och trycka pĂ„ knappen “Töm papperskorgen” som finns i menyn högst upp i fönstret.

Du bör veta att Àven permanent radering av filer, innehÄllet kan ÄterstÀllas med ett bra verktyg för dataÄterstÀllning. Anledningen till detta Àr att block som innehÄller data pÄ hÄrddisken inte raderas nÀr filerna raderas.

Dessa utrymmen finns fortfarande men Ă€r nu mĂ€rkta som “gratis” sĂ„ om du fortsĂ€tter att anvĂ€nda din hĂ„rddisk kommer de att skrivas över och sedan raderas helt. Men nĂ€r den gör det finns det fortfarande alternativ för att Ă„terstĂ€lla innehĂ„llet.

Ta bort filer permanent med hjÀlp av program

Även om det Ă€r möjligt att se och Ă„terstĂ€lla raderade foton och videor med hjĂ€lp av Google Photos och andra plattformar, andra gĂ„nger vill vi bara ta bort filerna helt.

För att bÀttre garantera den slutliga raderingen av filerna frÄn papperskorgen, kommer det att vara nödvÀndigt att tillgripa program som kan hjÀlpa oss att uppnÄ detta mÄl. Dessa program skriver slumpmÀssigt om data vi raderar till mellanslag eller block pÄ hÄrddisken. PÄ det hÀr sÀttet de kan inte ÄterstÀllas.

Det finns mÄnga olika program som du kan ladda ner gratis. Och andra som Àr betalda men har fler alternativ och anvÀndbara funktioner för att permanent radera filer frÄn din dator.

De mest anvÀnda Àr Eraser, CCleaner och Hardwipe pÄ grund av deras enkla anvÀndning och effektivitet. Det finns ocksÄ kompletta paket för att enkelt ta bort och ÄterstÀlla filer frÄn din hÄrddisk, till exempel EaseUS Partition Master, bara för att nÀmna en.

Utan tvekan Àr det mycket viktigt att kÀnna till dessa metoder för att permanent radera en fil frÄn papperskorgen eftersom det Àr sÄ nÀr du tar bort filer frÄn vÄr dator eller hÄrddisk Vi kommer att skydda vÄra konfidentiella uppgifter utan krÄngel.

0 Shares