Hur man tar bort eller tar bort repor frÄn din mobiltelefons skÀrm eller glas med Gorilla Glass

0 Shares

Fil smartphones De har blivit ett anvÀndbart verktyg och en nödvÀndighet i allas liv, frÄn kommunikation och underhÄllning till ett verktyg för studier eller arbete. Av denna anledning Àr mÀnskligheten sÄ angelÀgen om att fÄ den sÄ uppdaterad, presentabel som möjligt och att hÄlla den sÄ optimal som möjligt, sÀrskilt vid beröring (vissa enheter som iPhone har pekskÀrm och skÀrm i ett), ta hand om det frÄn repor och stötar.

Magnifik mÄnga kÀnda telefoner som Xiaomi Redmi Note 8MÄnga Motorola Moto G, Samsung Galaxy och avancerade telefoner som OnePlus har glas kÀnt som Gorilla Glass, vilket Àr fördelaktigt för alla telefoner. producerad av Corning Inc. den bestÄr av en alkali-aluminatsilikatblandning, vilket gör den till ett mycket motstÄndskraftigt material.

De Àr uppdelade i flera Gorilla Glass-versioner, den ena bÀttre Àn den andra. Det gör den dock inte reptÄlig; för detta finns det metoder för att eliminera och förebygga dem.

Dessa procedurer kan ocksÄ vara anvÀndbara för alla typer av kristaller i enheterna. Men om du Àr osÀker pÄ om du ska göra det hemma, kanske du vill hitta en pÄlitlig tekniker sÄ att de kan utföra procedurerna eller söka rÄd. Om telefonskÀrmen inte fungerar, Vi mÄste ta till andra lösningar för hÀr kommer vi bara att se hur man tar bort repor frÄn skÀrmen.

FörsiktighetsÄtgÀrder för enheten

Innan du gör nÄgon av dessa ÄtgÀrder, rekommenderas att du sÀkrar anslutningsportarna, stÀnger av telefonen och om möjligt tar du bort batteriet frÄn mobiltelefonen; för att undvika lÀckor, kortslutningar och oönskade kemiska reaktioner.

Metoder för att korrigera repor pÄ skÀrmen pÄ en mobiltelefon

TandkrÀm:

Kemikalierna i detta material har egenskaper som hjÀlper till att polera dina tÀnder; Àr vÀldigt Det finns ofta i hemprocesser för att ta bort repor, som pÄ CD-skivor. Den appliceras pÄ det drabbade omrÄdet, gnuggas försiktigt med en servett, bred ut sÄ att det blir ett lite tjockt lager och stÀll Ät sidan i cirka fem minuter, varefter krÀmen avlÀgsnas med en ren och lÀtt fuktad servett.

Fordonspoleringsvax:

Även om det Ă€r ganska dyrt, Ă€r det mycket effektivt eftersom det gör sitt jobb vĂ€ldigt bra och hjĂ€lper till att dölja mindre repor pĂ„ fordon. I detta fall För bĂ€ttre homogenitet rekommenderas att förlĂ€nga hela skĂ€rmen till toppenUpprepa stegen som i fallet med tandkrĂ€m, endast i detta fall rekommenderas att mĂ€ngden vax Ă€r lĂ€mplig att repa.

Natriumbikarbonat:

Natriumbikarbonat Àr vanligtvis anvÀndbart i flera situationer, i det hÀr fallet gör du tvÄ smÄ koppar bikarbonat i en stor kopp i en behÄllare eller motsvarande i vilken behÄllare som helst. Vatten hÀlls försiktigt tills det Àr som tjock grÀddfil och upprepa stegen som anvÀnds i tandkrÀmen.

Transparent nagellack:

Mycket motstÄndskraftig och anvÀnds ofta i manikyr för att skydda och utföra skönhetsbehandlingar pÄ naglar ha en lÀngre varaktighet. I det hÀr fallet rekommenderas det att vidga hela beröringen med en liten borste för att lÀgga till ett extra lager av skydd till skÀrmen. Det fungerar till och med att fylla i lite djupare repor.

Om du vill ta bort det, smeta helt enkelt en bomullstuss eller trasa med emaljerad aceton och gnugga försiktigt med en sil tills emaljen löser sig.

Vegetabiliska oljor:

FrÄn solrosolja till olivolja, oavsett vad det Àr, Om repan Àr vÀldigt enkel kan du ta nÄgra droppar och torka av den med en ren vÀv tills de smÄ reporna försvinner.

Repfri

Undvik till varje pris att bÀra din telefon i smutsiga plÄnböcker eftersom en del skrÀp kan repa enheten, kan vara köp specialinlÀgg som tÀcker bÄde baksidan och skÀrmen; eller, i avsaknad av detta, flera smÄ linnepÄsar.

Telefonfodral effektivt undvika repor, det finns de som vi kan skapa i vÄrt hem. Silikonfodral Àr det mest praktiska för alla telefoner.

0 Shares