Hur man tar bort eller tar bort rad- och styckebrytningar i LibreOffice Writer (exempel)

0 Shares

LibreOffice det Àr en svit eller svit med programvara för kontorsautomation. Med detta paket har du mÄnga alternativ till hands, sÄsom automatisk titelnumrering; och enkelt och snabbt ta bort eller eliminera radbrytningar med LibreOffice Writer.

Denna typ av licens Àr resultatet av att kombinera BSD-licensen med vissa modifieringar, sÄvÀl som GNU-licensen (General Public License); Tack vare denna sammanslagning kan vi njuta av gratis kontorsverktyg lika anvÀndbara som Microsoft Office, i det hÀr fallet skulle det vara: Calc, Base, Draw, Math, Impress och Writer.

Writer-verktyget Àr LibreOffice-versionen av Microsoft Word-motsvarigheten och gör alla dess funktioner pÄ samma sÀtt; med henne vi kan skriva alla typer av dokument sÄsom brev, rapporter, promemorior, avhandlingar, böcker etc. Möjlighet att placera bilder, grafik, tabeller och Àven ljud.

Vad Àr radbrytningar och stycken i LibreOffice Write?

MÄnga gÄnger texterna ser inte likadana ut eftersom de har olika formateller du Àndrar vissa format till andra, eller om du kopierar dokument frÄn en webbsida eller PDF-fil och sedan klistrar in dem i en annan, riskerar du att vissa luckor i bÄde rader och stycken dyker upp i skrivlÀge.

De elimineras manuellt med “Auto Correction”-funktionen, som vi kommer att förklara senare, och ett alternativ som heter “Ej utskrivbara tecken”Som finns i verktygsfĂ€ltet; visar dessa fel endast pĂ„ skĂ€rmen, men dyker inte upp av sig sjĂ€lva i ny text.

Vilka Àr de icke-utskrivna tecknen i skrivprocessorn?

Det finns flera symboler som visas, bland dem har vi sidbrytningar, kolumner, flikar, omrÄden eller tomma omrÄden och andra, och de finns i verktygsfÀltet representeras som ¶; vi hittade ocksÄ:

  • Radbrytning = â†Č
  • Styckebrytning = ¶
  • Flikens position = →
  • Mellanslagsposition =

Hur tar man bort eller tar bort rad- och styckebrytningar i LibreOffice Write?

Detta görs i nÄgra enkla steg vÀlj först innehÄlletTill exempel frÄn Internet eller frÄn andra dokument som PDF; för detta gör vi tangentkombinationen Ctrl + E och sedan Ctrl + C för att kopiera.

Sedan öppnar vi den LibreOffice Write och klistra in det Ctrl + V, kontrollera nu om det finns styckebrytningar, gĂ„ till verktygsfĂ€ltet, klicka pĂ„ symbolen ¶ som har samma betydelse som “Icke-utskrivna tecken” eller “Ctrl + F10”.

VĂ€lj sedan stycket eller texten dĂ€r hoppsymbolen visas för att eliminera den; klicka sedan pĂ„ “Redigera” i verktygsfĂ€ltet och nĂ€r ett nytt fönster visas klickar du pĂ„ “Sök och ersĂ€tt” igen.

Klicka nu pĂ„ “Övriga alternativ”. Sedan “ReguljĂ€ra uttryck”, och i samma fönster högst upp, dĂ€r det stĂ„r “Sök”; du sĂ€tter en symbol som motsvarar detta reguljĂ€rt uttryck som $; sedan lite lĂ€gre, klicka pĂ„ “ErsĂ€tt alla”.

Ett nytt fönster visas; klicka pĂ„ “OK”, nu lĂ€mnar du fönstret “Sök och ersĂ€tt” med ett rött X överst. Du kommer att mĂ€rka det styckebrytningar har redan tagits bort.

Vid radbrytningar identifieras de följt av symbolen â†Čproceduren för att eliminera dem Ă€r densamma som för styckebrytningar, förutom att det reguljĂ€ra uttrycket du vill placera högst upp i fönstret “Sök och ersĂ€tt” i rutan “Sök” Ă€r n, och fortsĂ€tt sedan med samma steg tills du kontrollerar att de har tagits bort frĂ„n dokumentet.

Slutligen kan du se att Àven om du kan kopiera och klistra in text för att konvertera den till ett annat format och ditt nya dokument dyker upp med dessa luckor i bÄde raden och styckena, har du verktyget att LibreOffice Write vem ska lösa det Ät dig.

Om du gillade det hÀr inlÀgget, glöm inte att dela det och lÀmna oss din kommentar.

0 Shares