Hur man tar bort eller tar bort en tom sida i Word (exempel)

0 Shares

Microsoft-produkter som Word (som Àr en del av Office-programsviten) Àr utmÀrkta för att redigera textdokument och skriva kontors- eller skolarbete. Det Àr mycket troligt att det hÀnde dig tom sida du inte vill haHur tar man bort eller eliminerar detta irritationsmoment? SÄ hÀr tar du snabbt bort eller tar bort en tom sida i Word.

Utan tvekan Àr Word ett mycket mÄngsidigt verktyg eftersom det lÄter oss Àndra nÀstan varje detalj i vÄra dokument. Det tillÄter oss till och med att helt ta bort formateringen frÄn texten, vilket Àr mycket anvÀndbart om vi behöver enhetlig text.

Å andra sidan ger det oss ocksĂ„ möjligheten att ta bort kolumn-, rad- eller sidbrytningar för att kunna skriva en mer professionell text. Dessa anvĂ€ndbara funktioner Ă€r dock ofta lite kĂ€nda för anvĂ€ndarna. I den meningen bestĂ€mde vi oss för att skapa det hĂ€r inlĂ€gget sĂ„ att du kan lĂ€ra dig hur du fĂ„r ut mer av Word.

AllmÀnna övervÀganden innan du tar bort tom sida i Word

Varför hĂ€nder det oftast att det finns en tom sida i det redigerade dokumentet som vi inte vill ha? Detta Ă€r av ett antal anledningar– Det kan bero pĂ„ att texten innehĂ„ller tomma stycken, manuella sidbrytningar eller har speciellt formaterade avsnittsbrytningar.

De flesta tomma sidor visas i slutet av dokumentet, men de kan ocksÄ vara i mitten av texten. Ibland försöker man ta bort innehÄll men det verkar finnas nÄgot som inte gÄr att ta bort, det kan vara styckemarkörer eller till och med infogade osynliga bilder.

Steg för att rensa eller ta bort tom sida i Word

Med ovanstÄende idéer i Ätanke, och naturligtvis med en Word-fil öppen eller igÄng, lÄt oss gÄ vidare till beskrivningen nödvÀndiga ÄtgÀrder för att ta bort en tom sida i Word. Observera ocksÄ att det hÀr alternativet inte bara Àr tillgÀngligt i PC-versionen eftersom du Àven kan skapa och redigera Word-dokument frÄn vÄr Android-mobiltelefon.

Steg 1: Ta bort tomma stycken

Ett tomt stycke finns var som helst i dokumentet som kan visas som rader i. För att ta bort dem behöver du bara markera dem och ta bort dem med tangenten Delete eller Backsteg.

Du kan ocksÄ hamna i slutet av det sista stycket du skrev och tryck pÄ delete-tangenten, tills nÀsta stycke flyttas upp (om en tom sida Àr i mitten av dokumentet) eller sidan försvinner (om den Àr i slutet av dokumentet)

Steg 2: Visa dolda formattaggar

Om du i det första steget inte kan eliminera de tomma utrymmena som utgör ens hela tomma ark, kan du aktivera dolda formattaggar, för detta mÄste du gÄ till början och tryck pÄ ikonen som heter visa alla.

Den hÀr knappen visar alla mellanslag genereras i dokumentet av tomma omrÄden eller till och med infogade filer som tabeller eller bilder som inte Àr synliga för blotta ögat. PÄ sÄ sÀtt vet du att det tar upp utrymme och att du kan ta bort det.

VÀlj ett tomt omrÄde och ta bort det genom att trycka pÄ radera eller backsteg (radera).. Genom att göra detta kommer du att se hur irriterande tomma ark som genereras i Word elimineras. NÀr du Àr klar trycker du pÄ ikonen visa eller dölj (¶) igen för att ÄtergÄ till normalt skapande lÀge med dolda taggar.

Steg 3: Ta bort alla tidigare eller automatiska sidbrytningar

I det föregÄende alternativet Àr Àven sidbrytningar markerade. För att ta bort dem, dubbelklicka pÄ den och tryck sedan pÄ tangenten. Radera Du kan ocksÄ klicka pÄ vÀnster sida av en sidbrytning för att vÀlja den och sedan trycka pÄ knappen. Radera.

Nu, om din redigerade text Àr mycket lÄng, Àr det trÄkigt att ta bort avsnittsbrytningar frÄn en sida en efter den andra. SÄ en annan metod för att snabbt ta bort allt Àr som följer:

GÄ till huvudflikensedan redigera, ersÀtt, i nÀsta dialogruta, klicka pÄ Mer och klicka sedan pÄ Special. En rullgardinsmeny kommer upp dÀr vi vÀljer en sektionsbrytning och sedan en sidbrytning.

I alla fall trycker vi pĂ„ “ersĂ€tt alla”, vilket lĂ€mnar ett tomt utrymme Ersatt av. Resultatet kommer att bli fullstĂ€ndig eliminering av tomma utrymmen i ett lĂ„ngt dokument.

Visst, om du följer nÄgon av de givna rekommendationerna kommer du att kunna formatera ditt Word-dokument korrekt och dÀrmed eliminera oönskade tomma sidor.

0 Shares