Hur man tar bort eller tar bort avsnitt, sid-, rad- och kolumnbrytningar i Word (exempel)

Det finns många alternativ i världen av Office-verktyg som inte diskuteras eller avslöjas som de förtjänar. Dessa alternativ hjälper många användare när du skapar din dokument eller om de misslyckas hjälper de dem att se bäst ut. Därför bör du använda dem rätt för att få bra resultat.

Kanske har du någonsin sett dig själv i en situation där du var tvungen att eliminera några hopp i en viss sektion, eller lägga till hopp sida på din sida Ord.

Det är så ganska troligt att han vid rättegång och i okunnighet sa verktyg, har du desorganiserat alla eller de flesta av elementen i dokumentet. Om detta är ett stort problem kommer vi här att förklara steg för steg hur man gör det göra sig av med Hoppar avsnitt, sida, rad och/eller kolumn du behöver i Word.

Vad är avsnittsbrytningar i ett Word-dokument?

Generellt sett, när du skapar ett Word-dokument från en mobiltelefon eller dator, är det normalt att fortsätta kopiera och klistra in viss information som kommer från olika källor. Denna information kommer mestadels från sid- eller avsnittsbrytningar, vilket är normalt som det är dokument De har ett förinställt format som måste tas bort för att fortsätta med processen.

Hur man tar bort separatorobjekt manuellt

Om du vill ha det göra sig av med några av dessa föremål Den manuella processen är ganska enkel, du behöver bara välja de tecken som har formatavgränsare och ta bort var och en av dem. Även om det låter enkelt, om det är i en stor dokumentär, kan det vara lite av en tråkig uppgift.

Steg för att ta bort avsnittsbrytningar automatiskt

 1. Börja med att lokalisera dig själv på din hemfliken Ord. Där måste du hitta dig själv i verktygsalternativet och fokusera på att redigera det alternativet. Du kan gå till den här fliken genom att hitta under alternativet “Utgåva“. När du öppnar den måste du klicka på rullgardinsmenyn “Leta efter“.
 2. Under det här alternativet måste du gå till “Sök Avancerad“.
 3. På fliken som nämns ovan, gå bara till “Att ersätta“Och tryck sedan på knappen i det nedre vänstra hörnet som heter”Plus“.
 4. När fönstret “fortfarande“Visas på den nedre skärmen, gå till klicka knapp vad som kallas “speciell”
 5. Under det här alternativet måste du välja rullgardinsobjektet där du också måste välja det objekt du vill ta bort.
 6. Så snart det nämnda objektet har valts kommer formatteckensymbolen att visas i fältet, tryck sedan på “Byt ut allt“.

Vilka typer av avsnittsbrytningar kan du infoga i ett Word-dokument

I allmänhet används sektionsbrytningar för att göra eventuella ändringar i sektionsdesignen. Formatera på sidan Ord. Dessa projekt kan ses och redigeras i följande steg:

 • Marginaler
 • Pappersstorlek eller orientering
 • Papperskälla från skrivaren
 • Sidgränser
 • Vertikal justering av text på sidor
 • Sidhuvud och sidfötter
 • Kolumner
 • Sidnumrering
 • Radnumrering

Användbarheten av Office-verktyg

Oavsett om det handlar om skolan eller yrkesuppgifterna är det viktigt att alltid hålla sig uppdaterad uppdateringar och funktionalitet. I ditt system kan du hitta många verktyg som du fritt kan använda för att köra alla typer av dokument.

Relaterade Artiklar

Back to top button