Hur man tar bort eller inaktiverar bekräftelsemeddelandet vid radering av filer (exempel)

Du har säkert upplevt som många andra att varje gång du vill ta bort en fil för att frigöra utrymme på din dator, en dialogruta visas som frågar: “Är du säker på att du vill flytta den här mappen till papperskorgen?” Om du är en av dem som inte vill ha den här typen av meddelanden på din dator så har du kommit till rätt ställe, lär dig hur du stänger av meddelandet om att radera filer.

Varför är det ibland nödvändigt att radera en fil från vår dator?

För att få mer utrymme på vår dator behöver vi ibland radera filer; vare sig det är foton, videor, dokument eller till och med mappar som vi inte längre behöver eller som vi har flyttat till en annan extern hårddisk där de är säkra; så hur ta inte plats som vi behöver från vår dator eller ta bort dubbletter av filer.

Efter att ha klickat med höger musknapp på filen som vi vill ta bort, visas en dialogruta där vi väljer; dialogrutan visas automatiskt bekräftelse på radering av fil. Nu vill vi att den här bilden inte ska visas när vi kör den här processen.

Vi skulle vilja ta bort eller inaktivera bekräftelsemeddelandet vid radering av filer eftersom det är irriterande eller slöseri med tid; som vi är säkra på att vi vill ta bort den här filen. Vi måste komma ihåg att denna dialog tjänar oss som en trygghet medan du raderar filen. Därför är det första att se till att filen vi vill ta bort är korrekt.

Hur man inaktiverar uppmaningen att ta bort filer

Det första vi kommer att göra är lokalisera på skrivbordet vår dators ikon och vi trycker på höger knapp på vår mus; När vi gör det här steget kommer en dialogruta att visas som listar alternativen för vår papperskorg.

När den här dialogrutan visas på vår skärm går vi vidare till att välja alternativ. När vi har valt alternativet Egenskaperöppnas ett fönster som visar egenskaperna för vår papperskorg.

Där märker vi att i den sista delen av egenskaperna för vår papperskorg finns en kryssad ruta; och bredvid den finns en legend som säger: “Visa dialogruta för att bekräfta radering”; vad vi gör är att ta bort den här rutan.

När du har slutfört föregående steg, tryck på knappen och ändringarna vi gjorde kommer att tillämpas omedelbart; när vi är klara med att ändra egenskaperna trycker vi på fältet där det är skrivet; och redo.

Redan vi kommer att konfigurera vår dator att inte visa dialogrutan när du tar bort filen.

Efter att ha gjort dessa ändringar och gått vidare till att ta bort filen, påminner vi dig igen om att se till att du har tagit bort rätt fil. Om du gjorde ett misstag när du raderade vi kan också hjälpa dig att återställa det du raderat.

Som du har sett är det enkelt och enkelt att inaktivera raderingsfilmeddelandet, så vi var glada att visa dig hur; vi uppmuntrar dig att dela eller kommentera vår handledning med andra. Besök gärna vår hemsida för att lära dig mer om hur du gör ändringar i din dator för att passa dina önskemål eller behov.

Relaterade Artiklar

Back to top button