Hur man tar bort Bloatware och systemappar på Huawei

0 Shares

Ta bort Bloatware och systemappar på Huawei

Det är vanligt att när vi slår på en terminal som vi just har köpt för första gången, vi hittar en mobil som är full av applikationer som vi inte ens har installerat , och som vi inte kommer att använda heller. Även om det är sant att tillverkare över tid har betett sig bättre i detta avseende, så finns det fortfarande företag som bestämmer sig för att översvämma sina terminaler med appar av allt.

Det största problemet med detta är att det i de flesta fall är nästan omöjligt för oss att avinstallera dem på ett vanligt sätt. Men oroa dig inte, det finns olika alternativ för att säga adjö till dessa appar . Var därför mycket uppmärksam på den här serien av knep som vi kommer att ge dig med vilka du kan avinstallera dem utan problem.

Vad är bloatware?

I allmänna termer hänvisar bloatware till alla programvaran som finns i vår “filler”-enhet , det vill säga som redan är förinstallerat i operativsystemet på vår mobila enhet. Och de tjänar bara till att ockupera och konsumera resurser, utan att faktiskt bidra med något fördelaktigt för oss, eftersom vi säkert aldrig kommer att använda dem.

bloatware

Vi har ärvt denna term från PC:n, men tyvärr, medan datorer lätt kan bli av med bloatwaren de bär, är lösningen på Android inte så enkel. Detta beror på att vissa appar är “teoretiskt” omöjliga att avinstallera från systemet. Att de förblir installerade på vår mobiltelefon är dock inget större problem, eftersom för närvarande har Android-enheter vanligtvis stor lagringskapacitet . Men för många år sedan var det ett litet bakslag, eftersom det var vanligt att man hade ont om tillgängligt utrymme, särskilt i låg- och mellanklassterminaler.

Inaktivera kontra avinstallera

När det gäller att avsluta dessa förinstallerade appar finns det två alternativ: inaktivera och avinstallera. Så misströsta inte, för vi kommer att visa dig hur du måste göra det steg för steg .

Försök att avinstallera dem först

På senare tid, bara för att en applikation är förinstallerad på din mobil betyder det inte att det är helt omöjligt att avinstallera. Lyckligtvis finns det många fall där vi kan bli av med dessa appar på traditionellt sätt , det vill säga du kan avinstallera dem som andra. I vissa fall är de lyckligtvis traditionellt installerade program, så du kan avinstallera dem normalt.

eliminera desinstalar applications android

Det första du bör göra är att kontrollera om dessa applikationer kan tas bort i ditt fall. Så du måste trycka länge och se om alternativet att avinstallera visas, i händelse av att det fungerar så här på din mobila enhet. Men om inte, du måste följa följande steg beroende på vilken EMUI-version du har: EMUI-inställningar > Ansökningar . Väl inne behöver du bara leta efter applikationen i fråga och se om den har alternativet “Avinstallera”. I så fall kan du bli av med appen för livet.

Är det användbart att inaktivera dem?

Som vi har nämnt tidigare finns det också möjligheten att vi måste inaktivera dem, eftersom det kan vara så att dessa förinstallerade applikationer inte kan avinstalleras på vanligt sätt. Så om du inte vill gå in i den sumpiga rotterrängen för att du inte vågar, har du bara ett alternativ: inaktivera applikationen . Men vad betyder detta? I grund och botten kommer en inaktiverad applikation att fortsätta att vara en del av systemet, men vi kommer inte att kunna öppna den och därför kommer den att ta mindre utrymme i lagringen av vår terminal.

Avaktivera appar

För att inaktivera en applikation måste du gå till EMUI Settings> Applications. När du är inne behöver du bara hitta den applikation du vill avaktivera och tryck påAvaktivera ‘ knapp. Med detta kommer vi också att ta bort eventuella uppdateringar som har installerats över tiden av nämnda app. Även om det ibland finns små fel, så du måste trycka på knappen igen.

Det bästa alternativet för att bli av med dessa appar

Alternativet att inaktivera applikationer är inte det definitiva sättet att bli av med bloatware . Men för många är det bäst, eftersom det åtminstone är den enklaste lösningen när det gäller att bli av med dem i stor utsträckning, utan att behöva rota eller något utöver det vanliga i sina terminaler. Att få dessa applikationer att inte köras igen och återställa lite tillgängligt utrymme. Även om du inte är en av den här typen av användare och din avsikt är att avsluta dem, kommer vi att förklara hur man gör det.

Hur man permanent eliminerar dem

För denna mer avancerade metod kommer vi att kräva en viss mängd av hur utvecklarverktygen fungerar. Dessutom måste vi vara försiktiga eftersom vi kommer att behandla systemapplikationerna, så det kan vara väldigt lätt att röra vid något nödvändigt för att få mobilen att fungera och förstöra den. Så du måste vara försiktig, eftersom vi inte är ansvariga för vad som kan hända med din mobil. Stegen är följande:

 • Gå till Inställningar> Telefoninfo och klicka på Byggnummer upprepade gånger för att aktivera utvecklaralternativ.
 • Gå sedan till System och uppdateringar> Utvecklaralternativ .
 • Scrolla ner och slå på USB felsökning alternativ.

Efter att ha förberett din mobil för att utföra denna uppgift måste du installera ADB-programmet på din dator. Efter detta följer du följande steg:

 1. Anslut mobilen till datorn.
 2. Bekräfta på telefonen till Tillåt USB-felsökning .
 3. Hitta ADB-mappen , och högerklicka på den och välj Öppna PowerShell-fönster här eller Öppna ett kommandofönster här (detta steg beror på vilken version av Windows du har).
 4. Kontrollera om din terminal är korrekt ansluten med följande kommando:
 5. För att avinstallera valfri applikation , måste du skriva följande kommando:
   • avinstallera adb skal pm –användare 0 “applikation”
 6. Viktig : du behöver inte ange namnet på applikationen, men du måste skriva sökvägen till appen som du vill radera i telefonminnet. Till exempel, om jag vill ta bort “PowerGenie”-applikationen, kommer detta att vara kommandot att använda:
   • adb shell pm uninstall –user 0 com.huawei.powergenie

Och på så sätt kommer det alltid att vara möjligt att avinstallera alla systemappar som är förinstallerade på Huawei-terminaler.

0 Shares