Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man tar bort Bloatware från Android-enheter

Nästan alla smartphones är förinstallerade med Bloatware-appar. Speciellt om vi pratar om Android-telefoner kommer de med förinstallerade 2-3 GB appar som är värdelösa för oss. Och utan att använda några knep drar vi bara med låg disklagring och håller dessa appar åt sidan som skräp.

De kommer alltid in i ditt och hindrar din produktivitet och effektivitet med att använda en enhet. Det skulle vara mycket mer fördelaktigt om vi bara avinstallerar systemappar och använder vår Android-telefon utan Bloatware.

Men problemet är att vi inte bara kan avinstallera systemappar och ta bort Bloatware från Android utan att rota enheten för att helt chucka en Bloatware. Men du måste vara medveten om att rooting av din enhet inte tar bort Bloatware från Android helt.

För att hjälpa dig med detta, här i den här artikeln, kommer vi att presentera dig med några verktyg som säkert hjälper dig att bli av med Bloatware eller dölja den från syn på orotade enheter. Det är tillrådligt att ha en fullständig säkerhetskopia av din enhet innan du provar något av stegen. Ta inte bort några av de kritiska systemapparna annars kommer du att få en telefon som inte fungerar.

Avinstallera ELLER inaktivera Bloatware, vad är bättre?

Du har några val när du försöker ta bort Bloatware från Android-systemet.

Det låter som att avinstallera apparna eftersom appen kan avinstalleras helt från din enhet med några nackdelar. Det finns möjligheter att din enhet kan stöta på problem som instabilitet eller blockera telefonen från att få nya uppdateringar.

Du kanske inte heller kan installera dessa appar tillbaka på enheten. Även om få av apparna redan är tillgängliga på Google Play och du kan installera den på enheten, men inte alla. De flesta av Samsung-apparna finns på Google Play.

Avinstallation av appar ber dig vanligtvis att rota din smartphone som du kanske vill undvika. Därför rekommenderar vi att du inaktiverar Bloatware-appar istället för att använda en Bloatware-remover för att avinstallera Bloatware. Android har ett inbyggt sätt att inaktivera Bloatware som fungerar för de flesta appar.

Om du fastnar med en envis app som vägrar att bli inaktiverad kan du använda appar från tredje part för att frysa eller inaktivera dem som liknar att rota en enhet. Så låt oss undersöka alternativen för att ta bort Bloatware från Android-enhet.

Hur inaktiverar Bloatware på Android?

Så här kan du inaktivera Bloatware från din Android-enhet. Dessa steg är exakt samma för alla Android-enheter och enkla att utföra. Användargränssnittet kan se lite annorlunda ut beroende på enhet.

Steg 1. Gå till menyn “Inställningar” på din enhet. Det är samma lilla GEAR-ikon. Du kan också hitta detsamma i rullgardinsmenyn för aviseringar.

Steg 2. Leta efter alternativet “Appar” och tryck på det. Vissa telefoner kan visa alternativet “Program” istället för “Appar”.

Steg 3. Leta efter de appar som orsakar problem eller blockerar oönskat utrymme på din enhet. Tryck på appen.

Steg 4. Du hittar alternativ för att inaktivera appen eller tvinga stoppa appen. Du vet vad du ska göra nu.

Steg 5. Tryck på knappen ‘Inaktivera’. Det visar en varning som säger att “Det kan orsaka fel i andra appar” Du kan ignorera detta och fortsätta att inaktivera.

Steg 6. När appen är inaktiverad bör du också fortsätta och tvinga stoppa applikationen. Glöm inte att klicka på knappen ‘Rensa data’ för att radera oönskat skräp.

Obs! Du kan när som helst aktivera appen om du behöver den. Du behöver helt enkelt gå tillbaka till samma plats och trycka på alternativet “Aktivera”. ”

Alla appar har inte det här inaktiveringsalternativet. Om du inte får det här inaktiveringsalternativet måste du rota enheten för att bli av med appen.

Avslutar

Hoppas, ovanstående trick kommer att fungera för dig att ta bort Bloatware från Android. Även om en Android-telefon utan Bloatware är en myt, kan vi fortfarande se till att den är inaktiverad och inte blockerar vår telefonanvändning.