Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man tar bort appbehörigheter på Android

Ta bort appbehörigheter på Android

Första gången någon använder någon Android-enhet är det mest normala att de börjar installera dussintals applikationer för sitt dagliga liv och accepterar alla nödvändiga behörigheter för att använda den (kamera, kontakter, mikrofon, etc.). Även vid många andra tillfällen finns det människor som lämnar flera appar installerade som de slutade använda för ett tag sedan.

Det största problemet med detta är att alla typer av tillstånd ges som i de flesta fall inte ägnas så mycket uppmärksamhet. Men i fallet med att ha gett vissa tillstånd, eller helt enkelt har vissa misstankar om alla de privilegier som har beviljats, finns det alltid alternativet att kunna ta bort behörigheterna .

Vikten av att kontrollera behörigheter

Ha alltid kontroll över de behörigheter som ges till de olika appar som till slut installeras på mobilen. Ett faktum som borde vara grundläggande eftersom det kan påverka vår egen integritet och säkerhet . Och även om det vid första anblicken är enkelt, slösar inte alla tid på det.

tillstånd för android

Många säkerhetsexperter uppmärksammar detta problem. Och av den anledningen har Google själva lanserat olika automatiska verktyg för att kontrollera denna aspekt. Så idag, när du laddar ner en applikation som finns på Google Play, kommer du att kunna se all information eller funktioner som nämnda applikation kommer att ha tillgång till . Det vill säga, vi kommer att se de behörigheter som vi kommer att ge till nämnda app som vi kommer att installera på vår smartphone

Dessutom är varje tillstånd som beviljas olika, men alla bör vara i linje med användningen som kommer att ges till ansökan. Vad betyder det här? Tja, det kommer inte att vara meningsfullt och det kommer till och med att vara misstänkt av appen att till exempel en bildredigerare kräver tillgång till vår mikrofon om den inte vid något tillfälle kommer att behöva användas för att redigera ett enkelt fotografi. Men här kommer vi att visa dig de behörigheter som applikationer vanligtvis kräver på mobila enheter:

 • Kroppssensorer
 • Kalender
 • Kamera
 • Kontakter:
 • Plats
 • Mikrofon
 • Telefon
 • Textmeddelanden
 • Lagring

Den stora förändringen i ledningen

I de gamla versionerna av Android kunde användaren granska dessa behörigheter och bestämma om applikationen ska installeras eller inte, allt kommer att bero på vad var och en anser vara lämpligt. Men från och med Android 6.0 Marshwallow kan alla användare välja vilka behörigheter som ska accepteras när de startar applikationen för första gången på sin mobil.

permisos app android 11

En av händelserna som förändrade landskapet för behörigheter var dock med ankomsten av Android 10. Från det ögonblicket dök behörigheterna att ta bort. Och det är det istället för ge tillstånd till en ansökan för att komma åt din plats eller mikrofonen medan appen är installerad kan du ge ett tillfälligt tillstånd medan appen används.

Och det är inte allt, eftersom från versionen av Android 11 , ges behörigheterna för platsen i förgrunden eller bakgrunden. Även om Google fortsätter med sin policy att begränsa åtkomst till speciella behörigheter i Android 11. Så till exempel kan användare inte ge dig behörighet att komma åt platsen i bakgrunden på vanligt sätt, utan måste göra det från inställningarna i själva systemet.

Hur man inaktiverar behörigheter

Det enklaste sättet att se vilka behörigheter som har beviljats ​​är enligt följande. Vi måste öppna listan över alla direkt behörigheterna som Android-enheten har , såsom kroppssensorer, plats, mikrofon … Efter detta kommer vi att upptäcka hur många applikationer installerade på vår mobil som har tillgång till den specifika behörigheten. Och det är att den här metoden är den snabbaste för att veta vilka behörigheter applikationerna har.

Permisos appar för Android

Det finns dock ett annat lite längre sätt på vilket vi kommer att se applikation för applikation vilka behörigheter vi har gett. Och det är följande:

 1. Öppna programmet “Inställningar”.
 2. Tryck på “Applications” eller “Application Manager” (även om det här alternativet kan variera beroende på smartphone).
 3. Väl inne trycker du på “Inställningar”> “Programbehörigheter” (om du inte kan hitta det här alternativet kan du behöva trycka på “Sekretess och säkerhet”> “Programbehörigheter”.
 4. Slutligen kan du nu trycka på valfri behörighet. Och du behöver bara aktivera eller avaktivera nämnda behörighet. Om det visas i färg kommer det att betyda att det är aktiverat. Men om den är nedtonad betyder det att den är inaktiverad.

Ändra behörighetsinställningar

Som vi har nämnt tidigare kan behörigheterna ändras när som helst och ställa in den behörighet som krävs. Därför, förutom att ge alla behörigheter som en applikation begär, kan den behörighet som varje användare kräver för ett exakt ögonblick beviljas. Vad är positivt med detta? Väl, vi kommer att undvika att ge behörigheter till en app av tvivelaktiga ursprung som alltid begär åtkomst till kameran, platsen eller multimediainnehållet i vår terminal.

permisos app alternativ android 11

Och om du gör det måste du fråga oss innan. För att konfigurera denna åtgärd måste vi ange “Inställningar” / “Applikationer” / ” Behörighetshanterare “. Inuti kommer vi att se alla begärda behörigheter. Inom varje app kommer vi också att se följande:

 • Alltid tillåtet.
 • Tillåtet när du har på dig.
 • Fråga alltid.
 • Förneka.

Behörigheterna kan ändras på installerade appar

Något som många användare inte är medvetna om är att behörigheterna för de appar som installeras kan variera över tiden. Detta beror på om du har eller inte automatiska programuppdateringar aktiveras.

I händelse av att du har en Android överlägsen Marshmallow, som kommer att vara den vanligaste, behöver du inte granska eller acceptera behörighetsändringarna för att applikationen ska uppdateras. Det betyder att första gången du ska använda en appfunktion som använder en ny behörighet, det ger dig möjligheten att tillåta eller neka användningen av denna data eller dessa funktioner .

Även om det ibland är bättre att granska varje uppdatering manuellt, för att kunna garantera att de inte kan invadera vår integritet. Därför är det viktigt att du har en regelbunden kontroll över dessa uppdateringar och behörigheter.