Hur man tar bakgrundsbelysta bilder med din mobil

0 Shares

Bakgrundsbelysta bilder är mycket attraktiva estetiskt, men sanningen är att det inte är en lätt uppgift att ta dem korrekt, och ännu mer om vi inte har kunskap om fotografering. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du tar ett foto mot ljuset, men oroa dig inte, för vi ska ge dig några tips så att du enkelt kan ta dem.

Svårigheten med bakgrundsbelysning

paisaje a contraluz

Att fotografera mot ljuset är som sagt inte lätt av flera anledningar. Den första beror i grunden på att ljuskälla är vid tillbaka av motivet eller föremålet som vi vill fånga, till skillnad från de flesta bilder vi tar, som vanligtvis placeras framifrån eller åt sidan. Det enklaste sättet att göra det korrekt är att placera solen (eller i dess fall ett artificiellt ljus), precis bakom motivet, utan att ljuset tränger in direkt till objektivet och därmed bättre representerar det vi vill fånga.

Å andra sidan genererar dessa fotografier skuggbilder . Det betyder att vi måste vara tydliga med vilken komposition vi vill ha för fotografiet, från platsen där vi ska ta fotot och objektets ram. Som du redan vet lägger skuggor till rörelse till bilden, och det är bäst att leta efter långa och välmarkerade skuggor för att få en bättre visuell rundtur i bilden.

Slutligen finns det olika typer av bilder som du kan ta mot ljuset. Du kan fånga en persons profil, en siluett, ett landskap, visa genomskinligheten eller strukturen hos vissa objekt … Som du kan se finns det många, men de har alla olika tekniker och krav när de ska fånga det.

Faktorer att tänka på när du tar ett foto mot ljuset

0 Shares