Hur man synkroniserar eller återställer PS4 DualShock-kontroller trådlöst, steg för steg (exempel)

0 Shares

Välkommen tillbaka! Om du har använt din PS4 ett tag, är det möjligt att det någon gång hände att konsolen inte känner igen kontrollern, vilket är ett problem när du använder dina favoritspel. I denna mening kommer vi att förklara steg för steg hur man gör detta senare synkronisera eller återställ PS4 DualShock-kontrollerna lätt och enkelt.

Steg för att återställa PS4 DualShock-kontroller utan kabel

Nedan visar vi dig alla steg du behöver följa återställ PS4 DualShock-kontroller när du har problem med att trådlöst ansluta den till konsolen, vilket är ett mycket vanligt fel på den här typen av kontroller. Observera att den här processen fungerar för både PS4 slim och PS4 pro.

  • I enhetsmenyn väljer du “Bluetooth-enheter” och där kan du titta på alla kontroller och enheter som är anslutna till PlayStation.
  • Välj nu önskad enhet återställ eller synkronisera igen. Detta är dock lite svårt att gissa, i själva verket kan du behöva återaktivera alla tillgängliga kontroller tills det är klart vad det är.
  • När du hittar kontrollenheten du vill återställa, tryck på den och tryck på X-knappen.
  • Sedan måste du trycka på knappen “Alternativ” som finns på fjärrkontrollen för att öppna menyn och välj nu alternativet som säger “Glöm enhet”. Detta kopplar bort styrenheten från konsolen.
  • Nu måste du hitta en USB-kabel för att återsynkronisera kontrollern med konsolen eftersom det inte finns något annat sätt att göra detta.

Så här tvingar du omstart av regulatorn

Om du har försökt slutföra processen som vi visade i föregående avsnitt men fortfarande inte kan synkronisera din handkontroll med PS4så misströsta inte att vi presenterar ett annat alternativ här.

I det här fallet är det möjligt att styrenheten har något fel som hindrar den från att ansluta till konsolen (som är i gott skick). För att utföra denna procedur behöver du ett gem som är mycket tunt men starkt.

  • Det första du ska göra är att stänga av din PS4 ordentligt och koppla bort den från strömkällan. Dessutom måste du inaktivera internetmodemet så att din kontroller inte kan ta emot någon typ av signal efter omstart.
  • Det måste du senare hitta ett hål eller spår placerad på framsidan av fjärrkontrollen.
  • Nu måste du ta klämman, föra in den i det lilla hålet och trycka på den tills du hör klämman. Upprepa denna process cirka 5 gånger.
  • Du kan också hålla ned den i upp till 10 sekunder för att slutföra den hårda omstarten av PlayStation 4-kontrollern.
  • Nästa, anslut till strömmen igen både konsolen och routern och slå sedan på dem. Du måste omedelbart ansluta din PS4-kontroller till USB-kabeln, vilket borde lösa problemet med kontrollsynkroniseringen.

Sista alternativet: Spela med handkontrollen ansluten via USB

Om inget av alternativen ovan fungerar kan du hoppa över steg till återställ styrenhetens trådlösa anslutning. Även om detta inte är den bästa lösningen av alla, är poängen att kunna använda vår fjärrkontroll trådlöst.

Men utan tvekan är det den bästa lösningen om du inte hittar några fler alternativ för att återställa din PS4-kontroller. På så sätt kommer problem med Bluetooth-anslutning inte att störa dig använd handkontrollen för att spela mjukt på PS4.

Så gör PS4-kontrollern synkroniserar med konsolen Med endast en USB-kabel behöver du öppna avsnittet “Enheter” i menyn som visas i den första delen av inlägget.

Då måste du hitta alternativet “Kontroller” och där kan du konfigurera allt så att fjärrkontrollen bara slår på och synkronisera med PS4 när du är ansluten med USB-kabeln.

Vi är klara för idag! Om du tyckte att informationen i den här artikeln var användbar, glöm inte att dela den med alla dina kontakter via sociala nätverk. Ses snart!

0 Shares