Hur man surfar på webben på en Apple Watch

0 Shares

Hur man surfar på nätet på en Apple Watch: Medan Apple erbjuder en dold webbläsare, tar en ny miniwebbläsare webben till din handled.

Apple inkluderar inte sin Safari-webbläsare på Apple Watch av uppenbara skäl. Den tror inte att du kan uppnå en värdig World Wide Web-upplevelse på en 45 mm-skärm.

Det finns en sorts dold webbläsare som är en produkt av Apples egna WebKit API, introducerad i watchOS 5. Det spelar in när du får en URL-länk i apparna Messages och Mail. Tryck på dessa länkar och du kommer att se en funktionell webbsida där du kan trycka på länkar och bläddra igenom webbplatser, med hjälp av Digital Crown för att bläddra igenom sidor.

Klicka på Länk på Apple Watch

Detta gäller även länkar som visas i Siri sökresultat. MacRumors pekar också ut ett litet hack där du kan skicka dig en länk till Google via iMessages, utföra webbsökningen där och bläddra vad du vill.

Ladda ner µBrowser för Apple Watch

Även om det inte finns någon Safari, där det finns en vilja, finns det den oförskämda utvecklargemenskapen. µBrowser beskrivs som en miniwebbläsare på din klocka och anlände till App Store förra veckan till stort bifall, med ett betyg på 4,8 av 5 hittills. Det kostar bara $0,99/£0,99 också.

Du kan ladda ner appen µBrowser för Apple Watch här.

Det låter dig skriva in webbadresser direkt på skärmen eller ange söktermer för att njuta av en mikrosurfupplevelse. Med den kompletterande iPhone-appen kan du också ställa in bokmärken till dina favoritsajter för att undvika att behöva skriva in dem.

Apple Watch webbläsare

Du behöver watchOS 8 installerat på din Apple Watch och iOS 15 på din iPhone för att kunna använda den här appen. Det borde fungera bra på alla telefoner som är kompatibla med den senaste uppdateringen, även om de större skärmarna som finns tillgängliga i de nyare generationerna naturligtvis kommer att vara bäst.

Det finns naturligtvis vissa problem med läsbarheten på hemsidor, medan 9to5Mac rapporterar att bilder kan ta ett tag att lansera, om de alls startar. Användare måste bekräfta att de vill bläddra till den sidan efter att den har startat.

Utvecklaren, appen Arno Appenzeller, skriver: “Jag tror att µBrowser kan vara den perfekta nödwebbläsaren när du är på språng och inte har din telefon med dig. Det är en början och jag hoppas att watchOS kommer att förbättras så att jag kan lägga till nya funktioner i µBrowser. Jag är ganska intresserad av att leverera den bästa möjliga webbupplevelsen på iOS.”

0 Shares