Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man surfar gratis på gamla eller borttagna webbplatser (exempel)

Internetvärlden utvecklas ständigt, sajter som Google.com har vuxit mycket sedan starten, på samma sätt som många andra har eliminerats från internet helt och hållet. Om du vill veta hur man tittar på gamla eller raderade webbplatser från internet gratis Läs följande information noggrant.

Det finns flera metoder för att titta på gamla webbplatser. Detta är särskilt användbart om du vill se en sida eller observera en redan utdöd plattform. Den här gången presenterar vi vad vi anser vara det bästa verktyget som finns för detta ändamål.

Sanningen är att plattformen nedan främst är för fritid, så om du letar efter sätt att bli underhållen på rekommenderar vi dessa 20 sajter för att slösa bort din tid på internet och minska stressen eftersom allt inte fungerar. Utan vidare, se följande webbplats.

Wayback-maskin

Alla som har använt internet ständigt känner till denna sida med säkerhet. Wayback-maskin Det här är en av de sajter som, även om de inte märks något, kan vara mycket användbara, vilket är anledningen till att den är så populär.

Vad är en WayBack-maskin?

WayBack Machine är en webbplats designad för att se din utveckling favoritwebbplatser. Det fungerar som en typ av fil genom vilken du kan hoppa till innehåll som inte längre finns. Av denna anledning är det också möjligt att se gamla eller raderade sidor från Internet.

Det mest intressanta med den här sidan är att du kan se sidorna lika igenkända som i fallet med Facebook eller Google, men också mindre kända. Av denna anledning, om det finns en sida som jag har besökt ständigt och den inte längre finns där, bör du överväga att använda den här plattformen.

Förbi Wayback-maskin Det är möjligt att se en detaljerad logg över utvecklingen av vilken webbplats som helst. På detta sätt kan du observera de estetiska och funktionella förändringarna som äger rum på många onlineplattformar, utan tvekan ett hörn speciellt designat för nyfikna.

Om du vill lära dig hur du använder den här plattformen är du på rätt plats eftersom vi har förberett en mycket enkel handledning. Med den kan du gå tillbaka till det förflutna på Internet och observera de webbplatser som redan har eliminerats helt, i sin tur kan du se välkända webbplatser från det förflutna.

Hur man tittar på gamla eller raderade webbplatser från Internet gratis

En av aspekterna som gör WayBack Machine så speciell är att den är väldigt lätt att använda. Vem som helst kan vända sig till honom när som helst och se hans favoritwebbplatser utvecklas. Följ dessa steg för att använda den här sidan:

  1. Det första du ska göra är att gå till webbplatsen, för detta kan du göra det från följande länk Internet Archive
  2. Efter att sidan har laddats ska du gå till textrutan här du kommer att skriva namnet på sidan du vill se. Till exempel: du kan sätta google.com, för att börja söka tryck Stiga på.
  3. Överst på skärmen visas alla bilder du har tagit, t.ex. Du kommer att märka att det finns rekord för Googles webbplats sedan 11 november 1998.
  4. Du kan välja vilket ögonblick som helst från den första skärmdumpen du tog från sidan. På så sätt kan du se utvecklingen av en specifik sida och till och med titta på den webbplatser som inte längre finns.

Som du kan se, processen att använda Wayback-maskin Det är väldigt enkelt, du behöver bara veta den exakta adressen till webbplatsen du vill följa. Du kan observera med detta verktyg internets förflutnaDessutom kommer du i många fall att se information som du annars inte längre har tillgång till.

Hitta andra möjligheter att ha kul på Internet. Med hjälp av länken ovan kommer du att se en artikel där vi pratar om dessa roliga och intressanta webbplatser som finns på Word Wide Web.