Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man streamar Spotify-musik och poddsändningar i Strava

Spotify och Strava har precis tillkännagett ett partnerskap som gör streaming av musik, podcaster och ljudböcker sömlös samtidigt som inspelningsaktiviteter.

Spotify och fitnessnätverket Strava har gått ihop för att integrera streaming i träningsappen. Med över 100 miljoner communitymedlemmar är Strava den ledande tjänsten för att övervaka och dela löp- och cykeldata med vänner. Eftersom Spotify fortsätter att driva musik under hela dagen, är detta en vinst för Spotify, Strava och användare av båda tjänsterna.

Användare av båda tjänsterna behöver inte längre byta mellan appar för att spåra aktiviteter och justera uppspelning. Spela, pausa, återuppta, hoppa över och bläddra bland din favoritmusik, poddar och ljudböcker direkt från inspelningsskärmen på Strava. Denna uppdatering kommer till både Spotify Free och Premium-användare.

Ett av våra största mål på Spotify är att vara överallt där våra lyssnare är – oavsett om det är på en löprunda, på gymmet eller någonstans däremellan. Den här integrationen med Strava är ett annat sätt som vi rör oss med våra lyssnare och låter dem sömlöst ansluta till musiken och ljudet de älskar.

Ian Geller, VP för affärsutveckling, Spotify

Med tiden har konsumtionen av musik utvecklats dramatiskt från CD-skivor till streaming, vilket har öppnat dörren för ljud för att inspirera oss på sätt som de inte kunde tidigare. Vi är glada över att samarbeta med en global ledare som Spotify för att sömlöst integrera musik och rörelse på plattformen. Denna nya funktion befäster ytterligare Stravas position i centrum för uppkopplad fitness och fortsätter att demonstrera kraften hos den globala gruppen av aktiva människor på Strava.

Mateo Ortega, Vice President för Connected Partnerships, Strava

Hur du kopplar ihop dina Spotify- och Strava-konton

  • Ladda ner och logga in på båda apparna, öppna Strava och tryck Spela in i menyraden
  • Tryck på musiknotikonen i det nedre högra hörnet
  • Tryck på Öppna Spotify och följ instruktionerna på skärmen för att auktorisera anslutningen

Längst ner ser du ett navigeringsfält, under ett flöde med nyligen streamade spellistor, artister och album. Svep horisontellt för att upptäcka mer rekommenderad musik och poddsändningar. Från Strava-inspelningsfönstret, tryck på Spotify-ikonen när som helst för att dra upp menyn igen.

Vid sidan av tillkännagivandet avslöjade Spotify några av de bästa artisterna och låtarna som nyligen presenterats på användargenererade träningsspellistor. Dessa inkluderar artister Ankbonde, 21 Vilde, Nicki Minajoch Rihannasamt låtar som “I’m Good (Blue)” av Bebe Rehxa och David Guetta“INDUSTRY BABY (feat. Jack Harlow)” av Lil Nas X och Jack Harlowoch “Unholy (feat. Kim Petras)” av Sam Smith och Kim Petras. I Storbritannien ser användargenererade “London Marathon”-spellistor artister som t.ex Calvin Harris, Florence + The Machine och David Guetta.

Håll ett öga på Spotifys officiella Workout-spellista, eftersom Strava tar över den från den 20 april.