Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man stoppar Gmail från att lägga till händelser i Google Kalender

För ungefär en månad sedan lade Google till en funktion i Gmail och Google Kalender som gör att Gmail automatiskt kan lägga till händelser som de ser i din e-post till din Google Kalender. Så här inaktiverar du den funktionen.

Funktionen skannar din Gmail-e-post och skapar automatiskt nya händelser baserat på e-postmeddelanden som du får som inkluderar datum och tider etc. Detta innebär att när du får bekräftelser från att köpa spelbiljetter, gör en hotellbokning eller bokar en flight, Gmail och Google Kalender lägger automatiskt till den händelsen i din kalender.

Dessutom kommer dessa automatiskt tillagda händelser att uppdateras med ny information i realtid, inklusive viktig information som flygnummer och incheckningstider, samt uppdatera dig om ditt flyg är försenat.

Naturligtvis kan vi se att den här funktionen är till hjälp för vissa användare, men för de flesta ses den som en olägenhet. Personligen gillar jag att manuellt lägga till händelser i min Google Kalender i rätt format som jag gillar, eftersom Googles automatiska sätt att göra det inte använder korrekt formatering för det mesta.

Så här stoppar du Gmail från att automatiskt lägga till händelser i din Google Kalender.

Hur man stoppar Gmail från att lägga till händelser i Google Kalender

Att inaktivera den här funktionen är faktiskt väldigt enkelt och tar bara en minut eller så. Även om den här funktionen mestadels har visats av Google på Android-enheter, kommer vi att visa dig hur du gör det på din dator genom att logga in på ditt Google-konto. Bläddra ner för instruktioner om Android.

 • Logga in på ditt Google-konto genom att besöka Google.com och klicka Logga in uppe till höger på skärmen.
 • När du är inloggad, besök kalender.google.com.
 • Klicka på kugghjulsikonen längst upp till höger på skärmen och välj sedan inställningar.

Skärmdump 2014-12-03 kl 10.49.38

 • Hitta inställningen som kallas Händelser i Gmail.
 • Avmarkera Lägg till automatiskt.

Skärmdump 2014-12-03 kl 10.52.49 kopia

 • Klick Fortsätta när popup-fönstret visas.
 • Bläddra uppåt och klicka Spara mot skärmens övre vänstra hörn.

Dessutom kan du inaktivera e-postinbjudningar från att visas i din Google Kalender medan du är i dina Google Kalender-inställningar.

 • I inställningarna för Google Kalender, rulla ner och hitta den inställning som kallas Lägg automatiskt till inbjudningar i min kalender.
 • Välj Nej, bara visa inbjudningar som jag har svarat på.
 • Bläddra uppåt och klicka Spara mot skärmens övre vänstra hörn.

Skärmdump 03-12-2014 kl 10.51.00 kopia

Hur inaktiverar du automatiska Gmail-händelser på Android

För att hindra Gmail från att automatiskt lägga till händelser i din Google Kalender, här inaktiverar du funktionen på din Android-enhet.

 • Öppna Kalender app på din Android-smartphone eller surfplatta.
 • Tryck på huvudmenyn längst upp till vänster på skärmen. Det blir en knapp som består av tre horisontella parallella linjer.
 • Bläddra ner och tryck på inställningar.
 • Välj Händelser från Gmail.
 • Stäng av Lägg till händelser från Gmail.

Google har ansträngt sig de senaste åren för att långsamt integrera alla sina tjänster tillsammans, och möjligheten för Gmail att automatiskt lägga till händelser i Google Kalender är bara ett exempel på detta.

Medan de flesta ivriga Google-användare alla är för att rationalisera Googles olika tjänster, kan det verkligen gå för långt ibland, och det är då användare måste gå in och inaktivera några funktioner för att få tillbaka kontrollen över sitt konto.

Vi skulle inte säga att Google passerar linjen, men den här typen av funktion är något som förmodligen skulle passa bäst som en opt-in-funktion, där användare kan aktivera den om de vill, och de som inte vill ha funktionen , kunde bara gå vidare utan att behöva göra något annat.

Ändå kan vi se varför Google implementerade en sådan funktion, eftersom det kan göra planeringen enklare för upptagna människor, men de flesta användare vill bara ha all kontroll när det gäller att lägga till händelser i deras Google Kalender.