Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man steg för steg skapar och skickar e-postmarknadsföringskampanjer med Mailchimp

Idag finns det miljontals kommunikationskanaler som kan integreras i digitala marknadsföringsstrategier som ger fördelaktiga resultat för ett företag eller företag, varav en är e-postmarknadsföring. Det är därför det är viktigt att ta reda på vad digital marknadsföring är och varför det är så viktigt nuförtiden.

Fil e-post marknadsföring Är han digital kanal fler resor i historien och fokuserar på att skicka meddelanden för att skaffa nya kunder, bygga lojalitet, interagera med kontakter, öka försäljningen, bygga förtroende för en tjänst eller produkt, bland annat, men hur sms-marknadsföringskampanjer fungerar

Det finns många applikationer för skicka e-postmarknadsföringEn av de bästa är Mailchimp, dess gränssnitt är ett av de bästa för denna typ av marknadsföring, det har också många alternativ för att anpassa varje meddelande.

Därefter kommer vi att förklara hur du skapar och skickar e-postmarknadsföringskampanjer med Mailchimp lätt steg för steg.

Steg för att skapa och skicka e-postmarknadsföringskampanjer med Mailchimp

Innan du registrerar dig för ett konto måste du se till att din publik inkluderar prenumeranter, och om du inte har prenumeranter kan du importera dina kontakter eller bjuda in dem att prenumerera med hjälp av prenumerationsformuläret.

Steg 1: Skriv ett e-postmeddelande

För att skapa ett standarde-postmeddelande, klicka på rullgardinsmenyn som säger “Skriv” och tryck på “E-post”. Ange sedan namnet på kampanjen på fliken “Normal” och klicka “Start” Så du kan gå in i guiden där du kan välja design- och innehållsalternativ.

Steg 2: konfiguration och design

E-postguiden är designad för att kunna arbeta på olika delar av ett e-postmeddelande i den ordning du vill och på så sätt kunna se allt innan du skickar.

Lägg till en mottagare

För att kunna lägga till en mottagare i avsnittet “Ner”, Klicka här “Lägg till mottagare”. Då kommer en rullgardinsmeny upp, tryck “Publik” och välj de mottagare du vill skicka meddelandet till.

Under det ser du en annan rullgardinsmeny som heter “Segmentera eller tagg”Klicka på den och välj “Alla prenumeranter i publiken” eller “Grupp eller nytt segment” eller något av de andra tillgängliga alternativen och tryck på “Spara”.

Lägg till en avsändare

För att kunna lägga till en avsändare, gå till avsnittet “Desde” Klicka på “Lägg till från” i e-postguiden. Sedan behöver du ange avsändarens namn och e-postadress, klicka slutligen “Skriv ner”

Lägg till ett ämne

Vid sektion “Artikel”Alternativet “Lägg till ämne” kommer att visas, klicka och lägg till ett e-postämne.

På landet “Textförhandsgranskning” Du kan ange upp till 150 tecken som visas bredvid ämnet i mottagarnas inkorg och klicka sedan på “Spara”.

Designa ett e-postmeddelande

I avsnittet “Innehåll”, klicka på “Designa e-post”. Det första du ska göra är att välja en mall (alla är inte tillgängliga eftersom vissa är betalda).

Det finns flera kategorier tillgängliga mallar: Layouter (designer), teman (teman), sparade (sparade), kampanjer (kampanjer) och koda egna (programmera egna mallar).

När du har valt mallen anger du och anpassar e-posttexten. Klicka sedan på rullgardinsmenyn “Förhandsgranska” för att komma åt testverktygen innan du skickar e-postmeddelandet. Klicka på “Fortsätt” när du är klar med designen.

Steg 3: Alternativ och nästa steg

När du skriver ett standarde-postmeddelande är vissa spårningsalternativ aktiverade som standard. Om vi ​​vill ändra standardalternativen måste vi ange avsnittet som heter “Inställningar och spårning”Sedan måste du klicka på “Redigera” och markera de fortsättningsalternativ som du vill aktivera. Klicka slutligen på “Spara”.

Hur skickar jag en kampanj?

Efter att ha fyllt i fälten ovan (Mottagare, avsändare och ämne)visas en grön bock bredvid var och en av dem när de är klara, vilket indikerar att meddelandet är redo att schemaläggas eller skickas omedelbart.

När allt är klart för att skickas till prenumeranter, klicka på “Skicka”, alternativet “Gör dig redo” visas i modalfönstret. “Skicka nu” för att bekräfta att du skickat ditt e-postmeddelande, klicka och du är klar, din e-post kommer att skickas framgångsrikt.

Starta din digitala marknadsföringsstrategi med Mailchimp från dess officiella webbplats, det kommer att göra dina kunder till prenumeranter och öka din försäljning.