Hur man steg för steg in i eller kommer åt iMac BIOS

0 Shares

Om du fortfarande inte vet vad din iMacs BIOS handlar om, i det här inlägget kommer vi att lära dig detaljerna och hur det kommer att hjälpa dig på olika sätt om du hamnar i en komplicerad situation.

Datorns BIOS är det primära verktyget som datorn använder för att initiera en speciell startsekvens som aktiveras när enheten slås på. I iMac heter det som kallas BIOS korrekt som Öppna Firmware.

Som används som vanligt när du ska starta fånga med en extern startenhet på ett sådant sätt att den raderar alla dina iMac-konfigurationer, eller om det skulle uppstå fel måste du starta från Linux-cd:n. Observera att du också kan konfigurera BIOS för att ge din Windows-dator en bättre start.

En av anledningarna till att användare föredrar tillägget använder OpenFirmwareDetta beror på enkel åtkomst.

Hur kommer jag åt iMac BIOS steg för steg?

  1. För att komma igång måste du gå vidare till inkludering enhet iMac genom att hålla ned strömknappen ordentligt.
  2. Efter att ha slagit på enheten, fortsätt att köra OpenFirmware, som du kan köra genom att hålla ned knappen «Kommando“Plus”Alternativ»Plus« O »och« F »på samma gång.
  3. När du gör detta kommer du att kunna höra två klockor som du måste fortsätta för att vänta på att nästa kommando ska aktiveras, vilket du kan verifiera eftersom skärmen kort visar “ok”
  4. När den här skärmen försvinner kommer du att se kommandotolken göra en ändring och nu visas den «0>«.
  5. Sedan måste du ange vilket kommando du vill öppna filen med Öppna Firmwareomedelbart efter indikeringen “0>”.

Tack vare detta kan du redan komma åt BIOS från enheten i några få steg; det är dock viktigt att du strikt följer dessa steg enbart för kontinuitetens skull med stegen som beskrivs här.

Vad är macOS felsäkert läge?

Detta är alternativet som används i situationer där Mac-enheten inte kan slås på och därmed slutföra den automatiska sessionsstartprocessen. Av denna anledning kan det här läget hjälpa dig att lösa det här problemet enkelt och utan att behöva ta till andra verktyg som kan skada din dator.

Denna metod är dock känd som en speciell startmetod som har utformats speciellt för att minimera och lösa olika buggar som kan uppstå när man löser olika fel.

Av denna anledning är vissa av dess funktioner begränsade eller kan helt enkelt inte hittas på vanligt sätt, som med normal datorinloggning.

Ett av de tydligaste exemplen på detta är inaktivering grafikaccelerationdet är därför vår skärm kan flimra ibland när den slås på.

På samma sätt kommer en annan faktor som det kommer att påverka att vara Wi-Fi-nätverksom kanske inte fungerar korrekt och därför kan filutbytet inte slutföras framgångsrikt.

I allmänhet, när du går till inloggning i felsäkert läge, kommer vårt system att köra särskild kontroll startskiva, där den kommer att försöka lösa olika problem med kataloger, och även ladda bara de kärntillägg som är nödvändiga.

0 Shares