Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man startar om eller återställer AirPods Max till fabriksinställningar

De flesta problem som du kan uppleva med dina AirPods Max over-ear-hörlurar kan lösas om du startar om dina hörlurar eller återställer AirPods Max till fabriksinställningarna.

Omstart kontra återställning

Du kanske undrar över skillnaden mellan att starta om och återställa dina hörlurar. Att starta om AirPods Max är detsamma som att starta om alla andra enheter, som din iPhone eller Mac. Om du gör detta raderas minnet och den interna programvaran och dina inställningar laddas om. En enkel återställning kan vara allt du behöver för att fixa vilket problem som än kan plåga din AirPods Max.

Reset AirPods Max handledning - en bild som visar ett par svarta AirPods Max-hörlurar mot en svart bakgrund

Om det inte hjälper, eller om du har bestämt dig för att lämna tillbaka eller sälja hörlurarna, kan du göra en snabb återställning. Enligt Apple kommer du att radera dina nuvarande inställningar, koppla bort dina AirPods Max från ditt iCloud-konto (och alla dina enheter) och ladda om fabriksinställningarna.

Följ med vår handledning nedan för steg-för-steg-instruktioner som beskriver hur du återställer dina AirPods Max samt återställer dem till fabriksinställningarna.

Så här startar du om eller återställer din AirPods Max

Du kan antingen starta om din AirPods Max, som kommer att behålla ihopparningen och dina inställningar, eller återställa dem, vilket kommer att koppla bort dem från ditt iCloud-konto och ladda om fabriksinställningarna.

Så här startar du om AirPods Max

Om du har problem med din AirPods Max kan du göra en snabb omstart genom att trycka på bruskontrollknappen och den digitala kronan.

  1. Se till att ladda dina AirPods Max i några minuter innan du startar om dem.
  2. Tryck och håll ner bruskontrollknappen och Digital Crown tills lysdioden blinkar gult.

Om du gör det startar du om din AirPods Max.

Återställ AirPods Max - en Apple-bild som visar knapparnas placering

För den som undrar finns bruskontrollknappen och Digital Crown längst upp på vänster öronkåpa. Glöm inte att ladda dina AirPods Max innan du återställer dem för att undvika ytterligare problem. När AirPods Max batteriladdning är på tjugo, tio och fem procent kvar får du ett meddelande på skärmen på din iOS-enhet och hör en ton i hörlurarna.

Så här återställer du AirPods Max till fabriksinställningarna

Om omstarten av din AirPods Max inte har löst problemet du har kan du också prova att återställa din AirPods Max till fabriksinställningarna, vilket kommer att koppla bort dem från ditt iCloud-konto.

  1. Se till att ladda dina AirPods Max i några minuter innan du startar om dem.
  2. Tryck samtidigt på och fortsätt att hålla in både bruskontrollknappen och den digitala kronan som finns på vänster öronkåpa tills lysdioden blinkar gult, sedan vitt.

Detta kommer att koppla bort hörlurarna från ditt iCloud-konto och återställa dem till fabriksinställningarna. När du har återställt dina AirPods Max kan du återansluta dem genom att ta ut dem ur Smart Case och hålla dem bredvid din iPhone, iPad eller Mac tills du ser en installationsanimering.

Du kan också para ihop dina AirPods Max manuellt genom att gå till Bluetooth-inställningarna.

Återställ AirPods Max - iOS-installationsanimering

Och det är så du startar om och återställer dina AirPods Max, tjejer och pojkar!

Om du undrar var du kan hitta serienumret och modellnumret för din AirPods Max – som du behöver när du kontaktar Apples support, skickar in dina hörlurar för service eller anmäler stöld – har vi en handledning för det också!