Hur man startar en Mac frĂ„n en startbar extern USB? – Snabbt och enkelt

0 Shares

Mac-datorer Ă€r vĂ€lkĂ€nda för de mĂ„nga tillgĂ€ngliga alternativen, men de Ă€r inte utan problem. Som sagt, du borde veta hur man startar min Mac frĂ„n en fil Extern startbar USB? – Snabbt och enkelt.

macOS Àr Apples operativsystem, det finns pÄ alla Mac-datorer. Du kan ocksÄ installera operativsystem pÄ en flash-enhetoch sedan formatera eller reparera det, du kommer att lÀra dig mer om det i vÄr handledning.

Observera att handledningen nedan Àr specifikt för Apple-enheter, men det Àr ocksÄ möjligt att starta upp din Windows 10-dator frÄn en startbar USB-enhet. Utan vidare, fortsÀtt att lÀsa den hÀr guiden för att starta frÄn USB pÄ Mac.

Guide för att skapa ett startbart macOS USB-minne

AnvÀnd minne USB för att köra Mac-operativsystemet Och att installera macOS i hÀndelse av problem Àr nÄgot du bör veta. Faktum Àr att det Àr viktigt att felsöka problem med datorns integritet.

AnvÀnd USB-minnet för att starta frÄn datorn Duster Det Àr ingen komplicerad process, men krÀver nÄgra instruktioner. Av denna anledning har vi satt ihop en handledning nedan för att guida dig genom hur du skapar en startbar USB-enhet för macOS.

Hur man startar en Mac frĂ„n en startbar extern USB? – Snabbt och enkelt

Processen att starta filen USB med Mac-operativsystem Det Àr relativt enkelt, följ bara instruktionerna i guiden vi har förberett Ät dig.

Ladda ner appen

 1. Det finns flera versioner av operativsystemet Mac OS, men i det hÀr fallet kommer vi att anvÀnda operativsystemet Catalina som ett exempel, vilket Àr den senaste versionen av macOS, men detta borde fungera för Àldre versioner av operativsystemet.
 2. Observera att du mÄste vara pÄ macOS för att slutföra denna procedur, Àven om vi rekommenderar att det Àr en tidigare version Àn Catalina. Nu behöver du bara trycka pÄ Start-knappen pÄ din Mac och navigera till filen Applikationsbutik.
 3. VĂ€l i appen, för att ladda ner macOS-programvaran, klicka pĂ„ sökmotorn och skriv “Catalina”. Det senaste Mac-operativsystemet, macOS Catalina, bör visas pĂ„ skĂ€rmen.
 4. LÀngst upp pÄ skÀrmen hittar du en knapp Ladda ner klicka pÄ den för att börja ladda ner operativsystemet ISO. Nedladdningstiden beror enbart pÄ din internethastighet, vÀnta tills den Àr klar.
 5. Du behöver inte göra nÄgot just nu, öppna inte det nedladdade programmet.
 6. GÄ till webblÀsaren Safari, dÀr bör du söka efter Disk Drill eller besöka denna Cleverfiles.com direktlÀnk.
 7. Disk Drill Àr ett oumbÀrligt verktyg för att utföra denna procedur. Hitta rÀtt version för ditt macOS-operativsystem och vÀnta pÄ att nedladdningen ska slutföras.

Förbered en USB-enhet

 1. Kör programmet, som du kan se pÄ skÀrmen kommer ett nytt programfönster att visas. En liten ikon med glasögonens avatar visas pÄ skÀrmen, dra denna ikon till mappen Applications. Efter det kan du stÀnga programmet Disk Drill.
 2. GÄ till appen och starta om Disk Drill, du mÄste göra detta frÄn den första delen av macOS-appen. Att försöka sÀtt i USB-enheten.
 3. Överst pĂ„ skĂ€rmen hittar du alternativet “Skapa en startdiskett”, klicka pĂ„ det och klicka sedan pĂ„ “OS X / macOS Installer”. DĂ„ kommer systemet att visa dig versionen av macOS vi laddade ner tidigare, klicka pĂ„ “AnvĂ€nd som kĂ€lla”.
 4. Nu mĂ„ste du vĂ€lja den USB-enhet som du vill installera operativsystemet pĂ„, för att göra detta klickar du pĂ„ “Make boot”. A kommer att visas en varning om att bekrĂ€fta raderingen av dataklicka bara pĂ„ alternativet “Ja”.
 5. VÀnta tills processen Àr klar, beroende pÄ din Mac-version kommer skÀrmen att visa instruktionerna du behöver anvÀnda för att starta operativsystemet frÄn USB-minnet, spara dem och följ stegen nedan.

Å andra sidan, om formatering och installation av ett Mac-operativsystem utan USB eller DVD Ă€r iögonfallande, vet att det ocksĂ„ finns nĂ„gra knep som kan göras. Även om sanningen Ă€r, rekommenderas det att du anvĂ€nder antingen minne eller en diskenhet för denna procedur.

0 Shares