Hur man startar eller loggar in pÄ Windows med ett USB-minne (exempel)

0 Shares

Om du hade datorproblem att komma in Windows, den hÀr artikeln kommer definitivt att intressera dig. Vi erbjuder dig ett annat alternativ: kör Windows med ett USB-minne Trunk. Detta ger dig möjlighet att köra diagnostiska verktyg för att upptÀcka ett fel i enheten.

Du kan till och med komma igÄng operativ system olika. Först kommer vi att förklara hur man sparar de nödvÀndiga systemfilerna för att göra det smidigt att starta och sedan hur man konfigurerar BIOS för att köra det.

Steg ett: Skapa en startbar USB

Det finns en app som gör den hÀr uppgiften lÀttare, heter den Rufus. Ladda ner den senaste versionen. Detta Àr ett bra verktyg för Windows, det lÄter dig skapa startminne och skapa startmekanismer frÄn externa enheter som USB-minnen, och det Àr gratis. Den laddas ner som en komprimerad fil med tillÀgget .rar och du packar upp den med programmet WinRar. NÀr du kör det Àr det förmodligen pÄ engelska, sÄ följ dessa steg:

  • PĂ„ landsbygden vĂ€ljer du enheten dĂ€r USB för att starta upp finns.
  • I Ă€r standardsystemet FAT32 vanligtvis instĂ€llt. Det finns tillfĂ€llen dĂ„ den valda ISO inte Ă€r det kompatibel med FAT32Om det Ă€r fallet för dig, oroa dig inte, programmet kommer att Ă€ndra det automatiskt. Exempel: Om Windows 8.1 vĂ€ljs sker uppgraderingen till NTFS omedelbart.
  • I vi lĂ€gger namnet pĂ„ USB. Annars kommer systemet att göra det Ă„t dig.
  • Klicka pĂ„ i ramen med enhets- och CD-ikonen. Ett fönster öppnas dĂ€r du kan vĂ€lja en fil ISO-fil ska sĂ€ttas in i USB.
  • Nu trycker vi pĂ„. Vi vĂ€ntar nĂ„gra minuter, nĂ€r meddelandet dyker upp i fĂ€ltet kan du trycka och det Ă€r klart. Redan i detta steg kan vi starta Windows med ett USB-minne.

Andra steget: Starta eller kör Windows med ett USB-minne

  • NĂ€r vi startar om datorn mĂ„ste vi vara försiktiga lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen och leta efter frasen: “Tryck pĂ„ (tangenten som indikerar) för att gĂ„ in i installationsprogrammet”. Tryck pĂ„ knappen för att gĂ„ in i BIOS.
  • Efter att ha gĂ„tt in letar vi efter en flik eller ett alternativ som sĂ€ger TRUNK.
  • Vi sĂ€tter USB-enheten i första hand. Rutan lĂ€ngst ner i BIOS kommer att vara till stor hjĂ€lp, den indikerar de riktningsknappar som ska anvĂ€ndas för att stĂ€lla in enheten.
  • Vi trycker pĂ„ F10-tangenten för att spara Ă€ndringar och avsluta. Och det kommer att starta om datorn. Kom ihĂ„g att flashenheten ska vara ansluten till datorn under omstarten. Och redo.

PĂ„minnelser

Om du har för avsikt att ofta starta operativsystemet frÄn ett USB-minne, rekommenderas att du konfigurerar BIOS-sekvensen: USB först, CD, hÄrddisk. SÄ datorn kommer att starta med det första alternativet. Genom att Àndra BIOS-parametrarna löper vi risken för ovÀntade olÀgenheter eller datorfel. Om du inte Àr bekant med att Àndra BIOS, föreslÄr vi att du ta specifika anteckningar vad du gjorde om du skulle behöva Ängra dina Àndringar.

Du mÄste ladda ner ISO-avbildningen av ditt operativsystem du ska börja med. Microsoft har en webbplats som lÄter dig ladda ner en Windows 7-diskavbildning, och om vi pratar om Windows 10 sÄ har den ett eget verktyg.

Den heter Verktyg för att skapa media. NÀr du har laddat ner, kör den och sedan börjar den fungera. Vi kan ocksÄ rÀkna med ett annat mycket anvÀndbart verktyg som heter YUMI. Dess grÀnssnitt Àr mycket enkelt och kan anvÀndas pÄ bÄde Linux och Windows.

Vi har försett dig med mÄnga verktyg sÄ att du kan anvÀnda det som passar dig bÀst och det Àr inga problem att starta eller logga in i Windows med ett USB-minne. Att behÀrska dessa tekniker kommer att spara dig mycket huvudvÀrk eftersom fel ofta uppstÄr nÀr du startar operativsystemet. Vi hoppas att du kommer att fÄ ut det mesta av denna kunskap. Om du vill kan du dela din upplevelse med oss.

0 Shares