Hur man stÀnger eller loggar ut frÄn Windows efter att ha stÀngt locket till den bÀrbara datorn

0 Shares

Vi rÄkar alla ha ont om tid, sÄ vi Àr lite sena att gÄ till jobbet eller plugga, men det hÀr Àr ögonblicket dÄ PC, det tar nÄgra sekunder att stÀnga av och som bra Àgare kan vi inte lÀmna utan att se till att det har stÀngts framgÄngsrikt.

Även om det finns olika metoder för att stĂ€nga av vĂ„r dator, som att göra det frĂ„n aktivitetsfĂ€ltet. Metoden nedan Ă€r perfekt för de dagar dĂ„ tiden inte Ă€r din vĂ€n och du mĂ„ste stĂ€nga av den helt sĂ€kert.

Tro det eller ej, det hÀr Àr nÄgot vÀldigt enkelt och du behöver inte anvÀnda nÄgot program eftersom Windows har den instÀllningen installerat som standardsÄ vi mÄste bara leta efter det och konfigurera det efter vÄr smak. Och idag, genom att titta pÄ hur det görs, kommer vi att lÀra dig de steg som krÀvs för att uppnÄ det.

Hur stÀnger jag av Windows med ett lock för bÀrbar dator?

Denna metod Àr en av de enklaste att göra nÀr vi vill stÀnga av vÄr bÀrbara dator och sanningen Àr att det blir nÄgot riktigt bekvÀmt med tiden, följ bara dessa steg.

 1. Det första du bör veta Àr att den hÀr metoden fungerar pÄ ett liknande sÀtt för bÄde Windows 10 och dess andra versioner, sÄ du bör inte oroa dig för det.
 2. NÀr du vÀl Àr vid skrivbordet pÄ din bÀrbara dator bör du göra det gÄ till ikonen Start meny och hÄll muspekaren över för att göra ett högerklick.
 3. NĂ€r detta Ă€r gjort kommer en lista att visas dĂ€r du mĂ„ste leta efter ett alternativ som heter “kontrollpanel” som du bara behöver trycka pĂ„ en gĂ„ng.
 4. Efter tryckning öppnas ett nytt fönster med alla kontrollpanelalternativ pĂ„ vĂ„r dator, dĂ€r du kommer att söka och trycka pĂ„ det som heter “hĂ„rdvara och ljud”. Ett klick Ă€r allt som krĂ€vs.
 5. Inuti den mĂ„ste du leta efter ett alternativ som heter strömalternativ ”som vanligtvis Ă€r det 4:e alternativet som dyker upp och som Ă€ven har en full batteri- och kontaktikon. Klicka pĂ„ det.
 6. VĂ€l inne kommer en minimeny att dyka upp pĂ„ vĂ€nster sida av vĂ„r skĂ€rm, dĂ€r vi mĂ„ste vĂ€lja alternativet som heter “vĂ€lj beteende för lockets stĂ€ngning“Som alltid, klicka pĂ„ det.
 7. Det finns nĂ„gra alternativ hĂ€r, men det vi Ă€r intresserade av i den hĂ€r artikeln Ă€r det som heter “nĂ€r man stĂ€nger locket”, vilket vanligtvis Ă€r det tredje alternativet som visas.
 8. HÀr har du tvÄ alternativ att vÀlja mellan dÄ du kan vÀlja att stÀnga av den bÀrbara datorn nÀr den bara Àr ansluten till nÀtström eller nÀr den anvÀnder batteriet. Det beror pÄ dina kriterier vilket som passar dig bÀst.
 9. Om du trycker pĂ„ nĂ„got av de tvĂ„ fĂ€lten visas en lista med tre alternativ dĂ€r du kan vĂ€lja “inaktivera”.
 10. Efter dem trycker du bara pĂ„ knappen “spara Ă€ndringar” för att systemet ska spara dessa Ă€ndringar.
 11. Nu Ă€r det sĂ„ hĂ€r din bĂ€rbara dator stĂ€ngs av varje gĂ„ng du stĂ€nger locket, beroende pĂ„ om eller inte du valde alternativet “med batteri” eller “med vĂ€xelström” eller varför inte? BĂ„de.

FrÄn och med nu, varje gÄng du stÀnger locket pÄ den nÀmnda bÀrbara datorn, kommer den att stÀngas av helt, vilket sparar pÄ den bÀrbara datorns batteri och framför allt tar den hand om din data pÄ ett mycket sÀkrare sÀtt.

Av vilken anledning skulle du utföra denna operation?

Som vi sa i artikeln kommer du att kunna stĂ€nga av din bĂ€rbara dator utan att behöva stĂ€nga alla öppna uppgifter ifall du fĂ„r ont om tid, eftersom du pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer att undvika att en tredje person utanför din data trycker pĂ„ knappen “avbryta avstĂ€ngningennĂ€r öppna applikationer stĂ€ngs.

OvanstÄende kan det kan ta nÄgra sekunder beroende pÄ din dator. En annan viktig anledning Àr att pÄ sÄ sÀtt kan du nu ha mycket mer batteri till din bÀrbara dator, undvika att ladda den och ge den fler Ärs anvÀndning.

0 Shares