Hur man stänger av eller justerar Galaxy S5 -knappljus

0 Shares

När det gäller att använda Samsung Galaxy S5 finns det många alternativ, funktioner, avancerade kontroller och till och med inställningar för att ändra hur allt fungerar. Konsumenterna har sannolikt många frågor om hur allt fungerar på Galaxy S5, och vi har svaren.

Med miljontals Galaxy S5 -ägare som börjar njuta av enheten nu när den har varit tillgänglig i några månader, kommer frågorna in om hur man gör vissa saker eller inaktiverar funktioner som varje enskild användare inte behöver. Personligen hatar jag lamporna på baksidan och menyknapparna, så här förklarar vi hur man inaktiverar eller justerar dem.

Läs: Så här stänger du av min tidning på Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 har två kapacitiva peksknappar som lyser med varje tryckning, sedan den dedikerade hemknappen i mitten. Medan många användare gillar det starka LED-ljuset under dessa knappar kan de vara frustrerande när de är upplysta i 6 sekunder, för att inte tala om extremt ljusa på natten. Så här ändrar du det.

Samsung Galaxy S5 vs Galaxy Note 3 - 005 -XL

Om du har ägt en Samsung Galaxy -enhet under de senaste åren är du förmodligen ganska bekant med vad alla knappar gör och var de är placerade. Som ett resultat behöver du inte de kapacitiva beröringsknapparna för att tändas och vara tända i 6 sekunder medan du använder smarttelefonen.

För första gången kan det vara förvirrande först och att få dem att lysa upp kan hjälpa användare att komma ihåg var bakåtknappen är för enkel navigering. Så om du är ny på enheten eller en erfaren användare och vill justera hur länge knapparna förblir tända eller inaktivera dem helt, läs vidare för bilder och de få snabba stegen du måste ta för att slutföra denna uppgift.

Instruktioner

För att ändra hur länge knapparna på din Galaxy S5 ska vara upplysta eller för att inaktivera dem helt måste du gå till inställningarna och trycka på några menyer. Hela processen tar mindre än 30 sekunder om du vet vad du gör, så låt oss komma igång.

Dra ned meddelandefältet och tryck på den växelformade inställningsknappen nära skärmens övre högra sida. Du kan också hitta den blå och silver kugghjulsformade ikonen i applikationslådan, som tar dig till samma plats. Väl i inställningarna ser du “Snabbinställningar” högst upp och det finns ett alternativ för “Display” så välj det här. I huvudsak går vi till inställningar> display> rullar ner till “Touch knappens ljusvaraktighet”.

GS5-peksknapp

När du väl är här och ser inställningarna och alternativen som visas ovan trycker du helt enkelt på alternativet för att ange beröringsknappens ljusvaraktighetsinställningar, och du kommer att hälsas av popupen som visas nedan. Här är hur vi styr hur länge de två knapparna till vänster och höger om hemknappen förblir glödande.

Som standard är Galaxy S5 inställd på 6 sekunder, vilket ger användarna tillräckligt med tid att bestämma vad de vill göra, men kan också vara frustrerande när de tittar på Netflix eller läser sent på kvällen när det är mörkt. Tangenterna är ganska ljusa, och när du vet var de är behöver du inte en lysdiod som visar dig i sex sekunder.

GS5-touchkey-ny

Härifrån kan du välja mellan 1,5 sekunder, 6 sekunder eller till och med stänga av dem helt som du ser i vårt popup -alternativ ovan. Jag har stängt av min för att hindra mig från att bli distraherad när jag läser, och det sparar förmodligen också batteritid under hela dagen, även om vinsterna förmodligen är minimala.

Läs: Hur man tar en skärmdump på Galaxy S5

Alternativt kan du ställa in detta på “Alltid på” vilket säkerställer att peksknapparna på din Samsung Galaxy S5 alltid lyser så länge din skärm också är påslagen. Detta är bra för förstagångsanvändare, men du kommer förmodligen att inaktivera detta via de snabba instruktionerna som beskrivs ovan.

Det är allt som finns i det. Gå bara in i bildskärmsinställningarna och ändra hur länge de knapparna eller knapparna lyser. Njut av!

0 Shares