Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man stänger av Android 12 huvudbaserad automatisk rotering

Android 12 rotation

Med ankomsten av Android 12 beta 3 lägger vi Googles nya teknik för skärmrotation i våra händer. Den använder selfiekameran och maskininlärning för att spåra ditt ansikts position i förhållande till telefonen. I teorin kommer detta att möjliggöra mer omedelbara utbyten mellan porträtt och landskap; i praktiken kan det vara lite buggigt, så du kanske vill inaktivera det tills stallsläppet i höst eller hålla det avstängt permanent. Så här stänger du av Android 12:s ansiktsdetektering för automatisk rotering.

Hur man inaktiverar Android 12 ansiktsdetektering för automatisk rotation

Först lite sammanhang. Den här funktionen är endast tillgänglig från Android 12 beta 3 på utvalda telefoner. Ansiktsspårning är inte tillgängligt på Android 11 eller vissa äldre betakompatibla telefoner som Pixel 3a. Om du bara vill inaktivera automatisk rotation helt, kolla in vår guide om hur du aktiverar och inaktiverar skärmrotation på en Android-telefon.

Med det ur vägen, här är de enkla stegen för att inaktivera huvudbaserad spårning:

  1. Öppna inställningar.
  2. Kran Att visa.
  3. Rulla ned och tryck på Automatisk skärmrotation.
  4. Spak Aktivera ansiktsigenkänning av men se till Använd automatisk rotering förblir aktiverad.

    Android 12 roterar automatiskt

    Android 12 roterar automatiskt

    Android 12 roterar automatiskt

Om ansiktsdetektion ska inaktiveras eller inte

Google hävdar att dess maskininlärning gör att den automatiskt roterar 25 % snabbare än med ett standardgyroskop. Tyvärr har våra beta 3-tester inte visat några märkbara förbättringar. Faktum är att våra testare ofta hittade problem med det:

Jag försökte med den på och av och märkte ingen skillnad. Jag är faktiskt ganska säker på att den här funktionen är ganska trasig för tillfället för mig. Flera gånger nu skulle telefonen fastna i en horisontell rotation, och han skulle behöva rotera den flera gånger innan han insåg åt vilket håll han höll den. Kanske är maskininlärning ännu inte längre än det inledande skedet av denna speciella funktion.

Så, åtminstone för nu, kanske du vill överväga att inaktivera den och sedan återaktivera den när nästa Android 12 beta eller fullversion kommer.

Om du själv vill testa om automatisk rotation är snabbare eller långsammare med ansiktsdetektion kan det vara tråkigt att gå tillbaka till Inställningar om och om igen. Testa i så fall att använda dina snabbinställningar för att inaktivera din kamera med Android 12:s sekretesskontroller. Med bara ett par snabba svep och tryck kan du blockera åtkomst till kameran, vilket automatiskt tvingar din telefon att lita på gyroskopet igen. När du har testat hur snabbt och exakt den vänder, sätt på kameran igen och se om ansiktsavkänning ger en tillförlitlig ökning eller inte.

Den andra hypotetiska anledningen till att inaktivera ansiktsavkänning är för integritetsproblem: du kanske inte vill att din selfiekamera ständigt stirrar på dig bara för en liten fartökning. Om det är ditt problem, kom ihåg att processen använder Android Private Compute Core, vilket innebär att din ansiktsdata bearbetas på telefonen och aldrig går till Googles servrar.

När det väl fungerar som det ska tror vi att det här kan komma till nytta och eliminera det irriterande gapet mellan det ögonblick du vänder på telefonen och det ögonblick du inser det. För närvarande är det ett pågående arbete och endast tillgängligt på vissa telefoner. Men vi hoppas att alla de bästa Android-telefonerna kommer att få tillgång till funktionen någon gång.