Hur man stÀller in och stÀller in ett vÀckningslarm pÄ en MacBook (pÄminnelser eller hÀndelser)

0 Shares

Om du nyligen köpt en MacBook och inte visste att du kunde lÀgga till larm i dina kalenderhÀndelser, har du kommit till rÀtt inlÀgg. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig det snabbaste sÀttet slÄ pÄ larmet pÄ MacBook.

Om du har en dator med ett Windows-operativsystem kan du Àven stÀlla in ett larm eller vÀckarklocka ganska lÀtt sÀtt, och Àven om det Àr ett knep som vi inte kÀnde till, Àr det faktiskt ett knep som kan fÄ oss ur problem nÀr vÄr mobiltelefon inte fungerar.

StÀll enkelt in ett alarm med pÄminnelser eller hÀndelser pÄ din MacBook

Idag har mÄnga anvÀndare en vÀldigt turbulent livsstil och dÀrför Àr det svÄrt att organisera sin tid. Om du Àr en sÄdan person bör du utnyttja det bÀttre larmsystem om hÀndelser pÄ MacBook. PÄ sÄ sÀtt glömmer du inte att delta i vissa möten och du kommer att kunna leda en mycket mer ordnad livsstil.

Ett mycket anvÀndbart tips eller trick som du bör kÀnna till nÀr ett program installerat pÄ din MacBook-dator fastnar eller stÀngs ovÀntat det bÀsta du kan göra Àr att veta hur man avblockerar ett program som fryser eller stÀngs.

Innan du börjar med nÄgot mycket viktigt, kontrollera om din bÀrbara dator Àr ansluten via Wifi, om inte kan du anslut den via EthernetOm du inte vet kan du kolla det med Apples support.

PÄ sÄ sÀtt kan du stÀlla in en vÀckarklocka eller en vÀckarklocka pÄ din MacBook

 • Det första du bör göra Ă€r att kontrollera om MacBook har en internetanslutning. GĂ„ sedan till det nedre vĂ€nstra hörnet av skĂ€rmen (under Ă€ppelikonen) och vĂ€lj “Uppdatera programvara”.
 • Genom att klicka pĂ„ det hĂ€r alternativet kommer ditt team att kontrollera om det finns uppdatering tillgĂ€ngligför att ladda ner den.
 • Om en uppdatering Ă€r tillgĂ€nglig mĂ„ste du starta om datorn nĂ€r du uppmanas att göra det. installera den hĂ€r uppdateringen. Klicka sedan pĂ„ “SysteminstĂ€llningar” frĂ„n Apples startskĂ€rm.
 • Klicka sedan pĂ„ ett alternativ “Datum och tid” och se till att tid och datum pĂ„ din MacBook Ă€r korrekta.
 • Du bör ocksĂ„ kontrollera att alternativet “StĂ€ll in datum och tid automatiskt” Ă€r aktivt. Klicka sedan pĂ„ ett alternativ “Tidszon”, för att se till att tiden pĂ„ din MacBook matchar tidszonen i ditt hemland.
 • DĂ„ mĂ„ste du öppna en mapp som heter “Applications” och flytta “iCal”-ikonen till porten om den inte redan finns dĂ€r.
 • DĂ„ behöver du öppna “iCal” och kontrollera att sidan har ett uppdaterat datum. I det hĂ€r avsnittet kan du ocksĂ„ Ă€ndra din syn, klicka pĂ„ “Dag”, “MĂ„nad” eller “Vecka” överst.
 • Om du inte har en standardkalender, gĂ„ till att klicka pĂ„ alternativen “Ny kalender” i menyn “Arkiv”, som Ă€r i iCal-format. Standardkalendrarna Ă€r listade till vĂ€nster i iCal-fönstret.
 • Folk brukar satsa namn pĂ„ kalendrar i enlighet med deras funktion, t.ex. “Hem”, “VĂ€nner”, “Barn” etc.

Det hÀr Àr de sista stegen för att sÀtta en vÀckarklocka pÄ din MacBook

 • VĂ€lj nu den kalender frĂ„n listan till vĂ€nster dĂ€r du vill lĂ€gga till hĂ€ndelsen. Dubbelklicka sedan pĂ„ den exakta dagen för hĂ€ndelsen för att skapa ett larm och vĂ€lj “nytt event“.
 • För att fortsĂ€tta mĂ„ste du skriva en beskrivning av hĂ€ndelsen i popup-fönstret. Det vill sĂ€ga namn, datum, tid och plats för evenemanget; samt gĂ€stnamn, anteckningar och andra relevanta dokument.
 • Observera att vid placering gĂ€stnamn, en inbjudan kommer att skickas till dem automatiskt via e-post.
 • Slutligen mĂ„ste du slĂ„ pĂ„ larmet i hĂ€ndelsesektionsmenyn. I det hĂ€r fallet Ă€r alternativet “ingen” valt som standard. DĂ„ hittar du mĂ„nga alternativ för hĂ€ndelseavisering, Du behöver bara vĂ€lja den du gillar bĂ€st.
 • Bland aviseringsalternativen har vi: endast meddelande, meddelande med ljud och e-post. I det hĂ€r fallet rekommenderar vi att du vĂ€ljer ett alternativ “Meddelande med ljud ingĂ„r”. Å andra sidan kan du ocksĂ„ vĂ€lja hur mycket i förvĂ€g aviseringen ska hoppas över.

Efter att ha genomfört alla steg till punkt och pricka, kommer du att kunna slÄ pÄ larmet pÄ macbooken tillfredsstÀllande. Tack vare detta larm kan du bÀttre planera fördelningen av dina evenemang under mÄnaden.

Vad du nu behöver mest nÄgon gÄng Àr att du kommer att behöva avinstallera ett program frÄn din MacBook, det skulle vara bÀst om du vet hur man avinstallerar ett program eller program pÄ en Mac eller MacBook, korrekt och spÄrlöst.

0 Shares