Hur man stĂ€ller in och förbĂ€ttrar Windows integritet med W10privacy – snabbt och enkelt

0 Shares

Om du anvÀnder operativsystemet Windows kanske du vill ha mer sÀkerhet och integritet pÄ din dator, och pÄ sÄ sÀtt skydda dina data. Tja, den hÀr artikeln Àr för dig eftersom vi ska förklara hur du gör just det stÀll in och förbÀttra Windows integritet med W10Privacy.

Denna faktor Àr viktig om du vill skydda din data nÀr du surfar pÄ Internet och dÀrmed undvika en cyberattack. Med tanke pÄ denna aspekt, Àr operativsystem för datorer pÄ jobbet hÀr Vi kommer att informera dig om W10Privacy mycket anvÀndbart verktyg.

Vad Àr W10Privacy?

W10Privacy Àr ett helt gratis program som följer med tillÀgget Windows 10:s primÀra integritetsmÄl genom att samla alla sÀkerhetskomponenter i ett. Detta lÄter dig konfigurera olika kriterier som kan skada din integritet, eftersom operativsystemet Windows 10 för nÀrvarande Àr det mest anvÀnda.

Å andra sidan gör det det ganska lĂ€ttanvĂ€nt grĂ€nssnittsom bestĂ„r av kategorier Ă„tskilda av flikar som innehĂ„ller rekommendationer för systemanvĂ€ndare. En mycket positiv aspekt Ă€r att programmet talar om för dig vilka applikationer eller webbplatser som kan vara skadliga för din dators system.

Hur anvÀnder man W10Privacy?

För att anvÀnda detta program du mÄste gÄ till den officiella webbplatsen och ladda ner appen gratis och utan sÄ mÄnga krav. Den finns pÄ tvÄ huvudsprÄk: engelska och tyska, men bÄde konfiguration och funktioner Àr enkla och intuitiva.

Bland de mÄnga tillgÀngliga alternativen Àr blockera anvÀndningen av Microsofts diagnostiska dataha full kontroll över dina applikationer. NÄgot du ocksÄ kan göra med det hÀr programmet Àr att förhindra Windows 10 frÄn att samla in eller anvÀnda information för att ge oss förslag eller idéer.

Konfigurera sekretessen för andra program

Vi vill nÀmna att W10Privacy lÄter dig inte bara konfigurera sÀkerheten för sjÀlva operativsystemet utan Àven för andra program. Programmen inkluderar OneDrive, Explorer, Microsoft Edge, som visar oss vilka faktorer som kan konfigureras och vilka rekommendationer som inte bör följas.

Bland de konfigurationer som finns tillgÀngliga för dessa nÀmnda program Àr brandvÀggen, nÀtverket, systemapplikationer med mera som du har pÄ din dator.

Ett av förslagen vi gör nÀr vi anvÀnder det hÀr programmet Àr att skapa en systemÄterstÀllningspunkt och köra den ofta förhindra korruption av programvara. Denna faktor Àr viktig eftersom bÄde data och instÀllningar kan ÄterstÀllas nÀr ett skadlig programproblem uppstÄr.

Genom att skapa en ÄterstÀllningspunkt Àr du sÀker pÄ att i hÀndelse av ett datorsystemfel kan du ÄterstÀlla Windows frÄn grunden utan nÄgra besvÀr. Du kan ocksÄ skapa en fil med separata instÀllningarsÄ den kan anvÀndas i annan utrustning och förberedas pÄ samma sÀtt.

Andra sekretessalternativ för Windows

Tidigare nÀmnde vi hur man anvÀnder W10Privacy och vilka funktioner den utför, nu kommer vi att förklara andra alternativ för att skydda operativsystemets sÀkerhet.

 • StĂ€ng av Cortana.
 1. Klicka pĂ„ Start ”.
 2. VĂ€lj alternativet “Konfiguration” och vĂ€nta tills konfigurationsfönstret visas.
 3. Skriv in “Cortana” i sökmotorn sĂ„ kommer du direkt till det hĂ€r alternativet.
 4. Nu klickar du Cortana och sökinstÀllningar.
 5. Detta kommer att inaktivera alternativet “TillĂ„t Cortana att lyssna pĂ„ mina kommandon nĂ€r jag trycker pĂ„ Windows-tangenten + C”.
 6. Senare, “AnvĂ€nd Cortana Ă€ven om enheten Ă€r lĂ„st.”
 • Kontrollera diagnostiska data.
 1. GĂ„ till “Start” och vĂ€lj “Datorkonfiguration”.
 2. Klicka pĂ„ “Administrativa mallar”.
 3. VĂ€lj ett alternativ “Windows-komponenter ».
 4. VĂ€lj nu “Datainsamling och förhandsvisningar”.
 5. VĂ€lj sedan “TillĂ„t telemetri”.
 6. Klicka slutligen pÄ alternativ nummer 2.

Bland de tillgÀngliga alternativen för att anvÀnda en sÀker webblÀsare som inte krÀnker dina personuppgifter eller tillgÄng till systemet Àr:

 1. Google Chrome: Genererar skydd mot skadlig programvara för anvÀndaren nÀr den uppdateras.
 2. Opera: Detta inkluderar ett VPN som hÄller dig sÀker pÄ olika webbplatser.
 3. Epic Browser Sekretess: Den hÀr kommer med Chromium-baserad öppen kÀllkod, sÄ du kommer att surfa privat.
 4. Mozilla Firefox: Det Àr en sÀker webblÀsare som skyddar mot indexering och blockerar sidelement.

Vi har Àntligen avslutat den hÀr artikeln, vi hoppas att du kan förbÀttra din integritet pÄ Windows med rekommendationerna som ges hÀr i detta pedagogiska och intuitiva inlÀgg

0 Shares