Hur man ställer in och använder stödlinjer och justeringsguider i Corel Photo Paint

Om du är en amatör eller professionell fotograf vet du mycket väl att redigering är en viktig aspekt av denna konst. Om du lär dig Corel Photo Paint kommer vi att lära dig den här gången Hur man ställer in och använder stödlinjer och inriktningsguider i Corel Photo Paint. Dessutom kommer vi att förklara vad dessa funktioner är till för att hjälpa dig att få ut det mesta av dem.

Vilka är dessa funktioner i Corel Photo Paint?

Till skillnad från för många år sedan är det fullt möjligt att skapa bilder av perfekt kvalitet utan att behöva lämna ditt hem. Och verktyg som Corel Photo Paint lättare förbättra kvaliteten på dina foton.

Corel Photo Paint är ett skrivbordsprogram från Corel DRAW som låter användare göra ändringar och förbättringar av bilder efter användarens gottfinnande. Med det här programmet kan du göra enkla ändringar som att fixa det suddiga utseendet på ett foto, eller större ändringar som att färglägga bilder i svartvitt. Det är ett kraftfullt redigeringsprogram i Photoshop-stil för PC som säkerligen kommer att överraska dig.

De avancerade funktionerna och professionella redigeringsverktygen som erbjuds av Corel Photo Paint är mycket användbara och lätta att använda för älskare av nya och spännande saker.

Faktum är att en av de fantastiska funktionerna är tipsen. De används för att förbättra och underlätta anpassningenmätning, placering bland annat av bildens olika delar för redigering.

Hur man ställer in stödlinjer och inriktningsguider i Corel Photo Paint

För att få ut det mesta av Corel Photo Paint och dess praktiska vägledningsverktyg måste du först konfigurera vissa aspekter av detta skrivbordsprogram.

Stegen att följa för att framgångsrikt konfigurera riktlinjerna i Corel Photo Paint är:

 • Först måste du ladda ner Corel Photo Paint-applikationen från den officiella Coral Draw-webbplatsen.
 • När du har installerat programmet, gå till alternativet “Visa”.
 • Klicka där “Guider”.

När du har gjort allt detta kommer riktlinjerna att visas på redigeringsskärmen, vilket gör att du kan göra det använda dem fritt.

Hur man använder tips i Corel Photo Paint

Riktlinjerna i detta program har många tillämpningar. Till exempel kommer dessa linjer att hjälpa dig att beskära en bild om du vill beskära objekt med maskverktyget i Corek Photo Paint.

Här kommer vi att visa dig hur du använder några av funktionerna i riktlinjerna som du måste följa, vilket säkerligen kommer att vara mycket användbart. Om du vill lägga till riktlinjer för bildredigering Gör följande i Corel Photo Paint:

 • Välj alternativet “Visa”.
 • Klicka där “Uppstart”, och sedan “Guides”.
 • Du måste bestämma om du vill generera en horisontell eller en vertikal linje. Välj den som passar dig bäst.
 • Välj måttenheten du vill visa eftersom den fungerar som en linjal.
 • Ange ett värde som anger var på skärmen du vill att spetsen ska speglas.
 • Slutligen, klicka “Lägg till” för att bekräfta dina handlingar.

För att ta bort en riktlinje från redigeringsskärmen måste du:

 • Gå tillbaka till «Visa».
 • När du är inne, välj “Uppstart” och sedan “Guides”.
 • Välj om linjen du vill ta bort är vertikal eller horisontell.
 • Välj en av raderna du vill ta bort från skärmen.
 • Slutligen, klicka “Att ta bort”.

Något du bör tänka på är att för att överföra dessa riktlinjer måste du gå till verktygslådan och klicka på alternativet “Utval av objekt”. Där måste du välja den linje du vill flytta och flytta den. Det är så enkelt!

Det är allt. Stegen för att ställa in och använda tipsen och justeringsguiderna i Corel Photo Paint är väldigt enkla. Vi hoppas att du tyckte att all denna information var användbar och att du njuter möjligheter i världsklass som erbjuds av detta verktyg. Om du vill lära dig ytterligare hur du använder det här programmet kommer vi på vår hemsida också att lära dig hur du ändrar färgen på en bild till en annan med Corel Photo Paint.

Relaterade Artiklar

Back to top button