Hur man stÀller in och anvÀnder min mobiltelefon som fjÀrrkontroll för Kodi (exempel)

0 Shares

En av sakerna med underhÄllning idag Àr att vi kan njuta av den pÄ en mÀngd olika sÀtt. Vi kan göra det bekvÀmt i vÄr soffa framför TV:n, frÄn kontoret framför datorskÀrmen eller till och med frÄn telefonen mobil pÄ den plats dÀr vi vill.

Denna flexibilitet har gjort det möjligt för alla att sitta pÄ en plats dÀr de bara kan sitta och njuta av sitt favoritinnehÄll nÀr och nÀr de vill.

För att stödja det vi nÀmnde tidigare har mÄnga applikationer eller program skapats för att ge en bredare rÀckvidd kÀnsla av komfort och underhÄllning.

Plattformar som Netflix som lÄter vem som helst se det bÀsta innehÄllet var som helst pÄ ditt konto; och till och med lÄtar nedladdade frÄn Spotify som lÄter dig lyssna pÄ din favoritmusik som du vill, Àr grundlÀggande exempel pÄ hur dessa appar eller plattformar har vidgat vÄra vyer spel.

Dessutom, med tanke pÄ att var och en av dessa applikationer har designats med anvÀndarnas bekvÀmlighet i Ätanke, Àr det svÄrt att tro att det kan finnas applikationer som till och med gör det mycket lÀttare att interagera med andra.

Ett exempel pÄ detta Àr Kodi, en multimediainnehÄllsspelare som kan anvÀndas pÄ mobiltelefoner, datorer och till och med pÄ Smarta TV-apparater. Det Àr en applikation som har blivit oumbÀrlig för mer Àn en person, Ànnu mer om den senaste versionen av denna spelare anvÀnds pÄ en mobiltelefon eller dator.

Men ofta saknas en liten detalj som gör din upplevelse extremt njutbar: fjÀrrkontrollen. Se nedan hur du kan anvÀnda din mobiltelefon för att kompensera för denna detalj.

Allt du behöver i din mobiltelefon

Du kanske har sett dig sjÀlv i scenen du vill sÀtta filmen pÄ Kodi eller lyssna pÄ musik frÄn din datoroch det Àr lite irriterande nÀr du mÄste gÄ upp för att Àndra nytt innehÄll som placeras automatiskt.

Om nÄgot hÀnder dig kanske du skulle vilja anvÀnda fjÀrrkontrollen för att göra upplevelsen mycket roligare. Lyckligtvis Àr detta fullt möjligt tack vare appen.

AnvÀnda en mobiltelefon som en Kodi-kontroller

För att anvÀnda din mobiltelefon som en fjÀrrkontroll för Kodi mÄste du göra nÄgra saker först, men i nÀsta steg gÄr vi igenom allt du behöver veta.

  • Börja med att skriva ner IP-adressen och MAC-adressen för datorn dĂ€r Kodi Ă€r installerad. Detta kan uppnĂ„s i samma applikation genom att gĂ„ till System och sedan gĂ„ till NĂ€tverk i Systeminfo.
  • GĂ„ sedan tillbaka till System, sedan TjĂ€nster och sedan Kontroll. HĂ€r kommer vi att se ett alternativ som sĂ€ger “TillĂ„t fjĂ€rrkontroll via HHTP“, Vi mĂ„ste aktivera samma alternativ samt alternativet” TillĂ„t fjĂ€rrkontroll frĂ„n applikationer pĂ„ andra system “. Den anvĂ€nder ocksĂ„ informationen som visas pĂ„ skĂ€rmen och sparar lösenord, port och anvĂ€ndare. Om det inte finns nĂ„got lösenord behöver du inte lĂ€gga till det.
  • Nu mĂ„ste du ladda ner en applikation som gör din telefon till en fjĂ€rrkontroll. Om din mobiltelefon Ă€r Android mĂ„ste du ladda ner “Kore, officiell fjĂ€rrkontroll för KodiMen om du har en iOS-mobiltelefon mĂ„ste du anvĂ€nda “OfficialKodiRemote”. BĂ„da Ă€r vĂ€ldigt lika.
  • Nu för Kore, öppna appen och konfigurera den som visas pĂ„ skĂ€rmen.
  • Om Kore inte upptĂ€cker en automatiskt styrd enhet, gĂ„ till “Manuella instĂ€llningar”.
  • I dessa instĂ€llningar anger du all tidigare sparad information. LĂ€mna tom information som du inte har sparat.
  • VĂ€lj testknappen och om allt Ă€r bra kan du börja styra Kodi med din mobiltelefon.
  • Å andra sidan, om du laddade ner iOS-appen mĂ„ste du vĂ€lja knappen som sĂ€ger “LĂ€gg till vĂ€rd”.
  • Ange sedan de sparade uppgifterna och spara den konfiguration du angav.
0 Shares