Hur man stÀller in och aktiverar förÀldrakontroll genom att koda en PIN-kod för min Netflix-profil

0 Shares

Netflix Àr idag den huvudsakliga plattformen för filmer och originalinnehÄll den har miljontals anvÀndare runt om i vÀrlden. Vissa av dem anvÀnder den hÀr tjÀnsten pÄ ett intressant sÀtt, utan att veta dess fulla omfattning. Och vi sÀger detta eftersom mÄnga inte mÀrker nÄgra av dess funktioner. Anledning till varför vi den hÀr gÄngen vill lÀra dig hur du stÀller in förÀldrakontroll pÄ systemet genom att ange en PIN-kod i vÄr profil.

Dessa frÄgor om förÀldrakontroll för att hindra barn frÄn att se innehÄll som du inte vill att de ska nÄ. Eftersom det finns mycket innehÄll för vuxna och unga vuxna pÄ den hÀr plattformen. Det som Àr uppenbart olÀmpligt för en minderÄrig Àr varför dessa kontroller Àr sÄ viktiga. För att vÄra barn inte Àr tillrÀckligt gamla för att titta pÄ bland annat innehÄll relaterat till vÄld, sex. Som Àr mycket populÀra och erbjuds av Netflix.

Hur hanterar man Netflix förÀldrakontroll?

Tja, frÄn det mÄste vi sÀga det det finns tvÄ huvudsakliga metoder för att stÀlla in förÀldrakontroll pÄ Netflix Àr den första relaterad till anvÀndningen av en sÀkerhets-PIN och den andra Àr genom att redigera den specifika kontoförfallonivÄn. Enligt vÄr förstÄelse Àr en PIN-kod för förÀldrakontroll den mest effektiva metoden, eftersom den gör att du kan sÀtta en grÀns som gÀller för alla konton, och endast de som vet vad PIN-koden Àr kommer att kunna se hela innehÄllet.

Steg för att skapa förÀldrakontroller pÄ Netflix

För att skapa denna förÀldrakontroll, först du mÄste ange ditt konto PÄ Netflix klickar du pÄ din profilikon i det övre högra hörnet och i den nya menyn som visas klickar du pÄ Konto för att komma Ät dina kontoinstÀllningar.

Vid det hÀr laget mÄste du gÄ till förÀldrakontroll dÀr du kan stÀll in en fyrsiffrig PIN-kod, samt Àrendets begrÀnsningar. FörÀldrakontroll fungerar redan nÀr PIN-koden skapas. Det Àr viktigt att sÀga att du kan Àndra din PIN-kod nÀr som helst genom att ange den i förvÀg.

Är vĂ€ldigt viktigt att pinkoden du skapade nĂ€r det gĂ€ller din Netflix-profil har en minderĂ„rig i ditt hushĂ„ll svĂ„rt att tyda. Men det ska ocksĂ„ vara nĂ„got som du lĂ€tt kan komma ihĂ„g för om du glömmer det kan det orsaka obehag i framtiden. För detta kan du anvĂ€nda datum som Ă€r viktiga för dig, eftersom specifika datum Ă€r saker som barn vanligtvis inte uppmĂ€rksammar. Detta Ă€r dock data som skulle vara nĂ€stan omöjliga att glömma.

Hur fungerar Netflix förÀldrakontroll?

Nu kan du stÀlla in behörigheter, val av innehÄllstyp varifrÄn du kan begÀra en PIN-kod. Ju tidigare du sÀtter en grÀns, desto större mÀngd innehÄll blockeras av systemet. Du kan Àndra denna parameter igen nÀr som helst. Dessutom mÄste du veta det utöver möjligheten att begrÀnsa innehÄll genom klassificering. Detta kan ocksÄ göras med specifika titlar, sÄ du bör inte avfÀrda detta system om du föredrar det.

Å andra sidan, som vi sa, metod faststĂ€lla mognadsnivĂ„er pĂ„ grund Den specifika kan vara mindre aggressiv och för att göra Ă€ndringar i den mĂ„ste du ange profilen du vill Ă€ndra genom att klicka pĂ„ motsvarande ikon. I Redigera profil gĂ„r du till TillĂ„tna serier och filmer och nĂ€r rullgardinsmenyn öppnas vĂ€ljer du vilka du vill se och vilka du inte vill.

InnehÄll som krÀver mer uppmÀrksamhet inkluderar sÄdant som uppmuntrar till vÄld, bedrÀgeri, gatuliv, sex. Detta kan vara vÀldigt slÄende för oss vuxna, men Ä andra sidan kan vara en skadlig faktor för tillvÀxt och mental mognad för vÄra yngsta. Eftersom vi mÄste ta hÀnsyn till att de Àr i inlÀrningsstadiet Àr det viktigt att det som Àr tillgÀngligt för dem Àr utbildnings- och trÀningsinnehÄll för dem, inte bara underhÄllning.

Även om det inte betyder att innehĂ„llet till ditt förfogande mĂ„ste vara trĂ„kigt. Men om vi mĂ„ste se till att vi inte gör det har ett dĂ„ligt inflytande pĂ„ dem.

0 Shares