Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ställer in ett lösenord för min Huawei-mobilapplikation

Utan tvekan finns det inget mer irriterande än att låna en mobiltelefon och av någon anledning kontrollera de applikationer som är installerade på den. För att lagra diverse information, foton, personlig information etc. på mobila enheter är normalt och du vill förmodligen inte dela denna information med andra människor för det mesta.

Det här är varför ta hand om vår integritet dit vi ska lägg till lösenord till vår mobiltelefon. Men lyckligtvis är det numera möjligt att inte bara ge ett lösenord till applikationer, utan också att lägga till ett lösenord till olika applikationer som du har installerat i dem.

Tidigare var det nödvändigt att tillgripa tredjepartsapplikationer för att genomföra denna process, men nuförtiden olika Android-enheter har denna funktion. Bland dem har vi Huawei-telefoner, främst de nyaste som har den senaste versionen av EMUI-anpassningslagret. Bland dem finns mobiltelefonerna i P20- och Mate 10-serien.

Varför ska jag ange lösenordet för mobilapplikationen?

Att sätta ett lösenord på skärmen på en mobil enhet är ett sätt att skydda integriteten. På så sätt kan ingen komma åt dina appar utan ditt samtycke. Från och med nu är det normalt att lagra all slags information på vår enhet.

Med tanke på att det är bekvämare att spara olika data på mobiltelefonen och därmed alltid ha dem till hands. Men även om detta är en stor fördel kan det också orsaka nackdelar eftersom det är lättare för vem som helst att komma in i olika applikationer och stjäla all form av information. Så det är bäst att spela säkert.

Å andra sidan bör det noteras att de flesta enheter numera kommer med ett alternativ som du kan använda blockera eller ange ett lösenord för valfri applikation. Understryker att de flesta av dem är Huawei som inkluderar den senaste versionen av det anpassade EMUI-lagret.

Men om din smartphone inte har det här alternativet ännu, oroa dig inte eftersom det finns en mängd olika metoder som gör att du kan göra detta, även om du måste tillgripa tjänster från tredje part. Men om du har turen att ha en Huawei-mobil kommer proceduren att bli mycket enklare.

Hur anger jag lösenordet för min Huawei-mobilapplikation?

Det första du ska göra är att aktivera applikationsblockering i EMUI eftersom det här verktyget inte är förkonfigurerat och därför måste göras manuellt. För att aktivera det här alternativet måste du göra följande:

Slå på applåset

 • Kom in inställningar systemet och klicka Säkerhet och integritet
 • Välj sedan ett alternativ Applikationslås
 • Om du ställer in det här alternativet för första gången måste du välja hur du vill skydda appen, för detta kan du välja ett av två alternativ:
  • Lösenord för låsskärm: Det betyder att du kan använda samma autentiseringsuppgifter som din mobiltelefon, PIN-kod, ansiktsigenkänning eller fingeravtryck.
  • Anpassad PIN-kod: Användaren kan lägga till olika nyckel till varje applikation.
 • Beroende på ditt val måste du lägga till lämpligt lösenord och lägga till det två gånger för bekräftelse.
 • Den kommer senare att användas för att utföra lämplig programblockering.

Välj de applikationer som ska blockeras

Sedan, när du har konfigurerat låset, kommer du att listas med alla appar som din telefon har. Du måste göra följande:

 • Bredvid namnet på varje ansökan a blå knapp
 • Du måste dra densamma för att aktivera den
 • På så sätt har applikationen redan blockerats, dvs den kommer att be om en PIN-kod varje gång du anger den.

Om du vill ta bort låset är det bara att göra det av-knappen visas bredvid programmets namn.