Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ställer in en ny Mac på några minuter

Har du köpt eller fått en helt ny Mac-dator? Då måste du vara på det sjunde molnet.

Din Mac kommer att öppna en pandora med flera grafikrika appar och funktioner åt dig. Om du flyttar från Windows till Mac för första gången kommer förändringen att bli riktigt dramatisk. Till en början kan alla gränssnitt och funktioner verka konstiga för dig, men du kommer lätt att hitta en väg runt den nya maskinen.

Så, om du är klar med att stirra på din nya Mac-enhet, låt oss trycka på strömknappen och återuppta processen för att ställa in den. Den här guiden går igenom alla enkla steg för att starta en ny Mac.

Slå på din Mac

Om du har skaffat en helt ny Mac från butiken har den redan en viss laddning. Men för den säkra sidan, plugga in din enhet innan du ställer in den.

När din Mac har laddats trycker du bara på strömknappen så hör du den berömda ljudsignalen när en Mac startar.

Work Around Setup Assistant

Alla helt nya Apple-enheter startar från startskärmen Setup Assistant. Allt du behöver göra är alltså att följa instruktionerna på skärmen för att ställa in enheten.

Skärmen Setup Assistant

Framför allt måste du välja ditt land och sedan klicka på knappen Fortsätt. Efter det väljer du ditt tangentbord (det är att föredra att välja tangentbordsspråk baserat på det språk du vill använda på Mac).

Därefter måste du ansluta Mac-datorn till WiFi-nätverket för att slutföra installationen. Om du inte har ett WiFi-nätverk kan du välja Ethernet från det andra nätverket.

Överför dina data

När din Mac är ansluten till internet kommer nästa skärm att ge dig möjlighet att överföra data från din gamla Mac med hjälp av migreringsassistenten. Du kan välja alternativet Time Machine om du har säkerhetskopierat dina data från en äldre dator till en hårddisk.

Migrationsassistent

Men om du vill hoppa över den här delen ett ögonblick, fortsätt eftersom du kan överföra dina data när som helst.

Logga in på ditt Apple-ID

Därefter måste du aktivera platstjänster och ange ditt Apple-ID och lösenord. Om du inte redan har ett Apple-ID kan du skapa ett genom att klicka på Skapa a Free Apple ID.

Apple ID

Du måste också ange dina kreditkortsuppgifter. Detta ger dig tillgång till Hitta min Mac och betalprogram på Mac App Store. Du kan också hoppa över detta steg för senare.

Därefter kommer du till skärmen för standardvillkor och villkor. Du kan läsa alla villkoren eller klicka på Godkänn två gånger för att gå vidare.

Konfigurera din iCloud

Nästa skärm kommer att be dig konfigurera ditt iCloud-konto. iCloud låter dig synkronisera dina e-postmeddelanden, kontakter, kalendrar och påminnelser och erbjuder 5 GB free molnlagringsutrymme. Du kan också köpa mer iCloud-utrymme från Apple.

Efter det kan du ställa in FaceTime och Messages för att använda Apples exklusiva funktioner. Du kan logga in med ditt standard-e-post-ID eller kan infoga något annat Apple-ID.

Du kan också aktivera alternativet Hitta min Mac för att alltid veta var din Mac är. Det är en fantastisk säkerhetsfunktion, så se till att aktivera den.

Kontoinställningar

Du måste nu skapa ett konto för en Mac. Om du har överfört din gamla dators användarmapp behöver du inte fylla i ditt namn igen. Du kan helt enkelt ange ditt lösenord för att logga in.

Kom ihåg att Apple föredrar lösenord som börjar med stor bokstav och har ett nummer eller ett specialtecken.

Din Mac kommer automatiskt att upptäcka tidszonen baserat på de platstjänster som aktiverats tidigare. Du kan också ställa in din tidszon manuellt.

Nästa par skärmar kommer att fråga om du vill:

  • Aktivera FileVault för att kryptera innehållet på din startenhet
  • Om du aktiverar FileVault, tillåt ditt iCloud-konto att låsa upp din disk
  • Lagrade dokument och skrivbordsfiler i iCloud till free upp utrymme på din Mac
  • Aktivera Siri

Slutligen kan du registrera din nya Mac hos Apple för att få enstaka reklammejl. Klicka nu bara på den sista Fortsätt så är din Mac redo att användas.

Njut av din Mac!

Varsågod! Du har framgångsrikt installerat en helt ny Mac. Beroende på din internethastighet och säkerhetskopieringsstorlek tar det knappt några minuter att konfigurera en Mac.

Så njut nu av din nya maskin, och glöm inte att dela dina tankar om detta ämne i kommentarerna.