Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ställer in en Facebook-arvskontakt för ett Facebook-minne

Facebook gör det lättare för användare att bestämma vad som händer med deras Facebook-konto efter döden. Genom att lägga till det tidigare alternativet att skapa en Facebook-minnessida och ta bort kontot Facebook låter användare nu välja en Facebook Legacy-kontakt.

När du skapar en Facebook Legacy-kontakt kan den här personen kontrollera ditt Facebook-konto när du dör. Detta måste ställas in på Facebook före döden, och det finns gränser för vad “exekutören” på ditt Facebook-konto kan göra med det efter din död.

Om du väljer att utse någon till din Facebook-arving kan de inte ta ditt konto förrän Facebook minns ett konto när någon berättar för tjänsten att användaren dog.

Vad händer med Facebook efter döden.

Vad händer med Facebook efter döden.

Vad händer med Facebook efter döden?

Om du dör kan din Facebook Legacy-kontakt göra ett litet urval av uppgifter på ditt Facebook-konto så att familj och vänner fortfarande kan hålla kontakten och de kan göra viktiga ändringar och inlägg på sidan.

Du kan välja att ställa in en Facebook Legacy-kontakt, att ta bort ditt konto eller om ingen kontakt är inställd kommer Facebook att minnas sidan utan möjlighet att uppdatera information. När någon rapporteras avliden kommer Facebook att lägga till “Kom ihåg” ovanför sitt namn som i skärmbilden nedan.

Exempel på Facebook-minnessida.

Exempel på Facebook-minnessida.

Här är tre specifika uppgifter som en Facebook Legacy-kontakt kan göra efter att du dör.

  • Skriv ett inlägg som ska visas högst upp på den memorerade tidslinjen (till exempel för att meddela en minnesgudstjänst eller dela ett specialmeddelande)
  • Svara på nya vänförfrågningar från familjemedlemmar och vänner som ännu inte var anslutna på Facebook
  • Uppdatera profilbilden och försättsbilden

Detta låter kontakten berätta för människor när en minnesgudstjänst är, var man kan donera till och annan viktig information som många användare kan leta efter på Facebook. För användare som inte redan var vänner kan Legacy-kontakten acceptera förfrågningarna. Tidigare var detta inte möjligt, vilket innebar att användare som hittade dig efter döden inte kunde lägga till dig som vän.

Slutligen är alternativet att uppdatera de två primära bilderna ett stort. Vi har alla använt Facebook-profilbilder som inte är de mest smickrande på lång sikt, och med denna kraft kan Facebook Legacy-kontakten ersätta dem med något mer lämpligt innan vänner och familj dyker upp för att minnas dig.

Du kan ge tillstånd för kontakten att ladda ner alla dina Facebook-foton. Alternativet att ladda ner alla Facebook-foton av någon som har gått bort är särskilt trevligt att ha med tanke på hur få foton många av oss skriver ut idag. Kontakten kan inte läsa privata meddelanden eller använda Facebook som du.

Så här ställer du in en Facebook-äldre kontakt

Det är en bra idé att skapa en Facebook Legacy-kontakt som kan hantera små delar av ditt Facebook-konto efter din död. Du kan ställa in detta på Facebook på några minuter och du behöver inte göra det till en del av någon laglig testamente.

Ställ in Facebook Legacy Contact.

Ställ in Facebook Legacy Contact.

Du kan utföra denna åtgärd på en iPhone, Android, iPad eller på din dator. Gå till Inställningar i Facebook-appen. Klicka på på för att göra detta tre rader och mer längst ner i appen. Gå sedan till Inställningar längst ner på den sidan.

Välj din Facebook Legacy-kontakt.

Välj din Facebook Legacy-kontakt.

Nu tryck på Säkerhet nära toppen av denna sida. Du kommer nu att se en Äldre kontaktalternativ längst ned i säkerhetsinställningarna. Tryck på den.

Meddela och välj behörigheter för din Facebook Legacy-kontakt.

Meddela och välj behörigheter för din Facebook Legacy-kontakt.

Tryck på Välj äldre kontakt. Nu skriv namnet på en Facebook-vän du vill välja. Välj den vän och välj om du ska skicka ett Facebook-meddelande berätta för dem om ditt val.

De har inte tillgång förrän du dör och om du inte skickar ett meddelande nu kommer Facebook att varna dem efter din död. På nästa sida välj om de kan arkivera dina data och om du vill att kontot ska raderas.