Hur man stÀller in eller anpassar Touch Bar och Control Bar pÄ en MacBook Pro

0 Shares

Datorer har utvecklats med tiden starkare och lÀttare allt eftersom de uppdateras. Faktum Àr att datorn idag Àr en miljon gÄnger kraftfullare Àn den första som uppfanns, vilket gör den till fördel för anvÀndaren. NÀr allt kommer omkring Àr det ibland nödvÀndigt att öka lagringsutrymmet pÄ din MacBook

En av de bÀsta bÀrbara modeller Det hÀr Àr MacBooks tillverkade av Apple och erbjuder nya och anvÀndbara funktioner, som att ansluta MacBook till en TV. En av dessa funktioner kallas TouchBar, denna innovativa lilla bar och dess korrekta konfiguration kommer att hjÀlpa dig mycket. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du anpassar den.

Vad Àr en Touch Bar?

En pekremsa Ă€r en liten panel, remsa eller pekskĂ€rm som du kan placera pĂ„ ditt MacBook Pro-tangentbord dĂ€r du normalt ser funktionstangenterna. Även om denna digitala bar inte verkar ha mycket funktionalitet vid första anblicken, Ă€r sanningen att den fungerar till allt.

Det lÄter dig utföra olika funktioner, vÀxla knapparhur de Àr ordnade, hur man kommer Ät vissa funktioner och mycket mer.

Dessutom har den tre sektioner, den första dÀr du kan se appens kontroller, den andra Àr en liten sektion av de fyra knapparna som utgör en del av kontrollfÀltet, och den tredje Àr resten av kontrollfÀltets knappar eller verktygsfÀlt, full kontrollera.

Visst ser du alla fördelar du kan fÄ med Touch Bar Fick dig att vilja anpassa den och anvÀnda den pÄ det sÀtt som du tycker Àr bekvÀmast. DÀrför kommer vi att prata om nÄgra instÀllningar som kan vara mycket anvÀndbara. Men hur man anvÀnder Touch Bar pÄ en MacBook

Hur stÀller man in och kontrollerar baren? Tryckremsa

Som vi nÀmnde tidigare finns det nÄgra konfigurationer, men vi visar dig de mest anvÀndbara sÄ att du kan börja fÄ ut det mesta av det Touch Bar.

FrÄn avsnitten vi nÀmnde ovan kommer du bara att anvÀnda de tvÄ första, appkontrollerna och kontrollfÀltet, som bestÄr av fyra knappar. Du kan ocksÄ konfigurera Touch Bar sÄ att du klickar pÄ «Keyfn » kontrollremsan vidgas. DÀrefter visar vi dig vilka steg du ska följa:

  • Du mĂ„ste gĂ„ till Ă€ppelmeny med ïŁż-tangenten och vĂ€lj alternativet som heter SysteminstĂ€llningar.
  • NĂ€sta steg Ă€r att öppna tangentbordsalternativet och tangentbordsfliken
  • Nu i alternativet Sample Touch Bar mĂ„ste du vĂ€lja appkontrollerna och aktivera alternativet Visa kontrollfĂ€lt bredvid
  • LĂ€ngst ner, dĂ€r det stĂ„r Tryck pĂ„ fn för att vĂ€lja expandera Control Strip

Har olika funktioner som behöver utökas Kontrollremsa Fn-tangenten kan vara till stor hjÀlp för att komma Ät dem.

Hur anpassar jag avsnitten?

Du kan utföra denna instÀllning för att visa de knappar och alternativ du anvÀnder oftast. Och om du vill anpassa knapparna i en app kan du göra det i den. Du kommer att kunna se ett alternativ i menyn Visa sÄ att du kan anpassa Touch Bar. Beroende pÄ applikationen kommer alternativen att vara olika eller sÄ kanske du inte har dem.

PÄ tal om kontrollfÀltet i nÄgon av dess presentationer, alternativen tillhandahÄlls av Apple, och du kan anpassa dem pÄ ett mycket liknande sÀtt som den föregÄende, med bara en liten skillnad:

  • Du mĂ„ste gĂ„ till Apple-menyn med Nyckeln ïŁż och vĂ€lj alternativet som heter SysteminstĂ€llningar.
  • VĂ€lj Tangentbord och gĂ„ sedan till fliken Tangentbord
  • Nu Ă€r nĂ€sta alternativ Anpassa kontrollremsa

Du bör se alla alternativ pÄ skÀrmen som du kan justera för kontrollremsan nÀr den expanderas. Och om du vill lÀgga till nÄgra alternativ klickar du bara och drar det till Touch Bar.

Om du vÀljer en knapp och drar den till en sida du gillar kommer den automatiskt att ersÀtta den som fanns dÀr tidigare. Du kan Àndra ordning pÄ knapparna med fingret direkt pÄ Touch Bar, detta Àr fördelen med att vara en Touch Bar.

Redan som en del av anpassningen kan du Uppstart andra knappar pÄ KontrollremsaAllt du behöver göra Àr att utöka det och resten av alternativen kommer att visas pÄ skÀrmen som du kan anvÀnda genom att helt enkelt dra runt dem som vi sa tidigare.

0 Shares