Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ställer in Amazon Firestick som en fjärrstyrd Digital Signage-spelare

Under de senaste månaderna har marknaden för digital signage-spelare översvämmats av Android TV-enheter från olika leverantörer.

Vad ska de befintliga ledarna göra när de står inför denna situation? Tja, till exempel kan du göra en “lite” version av föremålet, som nästan liknar den tidigare modellen i serien, och sänka priset. Du kan ta reda på här vad den nya Amazon Fire TV Stick har att erbjuda och hur du kan använda den som en digital signage-spelare som du kan fjärrhantera.

En snabb genomgång av de viktigaste funktionerna och specifikationerna

Den stöder Wi-Fi 5:e generationen och Alexa Voice Remote, och gadgeten kan visa innehåll i Full HD. Förutom 1 GB RAM-minne finns det 8 GB lagringsutrymme på kortet (systemet tar vanligtvis upp till hälften av det). Det är mer än tillräckligt för en streamingenhet, men för professionell Digital Signage är det uruselt.

Efter uppackning bör du undersöka innehållet i förpackningen. Alla föremål är väl förpackade och inte utspridda. För fullständighetens skull får den ett poäng på 5 av 5. Den har en sällsynt HDMI-förlängare, märkesbatterier från Amazon och en fullfjädrad strömförsörjning, även om liknande prylar kan laddas direkt av TV:n med “säkra” USB-portar (från 1,5 ampere). Se till att du har allt du behöver för att undvika utmaningar när du unboxar.

Fire TV Stick vs. Fire TV Stick Lite

Det finns en grundläggande skillnad mellan en helt ny modell och en komplett version som inte har suffixet “Lite”. Oavsett om du vill använda Amazon Fire TV Stick för Digital Signage är inte annorlunda. De är exakt likadana. Alexa Voice Remote och fjärrkontroll har reducerats till sin mest grundläggande form, utan nya funktioner har lagts till. Men du behöver den för den första installationen av Look Digital Signage-programvaran när den är ihopkopplad med den.

Testning och installation

Det kan vara obehagligt när en gadget inte låter dig använda den förrän du först loggar in på samma namntjänst. Eftersom du behöver ett Amazon-konto eller skapa ett, är det här några ytterligare steg som kan slösa bort din tid. Man kan dock undra om inte alla har en. Tyvärr kan du tycka att det är svårt att aktivera var och en av de till exempel 20 skärmarna du vill använda i ditt Digital Signage Network. Amazons motorer kan också identifiera misstänkt beteende i dina aktiviteter.

Processen att uppgradera och godkänna ditt Amazon-konto går betydligt snabbare efter att du har slutfört alla steg. Installera Look Digital Signage-appen från Amazons appbutik och börja använda den. Efter några tillståndsavtal visas redan den 6-siffriga koden på skärmen.

Eftersom den här gadgeten bara kan acceptera en maximal upplösning på 1080p rekommenderar vi att du skickar den vad som helst i Full HD. Det råder ingen tvekan om att du också kommer att använda många program samtidigt genom att dela upp skärmen i flera zoner.

Övergripande

Det är ett utmärkt resultat. Det finns inga fel eller hicka att hitta. Som tidigare nämnts finns det olika begränsningar för att använda denna enhet på DS:

  • Det är inte lätt att starta, främst om du använder det för att driva flera skärmar
  • Oförmåga att använda skärmen i vertikalt läge eftersom Fire Stick-firmwaren inte möjliggör rotation
  • En liten mängd intern lagring och ingen plats för dess förlängning.

MEN! Vilket fynd det här är! När det gäller Digital Signage-enheter är det ganska överkomligt per enhet, även om det finns flera varningar för detta påstående.

Om du inte planerar att använda dynamiska Digital Signage-applikationer som är beroende av internetströmning eller om ditt nätverk inte förväntas stödja höga upplösningar och tungt material, free för att ge Amazon Fire TV Stick ett försök.

Amazon-teamet gör ständigt förbättringar av Firesticks. De använder Android 9 och är relativt uppdaterade jämfört med konkurrenterna. Vissa människor använder fortfarande Android TV-enheter som kör Android 4 för att köra digital skyltning. Sådana spelare har flera begränsningar, inklusive oförmågan att spela upp dynamiskt innehåll såsom zoninnehållskaruseller, video/bild/textöverlägg, innehållsanimationer och misslyckandet att spela upp flera foton och videor samtidigt.