Hur man stĂ€ller in aktivitetsfĂ€ltet i Windows 10 – komplett handledning

0 Shares

Windows 10 Àr det absolut senaste officiella operativsystemet frÄn Microsoft som medfört mÄnga förÀndringar i anvÀndargrÀnssnittetsamt mÄnga nya alternativ och funktioner som har förÀndrats och förbÀttrats över tiden tack vare stÀndiga uppdateringar.

I det hÀr inlÀgget kommer vi att berÀtta om ett av de viktigaste verktygen nÀr det kommer till att hantera uppgifter som vi utför samtidigt i vÄrt system, eller faktiskt alla operativsystem inkluderar detta verktyg i dess grÀnssnitt, frÄn vad vi anser vara vÀsentligt hittills, hÀnvisar vi till aktivitetsfÀltet.

Vad Àr aktivitetsfÀltet för pÄ Windows 10-datorer?

AktivitetsfÀltet har ett viktigt verktyg för mer bekvÀm hantering av vÄrt system, tack vare det kan vi hantera applikationer som vi kör samtidigt pÄ vÄrt system, och vi kan till och med ha tillgÄng till de uppgifter som körs i bakgrundenvi kan ocksÄ se aviseringar och status för vÄrt system hÀr.

Ett av objekten i aktivitetsfÀltet Àr startmenyn, som, nÀr den visas, ger oss tillgÄng till alla applikationer som vi har installerat pÄ vÄrt system. Den bestÄr ocksÄ av en snabbstartsfÀlt dÀr vi kan se programgenvÀgar som vi konfigurerar att visas hÀr, Windows lÀgger till vissa applikationer som standard.

Även pĂ„ detta omrĂ„de vi ser fönsterminiatyrer som vi har minimerat sĂ„ att vi enkelt kan hitta dem och komma Ă„t dem nĂ€r vi behöver dem.

Slutligen, pÄ höger sida av aktivitetsfÀltet, har vi meddelandefÀltet eller systemfÀltet, meddelanden om status för program som körs i bakgrunden visas i det hÀr omrÄdet. Vi kan se ikonerna för vissa applikationer och om vi trycker pÄ dem kan vi se vad de kommunicerar i förhÄllande till applikationen de motsvarar.

MeddelandefÀltet har en sektion för att visa datum, tid, kalender, nÀtverksanslutningsstatus, vÀder, ljud och i vissa versioner av Windows 10 Notification Manager konfigurera de som vi vill behÄlla och som vi inte Àr intresserade av att ha inom detta omrÄde.

Vilka Àr fördelarna med att ha ett program pÄ min dators aktivitetsfÀlt?

Den största fördelen med denna bar integrerad med vÄrt system Àr möjligheten att snabbt och organiserat hantera ett stort antal applikationer, meddelanden och Ätkomster utan att behöva navigera genom alla fönster och kategorier i vÄrt operativsystem som vi letar efter. SÄ vi kan ha information organiserad sÄ att vi kan ha kontroll och övervakning hÀrifrÄn nyckelaspekter av vÄrt system. Vi kan ocksÄ anpassa det efter vÄr smak genom att lÀgga till och ta bort objekt för att optimera fördelarna vi kan fÄ frÄn vÄrt systemgrÀnssnitt.

Hur kan jag lÀgga till ett nytt program i min dators aktivitetsfÀlt?

Som vi nÀmnde Àr Windows aktivitetsfÀlt helt anpassningsbart, vi kan lÀgga till och ta bort objekt och filer för att fÄ snabb Ätkomst till dem frÄn verktygsfÀltet, sÄ vi kommer att förklara processen som följer för att lÀgga till applikationer och filer.

app

I grund och botten vi har tvĂ„ sĂ€ttEn av dem Ă€r att hitta genvĂ€gen till applikationen som vi vill lĂ€gga till i aktivitetsfĂ€ltet och högerklicka pĂ„ den och vĂ€lja alternativet i rullgardinsmenyn “FĂ€st till aktivitetsfĂ€ltet“.

Ett annat sĂ€tt Ă€r att klicka pĂ„ en programgenvĂ€g och utan att slĂ€ppa den “Dra över denOch slĂ€pp den pĂ„ systray sĂ„ hĂ€r kommer att integreras i baren och du har tillgĂ„ng till det.

Fil

Att förankra en mapp eller fil Ă€r extremt enkelt, hĂ„ll bara muspekaren över filen för att förankra den och anvĂ€nd muspekaren för att vĂ€lja den utan att slĂ€ppa höger musknapp, dra den över ett tomt omrĂ„de i aktivitetsfĂ€ltet tills du ser en liten notis som sĂ€ger “FĂ€st till aktivitetsfĂ€ltets ”nĂ€r du ser det hĂ€r meddelandet, slĂ€pp filen och voila, den kommer att fĂ€stas i systemfĂ€ltet och du kommer att kunna se den hela tiden för att komma Ă„t den. Processen med dina personliga filmappar Ă€r exakt densammakan du lĂ€gga till de du behöver.

Det rekommenderas dock att inte överbelasta aktivitetsfÀltet med onödiga applikationer och filer, eftersom ju fler objekt verktygsfÀltet hanterar, desto mer förbrukar det virtuellt minne, och detta kommer att minska prestandan för andra körande applikationer eller processer, och vi kan uppleva viss instabilitet i vÄrt operativsystemdÀrför rekommenderas att du har de nödvÀndiga objekten i aktivitetsfÀltet.

Vilka andra konfigurationer kan vi göra i aktivitetsfÀltet i Windows?

Det finns flera alternativ vi har till hands för att omkonfigurera och anpassa vÄrt systems aktivitetsfÀlt just nu Vi kommer att gÄ till historien om de 3 mest anvÀnda sÄ att du kan testa dem och optimera detta viktiga omrÄde av ditt system.

Anpassa fÀrgen

Att anpassa fĂ€rgen pĂ„ aktivitetsfĂ€ltet Ă€r mycket enkelt, du mĂ„ste gĂ„ till systemstart först och sedan skriva in “Miljö“Och vĂ€lj ett alternativ”Personalisering“Titta sedan i menyn till vĂ€nster i avsnittet”FĂ€rg“GĂ„ in dĂ€r och vĂ€lj ett alternativ”FĂ€rg“VĂ€lj sedan”Personlig“.

Det Ă€r ett mycket viktigt steg vĂ€lj lĂ€get “Mörkt”. vid avsnitt “Windows standardlĂ€ge“Eftersom det annars inte tillĂ„ter oss att Ă€ndra fĂ€rgen pĂ„ remsan. Vi gĂ„r ner och vĂ€ljer en av fĂ€rgerna frĂ„n paletten som visas för oss, vi kan ocksĂ„ vĂ€lja “Anpassad fĂ€rg“VarifrĂ„n du kan vĂ€lja en enfĂ€rgad fĂ€rg, och Ă€ven om du stöder termer, vĂ€lj den hexadecimala fĂ€rgkoden om du klickar”MerVĂ€lj slutligen en fĂ€rg och tryck pĂ„ knappen Acceptera.

För att applicera en fĂ€rg, vĂ€lj alternativet “Start, aktivitetsfĂ€lt och aktivitetscenter “eftersom Windows hanterar dessa tre objekt som ett.

Det ÄterstÄr bara acceptera och tillÀmpa de införda Àndringarna och du kommer att kunna se hur aktivitetsfÀltet antar den fÀrg du just valt, samt bakgrundsfÀrgen för start- och aktivitetscentret för att kombinera en fÀrg mellan dessa tre element.

Ändra transparensen

Detta Àr en mycket önskad effekt av Windows 10-anvÀndare eftersom transparenseffekten i kombination med fÀrgen som Àr associerad med bakgrunden pÄ skrivbordet du anvÀnder kan fÄ ditt grÀnssnitt att se vÀldigt effektivt och unikt utsÄ vi kommer att berÀtta vilka steg du behöver följa för att tillÀmpa denna effekt pÄ aktivitetsfÀltet.

Först och frĂ€mst bör du gĂ„ till “Början“Och sedan till avsnittet”Miljö“DĂ„ mĂ„ste du gĂ„ till kategorin”Personalisering“Och sök efter”FĂ€rg“I menyn till vĂ€nster, sedan till höger, hitta avsnittet”Transparenseffekter“Och hĂ€r kan du lĂ€gga till eller ta bort transparens i aktivitetsfĂ€ltet om du flyttar kontrollen till positionen”Aktiverad“Ett annat element som du kan tillĂ€mpa transparens pĂ„ Ă€r startmenyn.

Hantera flera skÀrmar

FrĂ„n aktivitetsfĂ€ltet kan du ocksĂ„ hantera olika skĂ€rmar eller i det hĂ€r fallet “Skrivbord” för att bĂ€ttre organisera din information och till och med hantera varje skrivbord som en annan profil med ikoner, genvĂ€gar, stapelfĂ€rger och vart och ett av elementen pĂ„ ett personligt sĂ€tt enligt det syfte du avser att ge det.

För att skapa flera skrivbord mĂ„ste du klicka pĂ„ “Uppgiftsöversikt“, GrĂ€nssnittet för de aktiviteter som körs för nĂ€rvarande kommer att visas och du mĂ„ste klicka”Nytt skrivbordDu kan anpassa namnet pĂ„ skrivbordet med nĂ„got relaterat till aktiviteten du tĂ€nker utveckla i det, vĂ€lj sedan det och du kommer att se att du kommer att ha ett nytt skrivbord utan applikationer öppnaöppna bara de applikationer du tĂ€nker anvĂ€nda pĂ„ det hĂ€r skrivbordet baserat pĂ„ den aktivitet du tĂ€nker utveckla.

Om du vill vĂ€xla mellan ett skrivbord och ett annat, klicka igen.Uppgiftsöversikt“Och du kan vĂ€lja skrivbordet dĂ€r du vill fortsĂ€tta dina aktiviteter.

0 Shares