Hur man spelar YouTube i bakgrunden på Android eller iPhone utan att installera en app (exempel)

YouTube är ett socialt nätverk videouppspelning genom perfektion. Över två miljarder användare över hela världen återspeglar den betydelse det har för internetanvändare. Dessutom erbjuder den en premiumplan som ger dig tillgång till exklusivt innehåll som filmer, serier och dokumentärer.

En av fördelarna med att betala för YouTube Premium är att du kan spela upp videor i bakgrunden från en smartphone. Men vanliga webbplatsanvändare använder inte detta alternativ, vilket är ett problem för många. Anledningen är att det mesta YouTube-innehållet kan ses utan att behöva titta på videon.

Vissa människor tar till att använda sekundära applikationer som kan vara tunga och svåra att ladda ner. Men oroa dig inte! Idag kommer vi att lära dig hur du lyssnar på YouTube i bakgrunden gratis du behöver inte installera någonting.

Hur spelar jag upp YouTube-videor i bakgrunden på Android?

 1. Du behöver inte YouTube-appen för den här processen, allt du behöver är en webbläsare. Du måste öppna Google Chrome eller någon annan webbläsare du har på din enhet. Sedan går du till YouTubes webbplats.
 2. Tryck på 3-punktsknappen i det övre högra hörnet. Du kommer att presenteras med en rad alternativ som du måste klicka på “Se som en dator.”
 3. När det är klart kommer YouTubes webbplatsgränssnitt att vara detsamma som det visas när du öppnar det från din dator.
 4. Du hittar filmen du vill lyssna på och spelar den.
 5. Efter att ha aktiverat det här alternativet, när du återgår till telefonens startskärm, kommer du att kunna fortsätt lyssna på videon. Även om skärmen är låst fortsätter uppspelningen.
 6. Om videon slutar efter att ha avslutat webbläsaren, tryck på knappen “Spela upp” i meddelandefältet för att fortsätta spela. Du kan också stoppa det när som helst.

Hur kan jag undvika att ändra videor varje gång en av dem tar slut?

Det största problemet med den här metoden är att efter att filmen är klar måste du gå in i din webbläsare för att spela upp en annan. Ett praktiskt sätt att lösa detta problem är att skapa en spellista.

Du kan designa dem i YouTube-appen och ange sedan ditt Google-konto i webbläsaren. Spellistorna kommer att sparas och du kommer att njuta av dina favoritlåtar utan avbrott.

Hur lyssnar jag på YouTube-video i bakgrunden på iPhone?

På iOS-operativsystemet är Google Chrome inte användbart för denna process. Om du följer samma procedur på iPhone med Chrome videon fryser någon gång. I det här fallet finns det två sätt att spela upp YouTube-video i bakgrunden:

Via Dolphin Browser

 1. I App Store kan du hitta olika alternativ, den mest använda webbläsaren är Dolphin Browser. När den väl har laddats ner och installerats kommer processen att vara mycket enkel, ännu mer än på Android.
 2. Du går in på YouTubes webbplats i Dolphin-webbläsaren, söker efter videon du är intresserad av, spelar den och det är allt.
 3. Videon fortsätter att spelas upp efter att du har avslutat appen. I enhetens kontrollcenter du kan hantera videouppspelning.
 4. Uppspelningen fortsätter även när skärmen är låst.

Använder den inbyggda Apple-webbläsaren Safari

 1. Du går in i webbläsaren Safari och går till YouTubes webbplats.
 2. Sök och välj videon du är intresserad av.
 3. När filmen är öppen trycker du på “AA”-knappen i Safari Search Console högst upp.
 4. En meny visas med olika alternativ som du måste klicka på “Begär en skrivbordswebbplats.”
 5. När du återgår till huvudmenyn eller telefonen är låst stoppas uppspelningen.
 6. Du måste fälla ut kontrollcentret (dra upp från botten om du har en iPhone med TouchID).
 7. Hitta musikspelarens widget och tryck på knappen “Spela” för att fortsätta.
 8. Du kan pausa uppspelningen när som helst på låsskärmen. Dessutom fryser inte videon när du använder andra applikationer.
 9. Problemet med att använda Safari är att om du har en spellista fortsätter låtarna inte automatiskt. Därför måste du gå in i webbläsaren varje gång videon slutar.

Relaterade Artiklar

Back to top button