Hur man spelar xCloud på iPhone och iPad: Krav och pris

xCloud är nu officiellt på iPhone och iPad

Spela xCloud på iPhone och iPad
Det råder ingen tvekan om att om det fanns två enheter där xCloud var helt vettigt så var dessa Apple iPad och iPhone. Men på grund av interna beslut från dem som få av oss förstår, tillät Apple inte att en inbyggd applikation fanns i dess officiella butik.

Att inte tillåta xCloud-appen i App Store berodde på en strategi för att skydda företagets prenumerationsspeltjänst, Apple Arcade, eller helt enkelt en envishet genom att inte kunna kontrollera vad som skulle hända i appen. Tja, vi vet inte riktigt, men vi vet att Microsoft hittade ett sätt att föra tjänsten till dessa enheter.

På samma sätt som Amazon med Luna, dess speciella satsning också i detta streamingspel, xCloud för Apple-enheter kommer via webbläsaren . Så det enda du behöver på din iPhone eller iPad för att komma åt xCloud är att ha Safari. Men låt oss gå steg för steg, så att du har allt klart och vet vad du ska hitta.

Vad är xCloud

Detta är en grundläggande sak och du kanske redan vet svaret, men låt oss ändå prata om vad exakt xCloud är . Detta är varken mer eller mindre än en Microsoft streaming-speltjänst som inte ska förväxlas med Xbox Game Pass.

Med Xbox Game Pass laddar du ner de olika titlarna från katalogen till din PC eller Xbox och de fungerar som alla andra. Skillnaden är att för att ha tillgång till all den samlingen av titlar behöver du bara betala en månadsavgift.

xCloud använder sig dock av Microsofts servrar så att det är de som kör spelen och du får bara videosignalen som du kan interagera med som om spelet körs lokalt. Så logiskt sett är det första du behöver för att njuta av xCloud en bra internetanslutning.

XCloud-krav på Apple-enheter

Alla Apple-enheter med iOS och iPadOS version 14 eller högre är kompatibla med xCloud-tjänsten. Så du behöver bara ha din iPhone eller iPad uppdaterad och du kan komma åt tjänsten via en av de webbläsare som stöds: Safari, Chrome och Microsoft Edge.

Utöver detta behöver du en handkontroll kompatibel med Xbox One som är ansluten via USB-anslutningen eller via Bluetooth. Det senare är logiskt sett det mest attraktiva alternativet av alla på grund av den frihet det erbjuder. Och för att det blir mycket lättare för många att dra nytta av den gamepad som de kanske redan har från konsoler som Microsofts egen Xbox.

Det måste sägas att vissa spel kommer att vara kompatibla med pekkontroller, så du kan spela dem utan att behöva några tillbehör. Men för närvarande har Microsoft inte erbjudit någon lista över kompatibla titlar eller inte, så det blir en fråga om att försöka eller vänta.

XCloud spelkatalog

Spel Project xCLoud

När det gäller katalogen över spel tillgängliga på xCloud måste det sägas att de ökar. Just nu finns det mer än hundra titlar och bland dem finns det mycket intressanta förslag för många spelare som Gears 5, Forza 7 och många andra som säkert kommer att haka på dig från minut ett.

Så inte bara är det ett bra alternativ för den casual gamer som vill ha något att ha kul med på sina Apple-mobilenheter när de är borta från hemmet eller på språng och idén att investera i en konsol tilltalar inte mycket, utan för mer intensiv spelare som kan njuta av fantastiska spel vart han än går.

Hur mycket kostar xCloud för iPhone och iPad?

xCloud är en betaltjänst vars månadsabonnemang har ett pris på 12,99 euro per månad . Dessutom betalar du verkligen för att ha tillgång till Xbox Game Pass Unlimited.

Tack vare denna betalning som du kommer att göra varje månad har du inte bara tillgång till Xbox Game Pass-spelkatalogen på din iPhone eller iPad, utan även på din PC och konsol. Förutom andra förmåner som Xbox Live Gold som i sig redan skulle ha ett pris på 6,99 euro per månad. Så inte illa.

Hur man spelar xCloud på iPhone och iPad

För nu måste du veta det för att kunna spela xCloud på iOS-enheter, du måste ha tillgång till betaversionen . Detta är något som Microsoft började hantera nyligen när man inledde testperioden i resten av plattformarna där det är tillgängligt (PC och Android).

Naturligtvis är det inte det enda väsentliga kravet, även att ha en aktiv Xbox Game Pass Ultimate-prenumeration som vi sa tidigare. Härifrån, för att spela xCloud på en iPhone eller iPad med version 14 av båda systemen eller högre, är det enda du behöver göra följande:

  1. Besök sidan xbox.com/play
  2. Logga in om du inte redan har gjort det
  3. Klar, du kommer direkt åt tjänsten via webbgränssnittet

I gränssnittet som xCloud laddar genom kompatibla webbläsare kommer du att kunna se alla tillgängliga spel som du kan spela på distans. Välj bara en, vänta på laddningstiden och njut av det.

Som en intressant detalj, något som Google Stadia redan kunde ha gjort är att det innehåller en sökmotor för att göra det ännu enklare att hitta det exakta spelet du vill spela.

Sista xCloud releasedatum

Med allt detta liknar spelupplevelsen med xCloud på Apple-enheter den vi redan kunde testa på mobila Android-enheter. En mycket tillfredsställande spelupplevelse som, även om den inte alltid är identisk med den för konsoler, är perfekt för casual gamers.

Slutligen sista xCloud releasedatum för alla förväntas av slutet av detta år 2021 . Trots det, om du inte kan komma åt betan, misströsta inte, eftersom Microsoft har bekräftat att det kommer att öppna möjligheten att testa tjänsten för fler användare inom kort.

Relaterade Artiklar

Back to top button