Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man spelar PS5 på din Android eller iPhone väldigt enkelt?

Lanseringen av PS5 är något väldigt spännande för spelare, som markerar början på en ny generation med spel förbättrade för ett kraftfullt videospel och den innovativa DualSense-kontrollern. Att spela PS5 och njuta av dess exklusiva är vad de flesta vill göra. Tyvärr vet vi att det här videospelet inte är bärbart alls. Men det finns en funktion som kan vara till hjälp i detta.

Remote Play är en funktion som Sony erbjuder till PS4- och PS5-spelare. Detta verktyg låter dig spela dina favorittitlar på Android och iPhone, det involverar till och med de viktigaste PS5-utgåvorna. Om du inte vill spela spel på din mobilskärm kan du ansluta Dualsense och ha kul. Låt oss se mer om dessa funktioner nedan.

Ansluter DualSense till din mobiltelefon

Det är enkelt att spela ps5 på mobilen med den här artikeln

Innan du fördjupar dig helt i de senaste och bästa PS5-spelen på din mobil måste du först ansluta din DualSense. Kom ihåg att det inte är obligatoriskt att ha handkontrollen för att spela spelen på din mobiltelefon, men med den ansluten är det mycket lättare att spela. För vissa människor kan knapparna på skärmen vara mycket besvärliga och till och med komplicerade att använda.

En annan viktig sak att veta är att om du inte har DualSense kan du använda DualShock 4. Detta gäller även för PS5-titlar på din mobiltelefon. Så låt oss se nedan hur du kan ansluta din DualSense eller DualShock 4 till Android-mobiltelefon eller iPhone.

  1. gå till inställningar från din mobiltelefon och aktivera sedan Blåtand.
  2. Håll i din kontroll Playstation-knapp och tillsammans med den knappen Dela med sig för att gå in i parningsläge. Du vet att detta läge är aktiverat när lysdioderna blinkar.
  3. På din mobil, gå till Bluetooth-enhetslistan och välj DualSense eller DualShock för att starta anslutningen.
  4. Efter några sekunder ansluts din handkontroll till mobiltelefonen.

Låt oss spela PS5 på Android eller iPhone

i bilden ser vi dubbelsinnet

Det är uppenbart att PS5-spel inte körs på din telefon. Detta skulle inte hända, eftersom din mobiltelefon inte stöder spel som är gjorda för konsoler. Vad som händer är att spelen körs på din PS5 och allt strömmas till din mobiltelefon via internet. Så det är bra att du också har en bra internetuppkoppling.

För att ytterligare förbättra dina spel, rekommenderas det att du ansluter din PS5 till internet via Ethernet-kabel. Så du kommer att ha en snabb och stabil anslutning, och på din mobiltelefon, försök att ansluta ditt Wifi till ett stabilare och starkare nätverk också.

Nu när vi har sett grunderna och det väsentliga, låt oss ansluta din PS5 till din mobiltelefon via Remote Play

På PS5:

  1. Gå in Inställningar> System> Fjärrspel och aktivera alternativet Aktivera fjärrspel.
  2. Efter det är det bra att se till något annat, gå till System> Energibesparing> Se om alternativen Håll dig ansluten till Internet och Aktivera ström på PS5 från nätverket är aktiverade. Dessa alternativ hjälper din PS5 att inte stängas av under användning.

Efter det kommer din Playstation 5 redan att vara konfigurerad, nu går vi till mobilen.

På Android eller iOS:

  1. Ladda ner PS Remote Play-appen på iOS eller Android.
  2. När du har installerat, öppna appen och logga in på ditt PSN-konto, detta måste vara samma PS5-konto som du konfigurerade tidigare.
  3. När du tillfrågas vilken konsol du vill ansluta till trycker du på PS5. Om du använder en iPhone med iOS 14, ge appen behörighet att komma åt ditt hemnätverk.
  4. Vänta tills mobiltelefonen är helt ansluten till videospelet.

Redo! Nu kommer du att vara helt uppkopplad med videospelet, njut nu och ha kul på din mobil, att spela PS5 kommer att vara väldigt enkelt nu.

avslutande

Vi hoppas att du lyckades följa alla steg, nu kommer du att spela PS5 på din mobil vara något du alltid kommer att göra. Hade du några tvivel om stegen vi såg? Uppstod ett fel? Låt oss veta i kommentarerna!