Hur man spelar Nintendo Switch med kontroller från andra PS4- och Xbox One-konsoler

Välkommen! Om du har en Nintendo Switch har du verkligen inte kunnat spela vissa videospel bekvämt eftersom kontrollerna har vissa begränsningar. I så fall måste vi säga att det finns ett snabbt och enkelt sätt spela Nintendo Switch med kontroller från andra konsoler. Senare i det här inlägget visar vi dig hela processen steg för steg.

Varför spelar vissa användare Nintendo Switch med kontroller från andra konsoler?

Som vi väl vet är Nintendo Switch är en konsol som har en mycket mångsidig katalog av videospel där användare kan tillbringa timmar av skoj med vänner eller familj,

Men bland alla de bra sakerna med den här konsolen vi har är att kontrollerna inte är de bästa för att spela vissa Nintendo exklusiva titlar. Även om dessa kontroller har många inbyggda funktioner för att förbättra din spelupplevelse (rörelsesensorer och anpassade vibrationer), räcker det i vissa fall inte.

Till exempel har Nintendo Switch-kontrollerna ingen sökare, och pinnarna tillåter inte kameran att vara särskilt mobil, särskilt i förstapersonsskjutare.

Därför föredrar många användare att leta efter bättre alternativ för att spela exklusiva titlar från detta företag. För närvarande är de bästa alternativen handkontroller för PS4 och Xbox Oneeftersom de ger bättre rörlighet och bekvämlighet när du spelar ett Doom- eller Wolfenstein-spel.

Spela på Nintendo Switch med kontroller från andra konsoler

Det finns olika enheter på marknaden som gör att vi kan göra detta spela Nintendo Switch med kontroller från andra konsoler utan behov av kablar eller adaptrar. Bland dem har vi 8Bitdo-enheten, som vi kommer att beskriva i detalj senare.

Den här enheten ansluts till Nintendo Switch-konsoldockan i vi kan synkronisera det via bluetooth med PS4 och Xbox One-kontroller på några minuter, enkelt.

Sammantaget har personer som har en Nintendo Switch också en annan konsol, Xbox One eller Playstation 4. Därför passar den här adaptern som hand i handske, den kan även köpas från Amazon Spanien för mindre än 20 euro.

I nästa avsnitt kommer vi att visa dig processen du behöver följa för att kunna spela Nintendo Switch med kontroller från andra konsoler med en 8Bitdo-enhet.

Steg för att spela på Nintendo Switch med PS4 och Xbox One-kontroller

Här visar vi hur du gör spela på Nintendo Switch Med en PS4-kontroller och en Xbox One med 8Bitdo-enheten kommer du säkert att se att processen är snabb och enkel.

PS4-kontroller

  • Först och främst måste du anslut 8Bitdo-adaptern till Nintendo Switch-konsolen med en USB Type-C- eller Type A-kabel.
  • Tryck sedan på knappen på sidan av 8BItdo tills en liten lampa börjar blinka på adaptern.
  • Nu måste du samtidigt trycka och hålla ned “Hem”- och “Dela”-knapparna på PS4-kontrollen tills dess lampa börjar blinka. På så sätt kommer du att synkronisera fjärrkontrollen med adaptern.
  • När ihopparningen är klar slutar lampan på kontrollern och lampan på adaptern att blinka.
  • I slutet, tryck på valfri knapp på PS4-kontrollen och därmed kommer synkroniseringsprocessen på switchen att avslutas.

Xbox One-kontroller

Nu för spela med Xbox One-kontrollen på Nintendo Switch-konsolen Du måste följa stegen ovan till punkt och pricka. Men du måste trycka på knappen på framsidan av handkontrollen, som är knappen som sitter precis ovanför mikro-USB-porten.

På så sätt kan du spela Nintendo Switch med Xbox One-kontrollen, vilket kan vara väldigt praktiskt när du är ute med vänner. Du bör dock vara säker på att det till en början blir svårt att kalibrera fjärrkontrollen och vänja dig vid knapparna.

Om du tyckte att denna information var användbar, se till att dela den med alla dina kontakter så att de kan spela på Nintendo Switch med kontroller från andra konsoler utan behov av kablar.

Relaterade Artiklar

Back to top button