Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man spelar in slow motion-videor med iPhone 5s

IPhone 5s-kameran har en fantastisk slow motion-funktion som de flesta användare inte använder. Med lite övning kan du enkelt skapa slow motion-videor med iPhone 5s som gör ett bättre jobb med att fånga ögonblick än antingen foton eller fullhastighetsvideo kan. I den här artikeln visar jag hur jag använder mina iPhone 5s för att spela in slow motion-videor, snabbt redigera dem och dela dem online.

Jag äger och använder ett antal mycket dyra professionella DSLR och videokameror. Även om de kostar tusentals dollar föredrar jag fortfarande att använda min iPhone 5s för att spela in video av mina vänner och familj eftersom det är lättare att redigera och dela direkt från min telefon. Mina fina professionella kameror som jag använder mest har inte ens slowmotion-läge, vilket är en annan anledning till att jag sträcker mig efter min iPhone 5s snarare än mina Nikon- eller Canon-kameror.

Här är ett exempel på en slow motion-video som jag sköt av min son i parken med iPhone 5s. En sak jag älskar med att spela in slow motion-videor är att det kan göra riktigt vanliga saker mycket mer intressanta än ett foto eller en standardvideo. Det är också mycket lättare att fånga ett ögonblick i slow motion än att försöka ta ett foto av ett rörligt objekt i ett exakt ögonblick.

IPhone 5s är för närvarande den enda iPhone som kan spela in slow motion-video. Andra iPhones, inklusive iPhone 5c, iPhone 5 och iPhone 4s har inte slowmotion-läget trots att deras kameraprogram ser nästan identiska ut med den senaste iPhone.

Denna artikel består av fyra delar:

  1. Hur fungerar iPhone 5s Slow Motion
  2. Hur man spelar in slow motion-videor med iPhone 5s
  3. Hur man redigerar slow motion-videor från iPhone 5s
  4. Hur man delar Slow Motion-videor från iPhone 5s

Hur fungerar iPhone 5s Slow Motion

Innan du börjar spela in slow motion-videor med din iPhone 5s är det viktigt att förstå hur allt fungerar. Digitala videor är helt enkelt fortfarande ramar som blinkar framför dina ögon i snabb följd. Standardvideo spelas in och spelas upp med 30 bilder per sekund (fps). För att skapa en slow motion-video behöver du fler bilder så att det finns tillräckligt med bilder för att spridas över tiden. Om du inte tar tillräckligt med ramar kommer dina ögon att upptäcka ryckiga rörelser. För att smidigt sakta ner video spelar iPhone 5s in 120 bilder per sekund i slow motion (slo-mo) -läge. De 120 bildrutorna som spelas in på en sekund kan sedan spelas upp under fyra sekunder och sträcker ut varje sekund av inspelningen tillräckligt länge för att tittarna ska fånga alla detaljer. Varje ram spelar också in ljud genom mikrofonen på baksidan av iPhone 5s.

Detta är ett exempel på hur en video som tagits i slow motion-läge ser ut i full hastighet. Min son snurrar för snabbt i videon för att verkligen fånga hans känslor.

Och här är hur åtgärden såg ut i realtid. Lägg märke till hur du tydligt kan se hans uttryck när han snurrar runt och faller. I slowmotion-versionen har min son vad min svägerska kallade “ren glädje” när hon såg det på Facebook.

IPhone 5s har en snabbare processor som gör det möjligt att bearbeta all denna information snabbt så att du snabbt kan spela in, visa och redigera slowmotion-video. Tyvärr är iPhone 5c och äldre modeller beroende av långsammare processorer som inte kan hålla jämna steg med kraven på slow motion-video. Medan de senaste iPadsna har samma snabba processor som iPhone 5s, erbjuder Apple en nedtappad kameraapp på iPadsna som inte inkluderar Slo Mo-läge eller Panorama-läge för att ta landskapsbilder.

En sak att vara medveten om innan du spelar in slow motion-videor med iPhone 5s är att de kan ta upp en hel del lagringsutrymme, så se till att du rensar lite utrymme innan du tar bilder. Detta är förmodligen inte ett problem för de flesta användare som har en 64 GB iPhone 5s, men det kan vara ett problem för dem med 16 GB eller 32 GB-modeller.

Slowmotion-videon spelas in på 720p snarare än den maximala 1080p som används vid normal videoinspelning. Det betyder att videokvaliteten inte kommer att vara så tydlig som vad du ser när du spelar in i standardvideoläge.

Hur man spelar in slow motion-videor med iPhone 5s

För att börja fotografera i slow motion, svep uppåt på skärmen två gånger för att komma till Slo Mo-fliken och 120 FPS-indikatorn visas

IPhone 5s kameraapp i slow motion-läge

För att ta slow motion-videor är allt du behöver göra att starta Camera-appen på iPhone 5s och dra ett finger uppåt på skärmen två gånger. Första gången du sveper på skärmen sätter du iPhone i videoinspelningsläge. Andra gången du sveper sätter iPhone 5s i Slo Mo-läge. Du kan bekräfta att du är i slowmotion-läge eftersom orden SLO-MO kommer att ha gula bokstäver till vänster om inspelningsknappen. Text som läser 120 FPS visas i skärmens övre högra hörn.

För att börja spela in, tryck bara på den röda inspelningsknappen. IPhone 5s spelar in video med 120 bilder per sekund, även om den livevideo du ser på din iPhone fortfarande kommer att finnas i realtid. För bästa resultat rekommenderar jag att du håller iPhone så still som möjligt snarare än att försöka följa rörelsen. Slow motion-video överdriver allt, inklusive kameraskakningar. Använd om möjligt ett fickstativ som det jag använde i ovanstående videodemo eller stabilisera det på ett stillastående föremål. Håll iPhone nära kroppen och håll armbågarna avstängd mot din torso om du inte har något att stabilisera din iPhone 5s på.

Jag siktar vanligtvis på att fånga bara två till tio sekunder av åtgärder. Det översätter till åtta till 30 sekunders uppspelning. Jag skjuter ibland längre, men skär ner längre klipp betydligt. Kom ihåg att det tar fyra gånger längre tid än normalt att spela upp slow motion och långsamma slow motion-videor kan bli riktigt repetitiva och tråkiga. Det kan till exempel vara kul att se ditt barn hoppa upp och ner i 20 sekunder, men det innebär 80 sekunder att titta på i slow motion.

En annan sak att tänka på är att vara uppmärksam på ljud när du fotograferar. Jag rekommenderar att du är tyst när du skjuter eftersom slow motion-läge saktar ner din röst fyra gånger, vilket gör att du låter som ett arg monster. Allt låter starkare och större i slow motion, vilket innebär att det uppmärksammar detaljerna.

Redigera Slow Motion-videor på iPhone 5s

Apple gör det väldigt enkelt att redigera slow motion-videor på iPhone 5s. Allt du behöver göra är att trycka på bilden av din slow motion-videoinspelning i hörnet av din iPhone 5s för att komma igång.

Det första steget i redigeringen är att se vad du har att arbeta med. Jag rekommenderar att du tittar på din inspelning och håller koll på de bästa delarna av dina videoklipp.

Den första delen av redigeringen av din video är att ställa in hastighetsrampen. Alla iPhone 5s slowmotion-videor börjar med lite standardhastighetsvideo, sakta sedan ner till fyra gånger långsammare än normalt, och snabba sedan upp den sista sekunden eller så som standard. Du kan justera var hastigheten saktar ner och sedan säkerhetskopiera genom att skjuta de små svarta staplarna på den blå prickade linjen på videon. Slowmotion-åtgärden borde naturligtvis vara precis runt den bästa delen av din video. Glöm inte att lämna lite bra video på båda sidor av den åtgärd du vill sakta ner.

Ta sedan tag i de svarta staplarna med vänsterpil för att ställa in en startpunkt. Ta sedan tag i den svarta stapeln med pilen på skärmens högra sida och välj din slutpunkt. Tryck på ‘Trim’ Om du är helt säker på att du inte behöver den del av videon du skär, fortsätt och välj ‘Trim Original’. Annars rekommenderar jag att du trycker på “Spara som nytt klipp” för att bevara originalet om du vill börja redigera om igen.

Hur man delar Slow Motion-videor från iPhone 5s

Att dela slow motion-videor som tagits på din iPhone 5s fungerar på samma sätt som med någon annan video. Klicka bara på rutan med pilen uppåt längst ned till vänster om videospelaren. Om du trycker på någon av de sex ikonerna visas en fråga om att lägga till en kommentar eller titel. Pop-up-fönstret varierar beroende på vilken tjänst du väljer. De inbyggda tjänsterna för delning inkluderar meddelanden, e-post, iCloud, YouTube, Facebook och Vimeo. Alla sex av tjänsterna bevarar slowmotion-effekten. Om du planerar att dela slow motion-videon är det bäst att göra det direkt från iPhone, eftersom vissa appar och tjänster inte spelar bra med slow motion-format. Till exempel, Aperture, Apples egen professionella fotoredigeringsapp, spelar hela slow motion-klipp i slow motion snarare än att bevara hastighetsrampen i början och slutet av klipp.