Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man spelar det bästa gitarrsolot genom tiderna

Inte bara har det bästa gitarrsolot någonsin avslöjats utan du kan enkelt spela med det också…

Det är officiellt. Experterna på Total gitarr tidningen frågade sina läsare i en strävan att hitta det bästa gitarrsolot genom tiderna, och resultaten är klara.

Vad som gör ett solo till det största beror förstås på dina kriterier. Är det teknisk skicklighet? Känsla? En minnesvärd melodisk linje? Förmodligen har mästaren allt…

Så vad var vinnaren – det blixtrande maraton med fingerknackningar av “Eruption”, “Free Bird’ med sin pulssnabba tempoväxling, cheesiness från ‘Hotel California’, eller gjorde ett annat legendariskt solo förstaplatsen?

Det är rätt. Brian Mays solo från ‘Bohemian Rhapsody’ av Queen röstades fram till det bästa gitarrsolot någonsin. Den lyckas vara episk utan att vara strålande i längden, och passar sömlöst in i operasången.

Reaktionen i maj på att vinna titeln var lagom blygsam: “Jag är inte värdig, men det är mycket uppskattat.”

Förra året över Instagram gav Queen-gitarristen fans och spirande fragmentariska en steg-för-steg-guide för hur man spelar det ikoniska solot, och gav också alla en fin bild av hans knä.

(Handledningen är 2:00 till 5:00 om du har bråttom.) May erbjöd insikt i sitt spel och sa att han använder gitarren som röst: ‘Jag är inte världens bästa tekniska gitarrspelare, ‘ insisterade han på ett typiskt ödmjukt sätt.

Oundvikligt många, många folk kommer inte att hålla med om resultatet av omröstningen – men allt det betyder är timmar av att lyssna på gitarrsolon och titta på videor på konserter på YouTube tills ett balanserat argument uppnås.

Du måste köpa tidningen Total Guitar för att upptäcka vad som rankades var bland de 50 bästa. Vänligen argumentera bort i kommentarerna om vad du think förtjänar att bli korad till det största gitarrsolot genom tiderna. Min röst är på ‘All Along the Watchtower’.