Hur man spelar Among Us

bland oss ​​hjälte

Among Us har tagit internet med storm och det visar inga tecken på att sluta. Among Us är ett spel med social deduktion, liknande brädspel som Mafia och Werewolf. Upp till 10 spelare arbetar tillsammans för att slutföra uppgifter som finns på kartan. fångsten? Vissa besättningsmedlemmar är inte som de säger att de är. Bedragare lurar i skuggorna, med det enda syftet att döda alla. När en kropp hittas eller ett akut möte kallas måste alla spelare rösta på vem de tror att bedragaren kan vara.

Spelet kan tyckas enkelt till en början, men det finns mycket att lära sig för att bli den bästa besättningsmedlemmen eller bedragaren du kan vara. Så här spelar du Among Us efter bästa förmåga.

Hur man spelar Among Us

 • Konfigurera spelet
 • Hur man blir den bästa besättningsmedlemmen
 • Hur man blir den bästa bedragaren
 • diskussionstid
 • Kartorna
 • Uppgifter

Alla bland oss-guider

 • Hur man spelar Among Us
 • Mellan oss: de bästa tipsen och tricken
 • Hur man sparkar och bantar spelare
 • Alla nivåer i Among Us
 • Uppgiftsguiden Skeld
 • MIRA HQ Uppgiftsguide
 • Polus uppgiftsguide
 • Stöder Among Us cross-play?
 • Hur man skapar det bästa Among Us-spelet
 • Hur man ställer in röstchatt
 • Hur man blir den bästa bedragaren
 • Tips för att hitta bedragaren
 • Av alla sätt du kan döda en besättningskompis
 • Anpassade spel i Among Us
 • Skillnaden mellan PC och mobilversion av Among Us
 • Skillnaden mellan betal- och gratisversionerna av Among Us
 • Hur man låser upp specifika semesterhattar
 • Översättning av vanliga termer

Konfigurera spelet

Inställningar bland oss

Med Among Us kan du gå med och organisera spel och erbjuder många anpassningsalternativ. Det kan verka överväldigande till en början, så om det är första gången eller om du fortfarande försöker ta reda på hur allt fungerar, använd spelets rekommenderade inställningar. När du har en uppfattning om hur spelet fungerar, prova att använda den här inställningen för att blanda ihop dina spel.

Hur man blir den bästa besättningsmedlemmen

bland oss ​​besättning

Att vara den bästa besättningsmedlemmen innebär mycket mer än att bara slutföra uppgifter.

Var en aktiv deltagare – Ingen gillar en spelare som är AFK eller tyst under hela matchen. Se till att de ser dig springa runt på kartan och arbeta med uppgifter. Om andra spelare ser dig arbeta är det mycket mindre troligt att de misstänker att du är bedragaren. I diskussioner, se till att du vet var du är, vad du gör, och om möjligt, se till att du har en uppgift som du kan använda för att bevisa din oskuld.

vän på övervåningen – Om du litar tillräckligt på en annan besättningsmedlem, erbjud dig att bli vän med dem. Detta kan vara extremt användbart om du slutför en uppgift i ett område på kartan som är benäget att mord, som Electrical Room i The Skeld.

Gör dina läxor – Även om du har otur att bli dödad av en bedragare, kan du fortfarande hjälpa ditt lag att vinna genom att utföra dina uppgifter som ett spöke. Du kommer dock inte att kunna stoppa något sabotage.

Hur man blir den bästa bedragaren

bland oss ​​bedragare

bland oss ​​trasig skärm

Om du har tur (eller otur) att vara bedragaren, här är några sätt att ligga steget före alla amatörer.

mingla med – Nyckeln till att hålla sig vid liv och undvika att bli upptäckt som en bedragare är att smälta in. Försök att inte gå planlöst, utan självsäkert när du går från en uppgift till en annan. Du kommer att fejka dem, så var medveten om din position. Att bli sedd av andra spelare hjälper dig att bygga ett alibi.

göra en snabb flykt – Framgångsrika dödar är en sak, men du vill inte fastna med bara kroppen. Använd ventilerna för att snabbt fly och undvika att fastna av andra besättningsmedlemmar.

sabotage i enlighet därmed – Ibland kan man döda hela besättningen utan att lyfta ett finger. Bedragare kan sabotera vissa delar av fartyget, såsom O2-rummet eller reaktorn, och kan omedelbart utplåna hela besättningen om besättningen inte löser problemet snabbt nog. Bedragaren kan också blockera dörrar, vilket kan vara användbart för att förhindra en eftersläpande från att fly. Bedragare kan också fortsätta att sabotera dörrar, även om besättningen har fångat och kastat ut dem.

diskussionstid

bland oss ​​krismöte

Argument uppstår när en kropp hittas eller när ett akut möte kallas. Spelare har möjlighet att släppa anklagelser och försvara sig mot andra medlemmar i besättningen. Även om det är frestande att tacka nej till den första personen du misstänker, måste du försöka samla bevis på var alla befinner sig.

Om du är medlem i besättningen, ta reda på var kroppen upptäcktes och vem som upptäckte den. Vad gjorde de i området? Kan de bevisa sin oskuld? Bedragare bör notera och delta också. Om någon kommer för nära sanningen, gör dem till ditt nästa mål.

Kartorna

Among Us Watch Hq

Bland oss ​​Polus Karta

Det finns för närvarande tre kartor tillgängliga för Among Us. Att lära sig dem alla är avgörande för din överlevnad, oavsett om du är en del av en bedragares besättning.

skelden – Du och resten av besättningen är på ett fartyg som susar genom kosmos. Detta är förmodligen den vanligaste kartan du kommer att stöta på när du spelar online. Unika funktioner på denna nivå inkluderar ett säkerhetssystem som gör att besättningsmedlemmar kan verifiera var besättningen befinner sig.

TITTA HQ – Skelden har landat och besättningen har byggt ett högkvarter i himlen. Det är den minsta kartan i spelet, men det gör den inte säkrare. Den här kartan har många långa korridorer och ett saneringsområde som är ett perfekt slagfält för en bedragare. Håll ett öga på dörrloggar och håll koll på vem som kommer in och vem som inte kommer ut.

Polus – Besättningen har etablerat ett basläger framför en aktiv vulkan. Detta är den största kartan i spelet, vilket innebär gott om utrymme för mördaren att ströva omkring. Se upp för sabotage och håll ett öga på allas vitals med hjälp av datorn bredvid kontoret. Om någon dör på din vakt, kalla till ett möte så snart som möjligt.

Uppgifter

läxor bland oss

Uppgifterna finns i tre olika varianter:

 • korta uppgifter kräver ett enda steg eller mycket liten ansträngning.
 • långa arbetsuppgifter de har flera steg, vanligtvis kräver spelaren att vänta en viss tid eller flytta till olika delar av skeppet.
 • Vanliga uppgifter ges till alla besättningskamrater.

Vissa uppgifter är unika för kartan du befinner dig på. Det finns också visuella uppgifter som kan hjälpa andra spelare att bevisa din oskuld. Lär dig mer om varje uppgift som finns på varje nivå med hjälp av våra guider för The Skeld, MIRA HQ och Polus.

Redo att spela

Whodunits beroendeframkallande spelupplägg, spelets enkla och charmiga bilder och tillgängligheten och tillgängligheten till Among Us har gjort fansen till miljontals spelare ganska bra för ett spel som släpptes 2018. Among Us har etablerat sig som en av de partiets bästa. tillgängliga spel och kommer säkerligen att bli en hit vid din nästa sammankomst.

Relaterade Artiklar

Back to top button