Hur man sparar plats i Google Maps [Smartphone & PC]

Hur man sparar plats i Google Maps [Smartphone & PC]

Du vill aldrig stanna förbi och fråga efter platsen från någon slumpmässig person där ute. Med Google Maps kan du bokstavligen resa till vilken plats som helst, när som helst. Det kommer väl till pass när du reser till nya platser eller hittar den kortaste vägen lokalt. Den navigerar inte bara till destinationen, den sparar också de ofta besökta platserna. Du kan spara platsen manuellt genom att ange platsen eller från de ofta besökta platserna. I den här artikeln ska vi kolla på metoderna för att spara plats i Google Maps.

Alla platser kommer inte att vara lätta att komma ihåg, och det finns vissa platser där vi förlorade halvvägs och inte visste vart vi skulle ta vägen. Så du kan fästa den platsen på dina kartor för att komma åt den varje gång du besöker den. För att spara en plats måste du ha en internetanslutning. I offlineläge kan du inte spara en plats i Google Maps. Du kan dock ladda ner specifika rutter i Google Maps och komma åt dem offline.

Hur man sparar min plats i Google Maps med smartphone

Google Maps för Android och iPhone har mer eller mindre samma användargränssnitt. Så guiden för att spara din nuvarande, hem eller vilken plats som helst kommer att vara densamma för både Android-smarttelefon och iPhone. Se till att uppdatera Google Maps-appen till den senaste versionen.

#1 Starta Google kartor app på din Android- eller iOS-enhet.

#2 Logga in med ditt Google-konto om du tillfrågas.

#3 Välj Sök alternativet överst på skärmen.

#4 Skriv och sök efter landmärket, platsen eller adressen. Du kan också navigera till platsen manuellt.

#5 Du kommer att se en förhandsvisning av platsen.

#6 Välj den och klicka på Spara alternativ.

#7 På nästa sida sparar du din plats i alla kategorier som Favoriter, Vill du åka, Stjärnmärkt plats och så vidare. Du kan också skapa en ny lista genom att trycka på Ny lista knapp.

#8 När du har sparat kommer du att se en bock. Till sist, tryck Gjort att slutföra.

#9 Välj Sparad ikonen längst ned på skärmen för att se dina sparade platser.

Hur man sparar min plats i Google Maps med PC

#1 Öppna webbplatsen Google Maps på din dator.

#2 Logga in med ditt konto.

#3 Ange valfri plats, adresslandmärke eller till och med koordinaterna i sökfältet.

#4 Välj Spara alternativ från förhandsgranskningen av platsen.

#5 En lista med kategorier kommer att visas. Välj valfri kategori eller skapa en ny lista.

#6 Du kan hantera alla sparade platser på Dina platser meny.

Kan jag ändra namnet på en sparad plats?

Ja, du kan ändra en ny plats på Google Maps. Om platsen hänvisas till med koordinater kan du enkelt ändra namnet. Här är vad du behöver göra.

#1 Starta Google kartor app eller webbplats.

#2 Gå till Dina platser meny.

#3 Klicka på Sparad alternativ.

#4 Välj den plats som du föredrar att ändra namnet till.

#5 Tryck sedan Märka och skriv namnet.

#6 Slutligen, tryck Gjort att slutföra.

Sparade platser i Google Maps visas inte

På hjälpsidan för Google Maps klagar många användare på de sparade platserna i Google Maps-appen. För en handfull användare har hela eller delar av den sparade platsen i Google Maps-appen försvunnit och är inte längre tillgänglig. Det finns ingen lösning från forumet. Om du har några av dessa problem föreslår vi att du kommer åt den sparade platsen på Google Maps webbplats. Om det inte finns någon tur för dig på webbplatsen måste du vänta tills den officiella lösningen eller så kan du lägga till platser direkt från början.

Få rutter är ganska svåra att komma ihåg. Det är där Google Maps kommer väl till pass. Du kan enkelt spara en plats på Google Maps och hitta den bästa riktningen, trafikförhållandena från ditt hem till arbetsplatsen och mer. Om du har några frågor, nämn dem i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button