Hur man sparar lagringsutrymme på en Apple TV

0 Shares

Hur man kontrollerar enhetens minne

Normalt är den interna lagringskapaciteten för en enhet vanligtvis en av de viktigaste punkterna som vi tittar på. Men, som vi sa i början, får den här enhetens speciella karaktär ibland oss ​​att glömma hur mycket minne vi valde vid den tiden. Du kanske inte ens märker dessa uppgifter i sin tid, men lyckligtvis kan du konsultera den om du fortfarande behåller den originalkartong på enheten, eftersom etiketten längst ner visar dess lagringskapacitet.

caja apple tv

Tyvärr, och till skillnad från iPhone eller iPad där du kan se exakt den totala lagringskapaciteten och mängden som är upptagen, i tvOS vi har ingen panel i inställningarna där denna information ges . Därför skulle det inte finnas något a priori sätt att veta hur stor kapacitet din Apple TV har, men oavsett vad den är, om den säger dig att det finns lite kvar, bör du agera på samma sätt oavsett om du har en eller annan kapacitet .

Appar och spel: det som tar upp mest utrymme på din Apple TV

Apple TV är inte en dator där filer kan lagras på samma sätt som i datorer, surfplattor och smartphones, och är mer förknippad med att använda applikationer och spel. Därför, vid en punkt där du behöver optimera enhetens lagringsutrymme, bör du granska ämnet appar och spel väl. Och detta kommer att hjälpa dig om din Apple TV säger att den redan är full av data, eller normalt om du inte vill komma till den punkten.

Observera hur du använder dina applikationer

Detta är universellt och förekommer i praktiskt taget alla elektroniska enheter: vi använder inte allt vi har. Och om detta inte är ditt fall är du ett av få undantag. Normalt brukar vi installera alla typer av applikationer och spel på Mac och ibland får vi inte ens öppna dem och vi har dem “ifall vi en dag skulle behöva det”.

Det vanligaste för en Apple TV är att man laddar ner applikationer från streamingplattformar (tv eller musik). Det breda utbudet av den här typen av tjänster gör att vi kan njuta av mycket innehåll, även om det är möjligt att du i ditt fall inte kommer att använda alla regelbundet och det kan till och med vara så att du i vissa fall inte ens prenumererar och därför du kan inte njuta av det. , så ansökan skulle bli över.

mattor apple tv

Det finns faktiskt ett sätt att göra Apple TV raderar automatiskt oanvända appar . Denna konfiguration kan vara mycket intressant, men också kompromissande om du av någon anledning inte använder en viss app på ett tag och ändå vill behålla den. För att aktivera eller avaktivera denna konfiguration måste du följa denna väg:

 1. Öppna Apple TV-inställningar.
 2. Sök och ange “Appar”.
 3. Väl här, titta på vad som visas i avsnittet “Avinstallera oanvända appar”, som du kan sätta “Nej” eller “Ja”.
 4. Klicka på det här alternativet för att ändra värdet “Nej” till “Ja” eller vice versa. Om det är inställt på “Ja” är det när apparna raderas automatiskt när de inte har använts på 30 dagar.

Det vanligaste sättet att ta bort appar

Det är av skälen som förklaras ovan som vi råder dig att göra eliminera de appar som du inte använder eller vars användning är mindre frekvent och du kan klassificera den som dispenserbar. För att eliminera det kan du följa två steg, det första av dem är detta:

 1. Slå på Apple TV och stanna kvar på huvudskärmen.
 2. Håll muspekaren över appen du vill ta bort.
 3. Använd handkontrollen och tryck och håll ned appen i flera sekunder tills den börjar “vibrera”.
 4. Tryck på Spela/Paus-knappen.
 5. Välj nu alternativet “Ta bort”.

Det mest kompletta sättet att eliminera dem

När vi fortsätter att radera en applikation raderas dessa tyvärr inte helt, eftersom vissa filer som är relaterade till den fortfarande finns kvar i systemcachen för att behålla viss information om du någon gång installerar om appen. Om du vill ta bort dessa filer måste du följa följande steg:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Gå nu till menyn Allmänt.
 3. Scrolla ner och i Använd-delen hittar du alternativet “Hantera lagring”, som du måste klicka på.
 4. Välj programmet du vill ta bort och klicka på papperskorgen.

Det som är bra med den tidigare nämnda inställningspanelen är att du kan se hur mycket utrymme applikationerna tar upp , och detta kan också vara ett mycket användbart sätt att se vilken som genererar mest utrymmesförbrukning på Apple TV.

Är det möjligt att utöka lagringsutrymmet?

Det finns många sätt att utöka det interna minnet på datorer som stationära datorer, eftersom du i många fall kan byta lagringsdisken direkt mot en högre kapacitet eller, om det inte gör det, ansluta en extern som kan fungera som en expansion. Även anslutningen till servrar i molnet är användbar i de fallen, men tyvärr detta händer inte på Apple TV .

Apple TV

Om du vill ha en enhet med mer lagringsutrymme har du inget annat val än att göra det köpa en ny Apple TV som har en större kapacitet än den du har för närvarande. Och det är att tvOS inte bara inte har möjlighet att hantera externa diskar, utan enheten har heller ingen typ av port genom vilken dessa tillbehör kan anslutas.

Och när det gäller att byta lagringsdisk bör du veta att den här tjänsten inte finns vare sig i den officiella Apple tekniska supporten eller i någon auktoriserad. Det är osannolikt att hitta tredjepartsanläggningar som erbjuder denna förändring, eftersom det är osannolikt att hitta de separata bitarna för att vara den som gör det själv. Komplexiteten i denna process och förlusten av garanti hos Apple som den skulle medföra är huvudorsakerna till att detta inte heller görs utanför företaget.

0 Shares