Hur man sparar lagring på din mobil med Android 12

Spara lagringsutrymme på din mobil med Android 12

Det är inte det lagring har blivit ett allvarligt problem för Android-användare just nu, men det är sant att applikationer tar upp mer och mer plats på vår telefon. Det är därför Android 12 arbetar på ett verktyg för att avsluta detta “överskott” av MB.

Med de successiva versionerna av Googles mjukvara verkar företaget utöka konceptet med “oanvända applikationer” för Android 11 med den nya funktionen för viloläge för applikationer som, förutom att automatiskt återkalla behörigheterna för applikationer som inte används som det händer i Den nuvarande versionen av operativsystemet, Android 12 kommer också att radera tillfälliga filer till free upp lagringsutrymme .

Android 12

I koddyket för de senaste versionerna av programvaran en ny sektion som heter ” Oanvända applikationer ” har placerats på sidan ”Applikationsinformation” för varje applikation, och innehåller ett nytt alternativ för att ”ta bort behörigheter och free upp utrymme”. Som jämförelse kan Android 11:s “återkalla behörigheter automatiskt” (senare bytt namn till “ta bort behörigheter om appen inte används”) hittas på undersidan “Appbehörigheter” på sidan “Appinfo”. Denna omlokalisering är vettig eftersom den nya switchen tar hand om både behörigheter och lagring snarare än bara behörigheter.

Efter att vi manuellt lagt vissa applikationer i viloläge kommer sidan “oanvända applikationer” att visa applikationer som inte har öppnats på några månader och deras beskrivning anger om behörigheterna har återkallats, meddelanden har pausats och om temporära filer har raderats om ett program har inte använts på ett tag.

almacenamiento android 12

Viloläge för att spara

Denna app viloläge kommer att rensa cacheminnet och ta bort byggobjekt till free upp lagringsutrymme på mobilen. Ingen av dessa åtgärder kommer att göra det free upp ett utrymme på flera GB men det beror exakt på vilket program som ligger i viloläge och hur många typer av cachade filer som har cachats, kommer det att spara mer eller mindre.

Naturligtvis är det ett verktyg som kommer att gynna de användare med enkla enheter med mindre lagringsutrymme som kommer att kunna få lite utrymme för att hysa sina bilder, sina spel eller vad de behöver.

Naturligtvis tills officiella versionen av Android 12 släpps kommer vi inte att kunna se hur det fungerar och framför allt hur mycket minne vi kan free från operativsystemet.

Relaterade Artiklar

Back to top button