Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man sparar kontakter på SIM-kortet med Xiaomi-telefoner

Inom tekniken har vi många alternativ att bestämma vilken som är vår favoritmetod och innan molnets stora ankomst är alternativen uppdelade kring var vi ska lagra våra kontakter . Så att detta inte är ett problem kommer vi att visa dig hur du kan ta kontroll över din Xiaomi-smarttelefon och bestämma själv.

spara kontakter på SIM-kortet med Xiaomi-telefoner

Välj standardplats

Processen har förändrats mycket sedan MIUI 12, när Xiaomi-företaget lade undan sin egen kontaktapp för att ersätta den med den som erbjuds av Google. På så sätt, nu när vi börjar använda vår mobil eller första gången vi ska spara en kontakt i Xiaomi , vi kommer att fråga oss själva var vi vill göra det alltid så att vi inte behöver upprepa det i framtiden.

I det här fallet, med tanke på att vi vill spara kontakterna i SIM-kortet för att aldrig förlora dem, kommer processen att vara följande som vi förklarar:

tarjeta sim xiaomi kontakter

  • Vi skriver numret i fråga på telefonens uppringare.
  • Klicka sedan på knappen “Skapa ny kontakt”.
  • Alternativen för att spara det visas där vi väljer mellan Google-kontot, Mitt konto, enheten eller SIM-kortet.

Om vi ​​har mer än ett SIM-kort måste vi vara tydliga med vilket av de två som är önskat SIM som standard för att spara kontakterna . Vi kan veta detta i Inställningar> SIM-kort, där vi kommer att se numret som motsvarar vart och ett av dem.

Slutligen behöver vi bara trycka på spara och den här första kontakten såväl som alla andra kommer alltid att lagras på vår Xiaomi-mobil med denna standardplats. Om du i ditt fall redan har valt det på ett annat sätt och nu vill byta ut det, kan du göra det manuellt med var och en eller genom att återställa telefonappen till det ursprungliga tillståndet.

För att uppnå detta, vad du måste göra är att återställa den, vilket inte kommer att påverka dina kontakter eller annan data på din smartphone alls. Vi måste gå in i Inställningar> Applikationer och hitta telefon och/eller kontakter. Väl inne kommer vi att rensa cachen för den här appen och vi kommer att se till att standardalternativfrågan inte ställs när du sparar nästa kontakt. Det finns inget standardalternativ i Google-kontakter som gör att vi kan ändra detta på annat sätt.

Byt lagring

Om vi ​​redan har lagrat en serie kontakter på fel ställe, erbjuder kontaktappen oss en snabb lösning, även om vi måste fortsätta en efter en. Det finns inget enkelt sätt i Xiaomi att ändra platsen där vi har kontakterna på en gång. Processen i det här fallet börjar med att ange telefonens kontakter och välja en av dem och sedan trycka på dess alternativ inom de tre övre punkterna.

cambiar kontakt med xiaomi

Detta kommer att visa oss en rad möjligheter, inklusive “Flytta till ett annat konto”. I det här fallet ger Xiaomi inte många alternativ, det kommer bara att finnas möjlighet att flytta den till telefonen ifall den är i molnet eller flytta den till SIM-kortet ifall den finns i telefonen. Så om ditt mål är att få det till SIM-kortet, du kan behöva upprepa det mer än en gång med varje kontakt.

Spara kontakter på gamla mobiler

Om du har en Xiaomi-mobil som är flera år gammal har du kanske insett att det inte finns något sätt att lagra en kontakt på telefonens SIM-kort. Även om det finns ett dolt alternativ i MIUI 10 och MIUI som gör att vi kan göra det, som vi har lärt oss från det kinesiska företagets mjukvarulagerforum, där de har insett att det finns ett sätt att uppnå detta. För detta måste vi gå till kontaktappen på vår telefon, så länge den har de tidigare nämnda Xiaomi-lagren.

Väl inne, vad vi måste göra är att klicka på de tre vertikala punkterna som finns i den övre högra delen, och i sin tur klicka på knappen “inställningar”. Nu inom den här menyn måste vi aktivera ett alternativ som vi ser nedan kallat “visa SIM-kontakter” som som standard kommer att inaktiveras i dessa inställningar i MIUI 11 kontaktapp . När vi har aktiverat det kommer vi att kunna spara kontakterna i telefonens SIM, eftersom vi nu kommer att ha det alternativet från menyn för att spara telefonens kontakter.

kontakt SIM MIUI 11

När vi väl går in i den här menyn när vi sparar en kontakt, kommer vi nu, förutom att kunna göra det i MIUI-kontot i molnet, välja exakt att göra det även i något av de befintliga SIM-korten. Även om vi har två kan vi välja att spara det både i det ena och det andra SIM-kortet. Därför, om du har den senaste versionen av Xiaomi-lagret, kommer du att kunna spara dessa kontakter på SIM-kortet. I alla fall, om vi behöver redigera eller ändra kontaktinformation på Android, kommer stegen att vara desamma. Vi har testat det med en tidigare version av MIUI, och det har inte varit möjligt att spara kontakterna på detta sätt, så för att kunna njuta av denna process måste du uppdateras till det senaste lagret av signaturen.

Var är det säkrast att vara värd för dem?

Även om vi är vana vid att ta till SIM, kan vi inte glömma att molnet har funnits långt tidigare MIUI 12 , 11 eller tidigare versioner och är en lika eller säkrare plats än SIM-kortet. I det här fallet är det inte ett fysiskt element och därför kommer vi alltid att kunna komma åt de sparade kontakterna bara genom att känna till vårt konto och lösenord. Hur som helst, att lagra det på SIM-kortet är fortfarande en bra idé som backup.