Hur man sparar eller säkerhetskopierar e-postmappar i Mozilla Thunderbird (exempel)

0 Shares

Sedan dess utseende datorer och Internet, alla möjliga anmärkningsvärda verktyg har designats och utvecklats i syfte att underlätta genomförandet av olika aktiviteter och operationer som utförs med en eller båda komponenterna.

De som har blivit viktigare är de som de riktar sig till underlätta tid och kommunikationsformer. Ett tydligt exempel på detta är populariteten för snabbmeddelanden som fanns för både datorer och mobila enheter.

E-post

Förutom ett stort antal program och applikationer På senare tid finns det en kommunikationskanal som, även om det kanske inte verkar så, fortfarande är en baspelare: e-post.

Outlook, Gmail, Yahoo!, iCloud – många har utvecklat e-postklienter eller tjänster som vill ha rätt kvalitet och popularitet positionera dig själv som bäst av allaimplementera intressanta verktyg och funktioner för större och bättre förvaltning.

Mozilla Thunderbird

Men för att göra det mycket lättare att komma åt alla funktioner i e-posttjänsten. Samma Firefox-utvecklare började arbeta med att lansera en av de bästa e-postklienterna du kan hittas online gratis.

Thunderbird lanserades i december 2004 och fick så stor inverkan att det bara var 10 dagar efter lanseringen översteg en miljon nedladdningar.

Trots att hela detta projekt skulle överges 2015, återköpte Mozillas dotterbolag Thunderbird för lämpliga uppdateringar för att sätta det tillbaka på toppen.

Vikten av backup

För absolut allt du gör på din dator, surfplatta eller smartphone, en sak rekommenderas: säkerhetskopiering. Information som lagras i var och en av dessa enheter kan gå förlorad i händelse av ett fel som kan radera information eller göra utrustningen obrukbar.

Därför är det en bra idé att säkerhetskopiera all din lagrade information, dokument, musik, bilder och videor då och då så att du kan komma åt dem från vilken annan enhet som helst om du skulle stöta på dessa problem.

Säkerhetskopiera dina e-postmeddelanden

Även om det är sällsynt är det också viktigt göra en säkerhetskopia av din information den viktigaste informationen som lagras i e-postmeddelandet. De nödvändiga verktygen för detta tillhandahålls av Mozilla Thunderbird.

I avsnitten efter detta stycke kommer allt du behöver för att säkerhetskopiera e-postmappar via Thunderbird att förklaras, steg för steg, så att du inte har någonstans att vända dig vid e-postproblem.

Lättåtkomligt ryggstöd

Det första alternativet att säkerhetskopiera e-postmeddelanden via Mozila Thunderbird är ingång till datamappen. Lyckligtvis samlar Thunderbird in alla typer av information från din verksamhet genom den. Så du behöver bara hitta den mappen för att kopiera och klistra in den på en annan dator eller en annan mapp än originalet.

  • Logga in på Thunderbird.
  • Visa menyn “Redskap”.
  • Välj “Kontoinställningar”.
  • Hitta avsnittet “Lokala mappar”.
  • Du kommer att se katalogen senare Thunderbird.
  • Kopiera ovanstående katalog och klistra in den på backupdestinationen.

Andra alternativ

Förutom hur enkelt det är att säkerhetskopiera e-postmeddelanden med Mozilla Thunderbird, föredrar säkert andra användare att göra det på ett annat sätt.

Trots bristen på kontinuitet i dess utveckling. MozBackup har varit känt i flera år för att snabbt och enkelt säkerhetskopiera profiler som Mozilla Suite, Thunderbird och Firefox. Därför är det bästa alternativet fortfarande via den mappplats som motsvarar säkerhetskopian.

Börja säkerhetskopiera dina e-postmeddelanden!

Som du kanske uppskattar filexekvering backup i e-post tack Mozilla Thunderbird. Säkra all information i mappar nu!

0 Shares