Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man sparar chattkonversationer med WhatsApp backup (exempel)

Har du någonsin ändrat din mobiltelefon och installerat om WhatsApp på din nya enhet och du har förlorat viktig information? Vi kommer att lära dig i det här inlägget hur man sparar chattkonversationer med WhatsApp backup.

Säkerhetskopieringar används bland annat för att överföra samtal från en enhet till en annan utan att förlora något. Är säkerhetskopiering Mycket användbart om till exempel din mobiltelefon tappas bort eller blir stulen, eller om du bara vill ha en ny mobiltelefon.

Det första du bör tänka på är vikten av att skapa en säkerhetskopia på din enhet. Det är väldigt enkelt och du kan konfigurera sparas automatiskt.

Vad behöver du för att säkerhetskopiera

För att kunna spara chattkonversationer med Kom ihåg att du behöver några saker:

  • Telefonnumret du använder
  • Ett Google-konto som är aktivt och du har tillgång till.
  • Tillräckligt ledigt utrymme på enheten
  • Bra internetuppkoppling

Tack vare nya uppdateringar från Google är säkerhetskopior nu tillgängliga är inte begränsade i lagringsutrymme och är kopplade till ett telefonnummer och ett Google-konto. Därför är detta det första du bör räkna med.

Om du ska säkerhetskopiera för första gången kommer det med största sannolikhet att ta lång tid. Vi rekommenderar att du ansluter enheten till en strömkälla. Nästa kopior du gör blir föreskrivadetta betyder att du bara kommer att ha en säkerhetskopia och detta är den senaste.

Skapa en säkerhetskopia med bara några få steg

Det finns två sätt att göra detta för att skapa en säkerhetskopia. En är att göra det manuellt och en annan är att justera det så att det sker automatiskt vid vissa tidpunkter.

Du måste ange WhatsApp-applikationen från din enhet eller från WhatsApp-webbläsaren. I det övre högra hörnet skulle du klicka på alternativmenyn som du representerade tre poäng.

Nästa sak att göra är att gå till Inställningar> Chattar> Säkerhetskopiering.

Du måste välja det Gmail-konto där du vill spara säkerhetskopian. Om du inte har ett måste du klicka på “Lägg till konto” och lägga till ett Google-konto.

Där måste du välja med vilken frekvens du vill att dina meddelanden ska sparas. Bland de alternativ jag rekommenderar mest är Daily. På så sätt är det mindre sannolikt att du förlorar viktig information när som helst.

Om du istället föredrar att göra det manuellt kan du välja “Aldrig” och gör det när du behöver. Om du väljer det här alternativet, se till att inte avbryta säkerhetskopieringen då och då om du inte vill förlora något.

Välj den frekvens du väljer, om du behöver säkerhetskopiera när som helst bör du gå Inställningar> Chattar> SäkerhetskopieringVälj ett alternativ “Gör en säkerhetskopia” och redo. Du har redan en ny säkerhetskopia.

En annan information att tänka på är vilken typ av nätverk du använder för att lagra dina säkerhetskopior. Det är bäst att använda en WiFi-nätverkeftersom dessa vanligtvis är för stora filer och du behöver en stark och stabil internetuppkoppling.

Observera att du kan ändra dessa inställningar när som helst, till exempel hur ofta de sparas, Google-kontot där säkerhetskopiorna lagras, vilken typ av nätverk du sparar dem på, etc. Gå in i alternativmenyn och spara ändringarna.