Hur man sorterar File Explorer efter nummer i Windows 10 [Ejemplo]

0 Shares

Windows har karakteriserats som ett mycket kontroversiellt operativsystem. Även om det är det mest använda operativsystemet är det operativsystemet som får mest kritik för sin prestanda. Utforskaren Detta är ett av de många underskattade verktygen som Windows 10 har, men det låter dig till och med sortera filer efter nummer.

Windows Explorer förnyas och förbättras med varje ny version av operativsystemet. Till exempel, i Windows 10 har du många anpassningsalternativ som ofta är okända för de flesta användare. Utforska Windows Explorer i detalj det tillåter få ut det mesta av ditt system.

Sortera filvisaren efter nummer

malmletare Windows organiserar mappar alfanumeriskt som standard. Med andra ord, din prioritet är att organisera dina filer och mappar i stigande ordning, börja med siffran följt av siffror och bokstäver.

Detta kan vara ett praktiskt sätt att organisera dina filer, men ibland kräver det ett annat arrangemang. Låt filerna vara sortera efter nummermen inkluderar siffror som tecken.

Prioriteten kommer att vara densamma, den ordnas efter nummer först, sedan efter bokstäver, men siffror med samma värde ordnas först, oavsett om det är större eller inte. Exempel på Windows-organisation:

  • Windows standardsätt: 1, 2, 3, 4, 10, 34, 45, 116 abd
  • Ny modifiering i Windows: 1, 2, 3, 35, 4, 47, 5, 6, 677, 777

Tillgång till registrera Redaktör. Det snabbaste sättet att komma åt det är från Start-menyn. Tryck på Windows-knappen eller Start-knappen på ditt tangentbord och skriv regedit.

Registereditorn visas, kör den som administratör och leta efter sökvägen: HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / Explorer

En mapp med en grupp filer kommer att visas. Högerklicka var som helst i den här mappen och välj Nytt / Numeriskt värde DWORD (32 bitar).

Namnet på detta nya värde är NoStrCmpLogical. När du har skapat den, öppna den från listan över tillgängliga filer i mappen genom att dubbelklicka på den. Ändra fältvärdet Värdeinformation i 1.

Slutligen, tryck på acceptera-knappen och du måste göra för att ändringarna ska träda i kraft Starta om din dator. Observera att denna ändring gäller Windows 10 Home och Windows 10 Pro-utgåvor.

Alternativ för Windows File Explorer

Windows File Explorer blir mer intuitivt med varje uppdatering och erbjuder förbättringar som blir alltmer tilltalande för användare. Beroende på vilken typ av filer utforskaren visar sorteringsalternativ dokument i mappar.

Om du till exempel har en artists låtmapp och det finns många låtar kan du sortera låtar efter låtnummer. Men om du också har flera låtar med samma spårnummer kan du använda det här alternativet Gruppera efter album för att segmentera dina filer.

Beroende på vilken typ av filer du har i mappen kommer alternativen för att sortera dem att variera. Det bästa är det ordningen du anger kan vara för den specifika mappen eller de du ställer in. När du har sorterat filerna har du tillgängliga alternativ för de typer av filer som finns i mappen.

Om de är ljudfiler har du möjlighet att spela med spelaren inställd på förbestämd. Å andra sidan, när det kommer till bildfiler, kommer du att ha alternativ för bildverktyg till ditt förfogande, som att visa dem i en presentation eller rotera från ena sidan till den andra.

0 Shares