Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man snabbt bläddrar eller visar dolda USB-filer på macOS

Om du vill se dolda USB-filer i macOS men inte vet hur eftersom du inte vet vilket alternativ, konfiguration eller kommando du ska använda, Denna lilla och praktiska guide hjälper dig att uppnå detta med några enkla steg.

Många gånger, Operativsystem döljer viktiga filer eller mappar som en säkerhetsåtgärdSåledes skyddar de dem mot oavsiktlig radering.

MacOS är inget undantag; Varje version av detta sofistikerade system har säkerhetsparametrar som är mycket lika de för Windows eller Linux, där vissa filer eller mappar är dolda.

Även externa lagringsenheter kan inte undvika detta, eftersom det kräver att man gömmer saker inuti dem för att skydda dem.

En datavirusattack kan också förekomma, vars funktion är att dölja våra dokument lagrade på ett flashminne eller USB-minne.

Vissa av dessa skadliga program kan också rikta sig mot mindre sårbara operativsystem som Apple-märkta system.

Hur man visar dolda USB-filer på Mac

Från din personliga Mac kommer du att gå till ““, Sedan väljer vi en sektion”Appar“, Klicka på alternativet”Verktyg“Och äntligen in”Terminal“.

Denna terminal, liksom på andra operativsystem, är en konsol som låter oss utföra åtgärder med hjälp av en serie kommandon som är specifika för varje situation.

I det här fallet, för att kunna se dolda filer från USB i macOS, är det nödvändigt att ändra standardvärdet för operativsystemet, vilket inte tillåter oss att visualisera dem.

Detta görs genom att skriva följande kod som den är: defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles TRUE. Och följaktligen trycker vi på “Enter”.

Datorn kommer sedan att ändra värdet till “True” eller “Valid”, vilket gör att vi kan se de dolda filerna.

Men innan vi gör det måste vi ta nästa steg. Efter att ha utfört åtgärderna på konsolen, tryck på “ALT”-tangenten och högerklicka på “Finder”-ikonen.

Vi valde alternativet “Tvinga omstart“. Alla filer och mappar på vår USB-lagringsenhet kommer att visas omedelbart.

När du ser det, skulle ett av sätten att identifiera vilka filer som var gömda vara en transparent ton av ikoner, till skillnad från de som inte var det.

Hur man visar dolda USB-filer på Mac med en genväg

Ja, den tidigare metoden fungerar bra visa dolda filer på USB i macOSär det möjligt att inte alla användare är så benägna att skapa konfigurationer via konsolen.

Oavsett om de känner sig bekväma med att göra den här typen av förändringar är de förvirrade över att ta stegen eller vill bara göra det på ett mer direkt sätt. Tja, sir, du behöver inte leta längre.

Vi tillhandahåller det snabbaste och enklaste sättet att visa dolda filer från en extern lagringsenhet, det vill säga med en kortkommando.

som består av “Kommando“+”Förändra“+”.“(punkt).

Detta delade nyckelval kommer att resultera i att dolda filer visas. Möjligheten att särskilja dem genom den låga intensiteten som både deras ikon och text kommer att visa, som i föregående fall.

Göm filerna på USB-enheten igen

Om du vill dölja dolda filer eller mappar på din lagringsenhet igen för att ikonernas utseende stör dig visuellt eller av någon annan anledning, är det enkelt, öppna bara konsolen igen och skriv:

standardskriv com.apple.Finder AppleShowAllFiles FALSE. Så här ska vi göra Ändra inställningar visa till föregående värde. Om du gillade den här artikeln kanske du också är intresserad av Hur man döljer mappar och visar dolda filer på din dator.